Facebook Pixel Στερνή μου γνώση...
| 2011-01-21 09:44:00

Στερνή μου γνώση...

Στερνή μου γνώση...

Διαβάστε ποιοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αποχώρησαν από την Παιανία τα τελευταία χρόνια χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και αν ήταν στο ρόστερ σήμερα θα μπορούσαν να καλύψουν ανάγκες που έχει η ομάδα.

Κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές που αναφέρουμε, αλλά πολλοί μπορούν να βρούν κι άλλους παίκτες (για παράδειγμα Ιβανσιτς, Κλέϊτον κ.α.). Όπως φυσικά, το ίδιο μπορεί να εντοπίσει ο οποιοσδήποτε και σε άλλες ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές που παραθέτουμε αφορούν αγωνιστικές «τρύπες» που έχει ο Παναθηναϊκός σε συγκεκριμένες θέσεις και βάσει των συστημάτων. Δεν θα ήταν πιο δυνατός για παράδειγμα έχοντας στον άξονα και τον Μαρσέλο Μάτος;  Τι πιο ιδανικό ως επιθετικό δίδυμο Σισέ- Γκέκας; Ο Γκάμπριελ στην κατάσταση που τον γνωρίσαμε, δεν ήθελε τον Γκοβού για… κολατσιό; Ο Ρουκάβινα δεν θα μπορούσε να παίξει σε κάποια ματς ως παρτενέρ του Σισέ ή πλάγια δεξιά και αριστερά στο 4-3-3; Αν σας βάλαμε σε σκέψεις, αυτός ήταν ο στόχος μας!

ΦΑΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΘΕΣΗ: Επιθετικός (περιοχής και περιφερειακός).

Ελληνας

Πότε έφυγε: Τον Αύγουστο του 2006.

Story: Ο Γκέκας αποχώρησε ως πρώτος σκόρερ του ΠΑΟ  την τελευταία χρονιά και δεύτερος στο πρωτάθλημα με 15 γκολ. «Πήγαινε να παίξεις εσύ στον ΠΑΟΚ» είχε πει τότε στον Λιβαθηνό και αρνήθηκε να πάει στον δικέφαλο του βορρά, που αντιμετώπιζε τότε οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία πηγαίνοντας στην Μπόχουμ, ενώ έχει καταλήξει τώρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Πριν από λίγες αγωνιστικές ήταν πρώτος σκόρερ στη Γερμανία, αλλά τον πέρασε σε γκολ ο Σισέ της Φράϊμπουργκ. Ταχύτατος επιθετικός με καλό τελείωμα φάσεων. Ποιος πιστεύει ότι δεν θα ταίριαζε ιδανικά με τον Σισέ του Παναθηναϊκού; Θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικό δίδυμο και να στηρίξει ένα σύστημα 4-4-2 με τον Τζιμπρίλ παρτενέρ. Η αντίπαλη περιοχή όχι μόνο θα ένιωθε πολύ τους δύο επιθετικούς, αλλά δεν θα ήξερε ποιόν να πρωτοφυλάξει! Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των τελευταίων ετών η αποχώρησή του. Και είχαν δώσει και έναν σκασμό λεφτά στον ΠΑΟΚ για τον Σαλπιγγίδη! Το όνομά του έφτασε να παίζει σε σενάρια ακόμη και στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφού έχει το εύκολο γκολ.

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

ΘΕΣΗ: Δεξί μπακ, δεξί χαφ

Βραζιλιάνος

29 ετών

Πότε έφυγε: Τον Αύγουστο του 2010.

Story: Αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2008 από την Φλουμινένσε ως δεξί μπακ και στην πορεία αποδείχτηκε δεξί χαφ. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με πολύ καλή φυσική κατάσταση και ταχύτητα κάνει δική του όλη την πλευρά. Ωστόσο, ανασταλτικά μειονεκτεί. Αυτή την περίοδο με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να ακολουθεί πιστά το 4-3-3, σίγουρα θα είχε θέση στην 11άδα. Επιθετικογενής ποδοσφαιριστής μπορεί να σου κάνει τη ζημιά εκεί που δεν το περιμένεις. Καλή σέντρα και δυνατό σουτ. Το καλύτερό του παιχνίδι το είχε κάνει με την Ιντερ στο Μιλάνο. Εκανε εξαιρετική σεζόν στη Γκρέμιο και στάζουν μέλι στη Βραζιλία για τον Γκάμπριελ. Τον Δεκέμβριο μάλιστα ψηφίστηκε στην καλύτερη 11άδα της Βραζιλίας ως δεξί μπακ!

ΜΑΡΣΕΛΟ ΜΑΤΟΣ

ΘΕΣΗ: Αμυντικός χαφ

Βραζιλιάνος

27 ετών (τα κλείνει τον Φεβρουάριο)

Πότε έφυγε: Το καλοκαίρι του 2009.

Story: Έπαιξε δύο χρονιές στον Παναθηναϊκό την πρώτη είχε 32 συμμετοχές και 3 γκολ και την δεύτερη 18 και κανένα τέρμα. Σκληρός αμυντικός χαφ. Όχι με τόσα επιθετικά χαρίσματα. Χωρίς την εξαιρετική κάθετη πάσα, αλλά με καλή μακρινή πάσα. Εχει δυνατό σουτ, κάτι που λείπει (με εξαίρεση τον Κατσουράνη) από τους αμυντικούς χαφ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Απειλεί δηλαδή και έξω από την περιοχή. Για παράδειγμα ο Κατσουράνης μπορεί να είναι καλύτερος επιθετικά από τον Μάτος, όμως υστερεί αμυντικά. Ο Ζιλμπέρτο πολύ ποιοτικός, αλλά τον πήραν τα χρόνια πλέον. Ο Παναθηναϊκός αγόρασε τα δικαιώματά του Μάτος από την Κορίνθιανς και στη συνέχεια τον έδωσε δανεικό! Η Μποταφόγκο όχι μόνο θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, αλλά ο προπονητής Σαντάνα τον έχρισε και αρχηγό!

ΑΝΤΕ ΡΟΥΚΑΒΙΝΑ

ΘΕΣΗ: Επίθεση (περιφερειακός επιθετικός).

Κροάτης

23 ετών

Πότε έφυγε: Τέλη Ιουλίου 2010.

Story: Ο ταλαντούχος επιθετικός ήρθε τον Ιούλιο του 2008 και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Ως εδώ καλά. Ο Παναθηναϊκός επέμεινε, προσπάθησαν να δουλέψουν με τον παίκτη και να τον «ψήσουν», όπως λέμε αγωνιστικά. Αυτό βέβαια, κοστίζει. Και πολλές φορές σε βαθμούς. Ταχύτατος με καλή τεχνική, είχε «δέσει» ιδανικά με πολλούς συμπαίκτες του, λόγω χαρακτήρα και έκανε παρέα μαζί τους. Δεν γκρίνιαζε όταν καθόταν (συχνά δηλαδή) στον πάγκο. Θα μπορούσε να πάει και καλύτερα στον Παναθηναϊκό, καθώς πλέον μετά 2 χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα προσαρμογής. Δόθηκε ως μεταγραφή στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ωστόσο δεν αποκτήθηκε περιφερειακός επιθετικός. Σωστά έμεινε ο Αντώνης Πετρόπουλος, όμως ο Ρούκα έχει άλλα τεχνικά χαρίσματα και θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟ φέτος. Ο Φρέίτας είχε πει κάποια στιγμή ότι ο Ρουκάβινα δεν είχε τα χαρακτηριστικά που έψαχναν στην ομάδα, ωστόσο δεν αποκτήθηκε εντέλει κανείς. Ο Σισέ έφτασε να παίζει ανελλιπώς χωρίς ανάσα, ακόμη και στην Κοζάνη για το Κύπελλο! Αυτό συνέβη στα τέλη Οκτωβρίου 2010, λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν τραυματιζόταν ο γάλλος που έπαιξε 60 λεπτά.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags