Facebook Pixel Προς αθώωση Κεντέρης-Θάνου!
Άλλα Σπορ
| 2011-09-05 15:35:00

Προς αθώωση Κεντέρης-Θάνου!

Προς αθώωση Κεντέρης-Θάνου!

Την αθώωση των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου "έδειξε" στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Αθήνας, Γαληνός Μπρης.

Αθωωτική για την υπόθεση του τροχαίου που είχαν οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου στο καλοκαίρι του 2004 ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Γαληνού Μπρή.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του προπονητή τους, Χρήστου Τζέκου, μόνο για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ για τα φάρμακα που βρέθηκαν σε αποθήκες που διατηρούσε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ξεκινώντας την αγόρευσή του τόνισε ότι κατά την άποψή του οι ενδείξεις με βάση τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των δύο αθλητών, του προπονητή Χρήστου Τσέκου και των γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ, όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν στη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά αποδυναμώθηκαν.

«Η κοινή γνώμη δεν μπορεί να διαμορφώνει και να επιβάλει άποψη στο δικαστήριο γιατί κάθε κατηγορούμενος - ανώνυμος ή επώνυμος - δικαιούται μια δίκαιη δίκη». Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο Χρήστος Τσέκος αλλά και οι γιατροί αρνούμενοι ότι το επίμαχο τροχαίο ήταν σκηνοθετημένο.

«Την περίοδο εκείνη υποστήκαμε τεράστιες πιέσεις και εκβιασμούς για να παραδώσουμε τις διαπιστεύσεις μας. Γίναμε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και όλοι ήθελαν να φύγουμε από τους αγώνες. Εγώ δεν θα παρέδιδα τις διαπιστεύσεις γιατί για τους αθλητές ήταν σημαντικό ακόμα και να πατήσουν το βατήρα» , είπε απολογούμενος ο Χρήστος Τσέκος αποποιούμενος οποιαδήποτε ποινική ευθύνη.

Πρωτοδίκως, οι δύο αθλητές είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31 μηνών με αναστολή ο καθένας, ο προπονητής τους είχε καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 33 μηνών, ενώ οι γιατροί του ΚΑΤ κατά περίπτωση τιμωρήθηκαν με φυλάκιση από 6 έως 8 μήνες.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags