Facebook Pixel «Παχιές αγελάδες και… παχιές μύγες!»
| 2011-01-21 15:55:00

«Παχιές αγελάδες και… παχιές μύγες!»

«Παχιές αγελάδες και… παχιές μύγες!»

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει μέσα από το blogτου τις εξελίξεις στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, με το ερώτημα: γιατί μετά από κάθε νταμπλ έρχεται η συντέλεια.

Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός αναδιαρθρώνει τις ανάγκες του, το παρασκήνιο αναδιοργανώνεται. Παράγοντες απειλούνται δια βοής, διαιτητές ξυλοκοπούνται μέρα μεσημέρι και τα πρωτοσέλιδα (βασιλικότερα πάντα) υμνούν την στέψη νέων Βασιλέων.

Ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο, περίπου όπως και την περσινή: με τετραμελή διοικούσα επιτροπή, που έχει ένα νέο πρόσωπο, τον εν δυνάμει πρόεδρο από το καλοκαίρι...

Και αυτή την αποχώρηση του Νικόλα Πατέρα από τον προεδρικό θώκο διαδέχεται διοικούσα επιτροπή. Όπως τον Μάη του 2010, έτσι και τώρα οι Γόντικας, Βεκρής και Νίκας, μαζί με τον Αδαμάντιο Πολέμη (αντί του Παναγιώτη Δάβαρη τότε), θα «τρέξουν» τον Παναθηναϊκό ως τον τερματισμό.

Τότε, υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Πατέρας στην προεδρία και να απαλλαγούν από το βάρος των ευθυνών (όπως κι έγινε). Τώρα πρέπει να είναι σίγουροι ότι πριν το καλοκαίρι δεν μπορούν να περιμένουν το παραμικρό, οπότε οφείλουν να προετοιμάσουν το έδαφος για τις εξελίξεις, μ’ έναν εκ των θερινών υποψηφίων μάλιστα να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Η ισχυρή αντίφαση στην κουβέντα του Θανάση Γιαννακόπουλου, λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου της Πέμπτης («δυστυχώς έγινε αυτό που έπρεπε»!) αποτυπώνει με πολύ εκφραστικό τρόπο την απέλπιδα προσπάθεια –όχι για την άρση, αλλά- για την επιμήκυνση της διαδρομής ως την μετωπική με το αδιέξοδο.

Η τετράδα καλείται, όχι υπό την κηδεμονία, αλλά σίγουρα με την απαραίτητη συναίνεση των υπολοίπων μετόχων, να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε και ο Παναθηναϊκός να παραμείνει ανταγωνιστικός, αλλά και να διευκολυνθεί η εξεύρεση υποψήφιων αποδεκτών της δωρεάς των 25% των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Το έχουμε ξαναπεί. Ο Παναθηναϊκός δομήθηκε στη λογική της διαρκούς ανάγκης παρουσίας πολλών στο πλευρό του. Εφ’ όσον η διάθεση κάποιων να δηλώνουν «παρών» ασθένησε, θα πρέπει να υπάρξει και επαναπροσδιορισμός των αναγκών του. Κάποιοι το λένε και εκλογίκευση. Σωστό και αυτό.

Όσο το σήμερα παραμένει ζοφερό, πρώτο μέλημα της διοικούσας επιτροπής είναι να διατηρήσει τον σύλλογο μακριά και από σενάρια της επόμενης ημέρας. Κανένας δεν ανέλαβε χθες που έπρεπε, κανένας δεν ψέλλισε οποιοδήποτε δίφθογγο ενδιαφέροντος, κανείς δεν μπορεί να περιμένει στη γωνία τον προπονητή.

Κι επειδή οι παχιές αγελάδες μας τελείωσαν, όλοι οι εν δυνάμει πρόεδροι, μεγαλομέτοχοι και προπονητές ας προσβλέπουν στην εποχή που είναι παχιές οι μύγες. Το καλοκαίρι ξανά.

Για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός μελλοντικές ανάγκες αναδιάρθρωσης χρέους, θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί ως σύνολο. Το ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου δυναμικού θα πρέπει να γίνει χθες το βράδυ. Το ευτύχημα είναι ότι κάποια συμβόλαια τελειώνουν. Το δυστύχημα είναι ότι παραμένουν ακόμη κάμποσα, ενώ ολοκληρώνονται και οι παρόντες δανεισμοί.

Ποιος και με ποιού εισήγηση και ποιών τη συναίνεση θα αποφασίσει για το μέλλον όλων αυτών; Να φύγει ο Ζιλμπέρτο που ούτως ή άλλως το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν. Άλλωστε το γεγονός ότι διαπραγματεύεται συμβόλαιο 600 χιλιάδων με τη Γκρέμιο, ενώ τρέχει το συμβόλαιο των 3 εκατομμυρίων με τον Παναθηναϊκό, δείχνει ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα, απ’ όσους συζητούσαν ακόμη και πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του το περασμένο καλοκαίρι.

Θα τον αναπληρώσει κάποιος και πώς; Θα επιστρέψει ο Μάτος και πότε; Γιατί σταμάτησαν οι ψίθυροι περί απομάκρυνσης του Πλεσί; Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά είναι ανώφελο να απαντηθούν στα λόγια. Τώρα είναι ώρα πράξεων, γενναίων αποφάσεων και δραστικών λύσεων.

Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός αναδιαρθρώνει τις ανάγκες του, το παρασκήνιο αναδιοργανώνεται. Παράγοντες απειλούνται δια βοής, διαιτητές ξυλοκοπούνται μέρα μεσημέρι και τα πρωτοσέλιδα (βασιλικότερα πάντα) υμνούν την στέψη νέων Βασιλέων.
Ερωτηματικά υπάρχουν πολλά. Μεγαλύτερο όλων και επίκαιρο ξανά: γιατί μετά από κάθε νταμπλ έρχεται η συντέλεια;

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags