Facebook Pixel «Θέμα Βαλβέρδε το γκολ του Βιεϊρίνια»
Ποδόσφαιρο
| 2011-01-20 11:32:00

«Θέμα Βαλβέρδε το γκολ του Βιεϊρίνια»

«Θέμα Βαλβέρδε το γκολ του Βιεϊρίνια»

Το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ σχολιάζει μέσω του blog του ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος, τονίζοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τις δυνατότητες να πάρουν την πρόκριση στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία στον ΠΑΟΚ (1-1) σε παιχνίδι που αναμφίβολα η εικόνα του δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα. Η ουσία όμως για τον Ολυμπιακό είναι πως ο αντίπαλος του έχει πλέον το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στην Τούμπα.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο του, ούτε ότι θα πάει στην έδρα του «δικέφαλου» να διεκδικήσει την πρόκριση. Έχει δείξει σαν ομάδα πως διαθέτει τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση στην Τούμπα.

Ούτε είναι ζόρι τα τέσσερα δοκάρια, καθώς θα πρέπει να θυμίσουμε πως πριν από λίγα χρόνια ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την ΑΕΚ (σε αγώνα Κυπέλλου) στο ΟΑΚΑ με 1-0 (Τζόρτζεβιτς) σε ματς που η «Ένωση» είχε πέντε δοκάρια.

Το πρόβλημα στο οποίο πρέπει να εστιάσει ο Ολυμπιακός έχει να κάνει με το γκολ που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Και είναι πρόβλημα όχι επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει καλούς κεντρικούς αμυντικούς, αν ίσχυε αυτό τότε η εξήγηση θα ήταν εύκολη. Είναι πρόβλημα διότι οι πειραιώτες έχουν στο κέντρο της άμυνας τους δύο πολύ καλούς στόπερ, τον Μέλμπεργκ και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Στη φάση λοιπόν του γκολ του Βιεϊρίνια οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού έμειναν…αγάλματα κοιτώντας ο ένας τον άλλο. Όταν αμφότεροι κατάλαβαν πως ο Βιεϊρίνια ήταν έτοιμος να σκοράρει, ήταν ήδη αργά για τους πειραιώτες. Η συγκεκριμένη φάση δείχνει έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και τούτο είναι ένα θέμα για τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Μια ουσιαστικά φάση δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο και κατάφερε να σκοράρει από μπαλιά πενήντα μέτρων. Όταν λοιπόν η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος ή αν προτιμάτε δύο πολύ καλοί κεντρικοί μπακ όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μέλμπεργκ λειτουργούν κατ’ αυτό τον τρόπο, τότε η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης είναι δεδομένη.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags