21/01/11 - 12:41

«Πόσο πιάνει ένα νησί;»

Την υποθήκευση ελληνικών νησιών έχουν στο μυαλό τους Γερμανοί οικονομικοί αναλυτές, προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να ανακτήσει την περιβόητη εμπιστοσύνη των αγορών ξανά. Κάντε όρεξη!

«Πόσο πιάνει ένα νησί;»
48.596views 0shares

Η εκτίμηση του Γερμανικού Ινστιτούτου IWH, ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των αγορών, θα πρέπει να υποθηκεύσει κομμάτι της περιουσίας του Δημοσίου, όπως τα νησιά της, και όλα αυτά, ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που παίρνει στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης, είναι το λιγότερο εκνευριστική για όλους μας. 

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, «αν η χώρα δεν μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της, τότε οι ομολογιούχοι θα βρεθούν με ζημιές». «Και εάν ο Γερμανός φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει , τότε θα πρέπει να βρεθεί ένα τίμημα και για τον έλληνα φορολογούμενο.»

Εν κατακλείδι, το Γερμανικό Ινστιτούτο θεωρεί, ότι με δεδομένο πως ο Έλληνας φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει, η δημόσια περιουσία και πιο συγκεκριμένα τα νησιά, αξίζουν πολλά και θα ήταν καλή λύση η υποθήκευση τους .

Πηγή: newsday.gr