Facebook Pixel Τρεις "πολεμιστές" και η (καλή) μοίρα του Βαλβέρδε...
| 2011-09-19 09:49:00

Τρεις "πολεμιστές" και η (καλή) μοίρα του Βαλβέρδε...

Τρεις "πολεμιστές" και η (καλή) μοίρα του Βαλβέρδε...

Όταν δεν μπορείς να παίξεις μπάλα, όπως ο Ολυμπιακός χθες στην Ξάνθη, πρέπει να έχεις «καρδιά» και «άντερα» για να γυρίσεις το 0-1 σε 2-1 μέσα σε 8 λεπτά, απο το 86' έως το 94'. Γράφει ο Γιώργος Νοικοκύρης.

Όταν όμως δεν παίζεις μπάλα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, όταν ο Ολυμπιακός «σερνόταν» στο πρώτο ημίχρονο, όταν αναγκαζόταν να παίζει με γιόμες, όταν η Ξάνθη έμοιαζε καλύτερη απο την... Μαρσέιγ για μια ώρα αγώνα και όταν Τοροσίδης, Αμπντούν, Φουστέρ, Μαρκάνο, Μιραλάς και Μακούν αλλού πατούσαν και αλλού βρισκόντουσαν, τότε υπάρχει θέμα, που δεν «κουκουλώνεται» απο την θρυλική ανατροπή και το «χρυσό» τόσο για τους βαθμούς όσο και για την ψυχολογία «τρίποντο».

Η καλή μοίρα του Βαλβέρδε λειτούργησε και έστω αν έβγαλε την ψυχή στον κόσμο του ο Ολυμπιακός κέρδισε όμως έδειξε πως έχει ακόμη θέμα. Δεν μπορεί να παίξει την μπάλα που περιμένουμε, ούτε καν να βρει ρυθμό. Και όσο αυτό συμβαίνει όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι. Το έχω γράψει απο το καλοκαίρι και το εννοω...Ναι, ο Ολυμπιακός έχει καλό υλικό, πολύ καλό υλικό για την Ελλάδα. Είναι το φαβορί στα χαρτιά με διαφορά και για το φετινό πρωτάθλημα. Άλλο όμως τα χαρτιά και άλλο το χορτάρι. Θα πρέπει να το αποδείξει και το πρώτο δείγμα δεν ήταν θετικό παρότι τελικά κέρδισε με μαγκιά και τσαμπουκά στο φινάλε.

Η καλή μοίρα του Βαλβέρδε, που το ξεκίνησε με λάθος επιλογές το ματσάκι αλλά το χειρίστηκε πολύ καλά με σωστότατες κινήσεις στηρίχθηκε ουσιαστικά σε τρεις «πολεμιστές» αλλά και έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που μας αποκαλύφθηκε σήμερα.

Νο1 «πολεμιστής», Όλαφ Μέλμπεργκ. Αυτός ήταν ΑΡΧΗΓΟΣ! Πήρε το περιβραχιόνιο στο 57΄και το τίμησε με το παραπάνω μέχρι και το 97΄που σφύριξε ο Βοσκάκης (δεν το πήγε καλά το ματσάκι είναι η αλήθεια...). Πάθος, καρδιά αποφασιστηκότητα και διάθεση να «πεθάνει» στο γήπεδο απο τον Σουηδό που συνέβαλε στην μεγάλη ανατροπή παίζοντας στο φινάλε, ως μέσος, αριστερός εξτρέμ, επιθετικός και ότι άλλο χρειάστηκε!

Νο 2 «πολεμιστής», ο «τρομοκράτης». Ράφικ Τζιμπούρ και εκεί που στο πρώτο ημίχρονο δεν έβρισκε την μπάλα και ήταν για τα θηρία στην επανάληψη και απο την στιγμή που πήγε αριστερά, απο το 60 και μετά με τις σωστές αλλαγές του Βαλβέρδε έκανε «παπάδες». Εξαιρετική ασίστ στο 1-1 και γκολ στο «χρυσό» 2-1.

Νο 3 «πολεμιστής». Μάρκο Πάντελιτς, ο Σέρβος killer άνοιξε τον δρόμο της επιστροφής του Ολυμπιακού και φώναξε παρών δείχνοντας την φανέλα του. Και στον Βαλβέρδε που τον έχει αδικήσει και οφείλει να αφήσει στην άκρη τα «κολλήματα» του, έστω και αν ποδοσφαιρικά αυτό που πιστεύει είναι σωστό.

Δεν είχε μόνο «πολεμιστές» ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ξάνθη. Είχε και τον....άχρηστο, «γέρο», «τελειωμένο», προϊόν μίζας και ότι άλλο έχει χαρακτηρισθεί εδώ και καιρό, χωρίς καν να τον έχουμε δει, Πάμπλο Ορμπάιθ. Κρίνοντας απο τα πρώτα του 97 λεπτά με την «ερυθρόλευκη» φανέλα βλέπουμε ένα πράγμα. Πόσο εξαιρετικός ποδοσφαιριστής είναι και πόσο δίκιο είχε ο Βαλβέρδε που επέμενε να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Τα επόμενα παιχνίδια, στα οποία θα είναι βασικός, θα μας δώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, όμως ο Ορμπάιθ έκανε απίθανη δουλειά στην μεσαία γραμμή ακόμη και όταν οι άλλοι ήταν «χαμένοι». Όπως «χαμένος» ήταν και ο Μακούν και σε αυτό το παιχνίδι. Να τον δούμε σε λιγα ματς ακόμη, αλλά αυτός δεν ήταν ο Καμερουνέζος άσος που ξέραμε.

Υ.Γ. Ειναι απαράδεκτο να γιουχάρετε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο Καραισκάκη. Είναι γραφικό τουλάχιστον αυτό που γίνεται με τον Κοστάντσο. Άλλο θέμα η παρουσία του Κοστάντσο που ότι πάει μέσα γράφει... Δεν εμπνέει σιγουριά ο Αργεντινός ακόμη, είναι και γκίνιας. Στο γκολ της Ξάνθης δεν αντιδρά καθόλου, είναι και σουτάρα εδώ που τα λέμε, όμως την ευθύνη την έχει ο Τοροσίδης πόυ αφήνει τον Μαρσελίνιο να μπεί άνετα στην περιοχή και να σουτάρει.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags