Facebook Pixel Τα καλάθια στη Λιθουανία είναι στενά και… ψηλά!
| 2011-09-10 12:04:00

Τα καλάθια στη Λιθουανία είναι στενά και… ψηλά!

Τα καλάθια στη Λιθουανία είναι στενά και… ψηλά!

Τι κοινό έχουν ο Πάρκερ ο Μπατούμ, ο Ντράγκιτς, ο Λάκοβιτς, ο Σάφαρτζικ, ο Ιλιέφσκι, ο ΜακΚάλεμπ, ο Γιασικεβίτσιους, ο Καλντερόν, ο Ρούντι, ο Τεόντοσιτς, ο Ζήσης, ο Μπράμος και ο Βασιλειάδης; Σουτάρουν πολύ και ευστοχούν λίγο. Ο Σάρας δεν πιάνεται, λόγω… εντοπιότητας!

Αν νομίζετε ότι η Εθνική μας είναι η μόνη ομάδα που δυσκολεύεται να βρει το στόχο -με εξαίρεση τον αγώνα με τη Σλοβενία- από τα 6,75 (26/117 και 15η στη λίστα με 30,8%), μάλλον δεν έχετε δει τα… τούβλα που πέφτουν στους άλλους άλλους αγώνες.

Με μοναδική εξαίρεση τη Λιθουανία, της οποίας οι παίκτες σουτάρουν με το εξωπραγματικό 46,2% (54/117) από τη γραμμή του τρίποντου, αλλά και τη Γερμανία -οι δυο ομάδες συγκρούονται αύριο στην τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου- που έχει 38,9% (51/131) στα τρίποντα, οι υπόλοιπες ομάδες είναι κάτω από το 37% (το ποσοστό της Σερβίας), με αποκορύφωμα το 26% της Σλοβενίας, το χειρότερο ποσοστό ανάμεσα στης 24 ομάδες του Eurobasket.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μοιάζει να το έχουν οι "κοντοί" της διοργάνωσης, μερικοί από τους οποίους θεωρούνται σπεσιαλίστες στα μακρινά σουτ. Θέτουμε σαν όριο, τα τρία τρίποντα ανά αγώνα. Ο διαγωνισμό αστοχίας στο gazzetta.gr.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags