Facebook Pixel «Αυτός είναι πρόεδρος!»
| 2011-01-22 08:56:00

«Αυτός είναι πρόεδρος!»

«Αυτός είναι πρόεδρος!»

Με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ραφίκ Τζιμπούρ, αλλά και για τον θρύλο του Ερνέστο Βαλβέρδε, μία ομάδα του την… γουστάρει όπως είπε! Μαζεμένες οι ατάκες από τον Αλγερινό.

«Μου τηλεφώνησε ο ατζέντης μου, ο κύριος Καζιάνης, για να με ενημερώσει ότι με θέλει πολύ ο Ολυμπιακός. Ο κύριος Μαρινάκης. Ένας πραγματικός πρόεδρος. Και ο κύριος Βαλβέρδε», σχολίασε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην «Εξέδρα» ο Τζιμπούρ και συμπλήρωσε για τον Βαλβέρδε και την ομάδα:

«Γουστάρω τον θρύλο του Βαλβέρδε και ελπίζω ότι με τη δική μου προσθήκη η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της».

Αναλυτικά:

-Πως προέκυψε ο Ολυμπιακός; Σε εκείνο το φιλανθρωπικό ματς με τον Ζιντάν;

«Όχι βέβαια. Εκείνο το βράδυ απλώς είχαμε δώσει μια χειραψία με τον κύριο Μαρινάκη. Τίποτα άλλο. Ούτε από το δικό μου μυαλό περνούσε τίποτα ούτε από το δικό του φαντάζονται. Τις τελευταίες μέρες η αληθειά είναι ότι βρισκόμουν πολύ κοντά σε ομάδες του εξωτερικού. Ειδικά στην Γερμανία, οπού η Χοφενχάιμ είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον. Μου τηλεφώνησε όμως ο ατζέντης μου, ο κύριος Καζιάνης, για να με ενημερώσει ότι με θέλει πολύ ο Ολυμπιακός. Ο κύριος Μαρινάκης. Ένας πραγματικός πρόεδρος. Και ο κύριος Βαλβέρδε. Εγώ είχα πάντα στο μυαλό μου να πάω σε ένα καλύτερο κλαμπ αν φύγω από την ΑΕΚ και η πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα. Που μπορεί να μου προσφέρει ότι θέλω. Έγινε η συνάντηση με τον κύριο Μαρινάκη και μου είπε ότι πιστεύει πολύ σε μένα και στην αξία μου. Το ίδιο ισχύει και για τον κόουτς, που είναι το πιο σημαντικό για μένα. Συμφώνησα λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη. Για μένα άλλωστε δεν ήταν θέμα το οικονομικό».

-Τι σου προσφέρει αυτή η μεταγραφή;

«Ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα μου. Ήθελα να γίνω μέλος στον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε. Η φιλοσοφία και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας μου ταιριάζουν απόλυτα. Είναι επιθετικό το παιχνίδι και εγώ μπορώ να ενταχθώ σε αυτό. Νιώθω ευτυχισμένος για τη νέα σελίδα στην καριέρα μου. Ελπίζω να τον βοηθήσω και εγώ για να ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω ειδικά στην Ευρώπη, γιατί στην Ελλάδα είναι ήδη ο απόλυτος κυρίαρχος».

-Θεωρείς δηλαδή ότι του χρόνου θα είσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι το όνειρο μου. Ο δεύτερος μεγάλος προσωπικός μου στόχος μετά το Μουντιάλ που ήδη συμμετείχα. Είμαι βέβαιος ότι εκεί θα παίξω του χρόνου».

-Μιραλάς, Πάντελιτς. Σπουδαίοι συμπαίκτες, μεγάλος συναγωνισμός. Σε αγχώνει;

«Εγώ πάντα στην καριέρα μου έχω μάθει να είμαι στους καλύτερους. Με τους καλύτερους και από τους καλύτερους. Θεωρώ ότι όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό. Ελπίζω ότι θα καταφέρω να κερδίσω μια θέση στις επιλογές του προπονητή μέσα από τη δουλειά που θα κάνω. Πατάω τα πόδια μου στο έδαφος, δεν πετάω και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχω στον Ολυμπιακό».

-Κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού με βάση όσα έχουν διαβάσει και ακούσει για σένα μπορεί να αγχώνονται. Για το πώς θα λειτουργείς στα αποδυτήρια

«Ζω με έντονα συναισθήματα. Έχω πάθος για ότι κάνω. Δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Και είμαι γεννημένος μαχητής και νικητής. Αυτό θέλω να ξέρουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Αυτό θα κάνω και για τον Ολυμπιακό».

-Τι περιμένεις από τη συνεργασία σου με τον Ερνέστο Βαλβέρδε; Όλοι οι παίκτες λένε τα καλύτερα για αυτόν

«Είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει πολύ. Είμαι χαρούμενος γιατί πίστεψε σε μένα. Και εγώ πιστεύω σε εκείνον. Ότι μπορεί να με βοηθήσει, να με βελτιώσει, να με εξελίξει, να με αξιοποιήσει. Γουστάρω τον θρύλο του Βαλβέρδε και ελπίζω ότι με τη δική μου προσθήκη η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της».

-Πως σκέφτεσαι την πρώτη σου φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Σε αυτό το γήπεδο έχω παίξει μόνο ως «εχθρός». Πρόκειται για μια φανταστική έδρα. Ένα γήπεδο που οι οπαδοί το μετατρέπουν σε καμίνι. Μου θυμίζει την πατρίδα μου και πως ζουν εκεί το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι θα νιώσω πανέμορφα πατώντας στο χορτάρι. Και θα ζω πλέον αυτή την ατμόσφαιρα ως γηπεδούχος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags