Facebook Pixel «Ποιος θα πληρώνει από το καλοκαίρι και μετά;»
| 2011-01-22 11:26:00

«Ποιος θα πληρώνει από το καλοκαίρι και μετά;»

«Ποιος θα πληρώνει από το καλοκαίρι και μετά;»

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο blogτου για τη… βαριά καλογερική στα του Παναθηναϊκού και… μαντεύει την 11άδα της επόμενης περιόδου αν δεν βρεθεί λύση στα διοικητικά.

Το καλό με τον Φερέιρα είναι ότι κοιτάει μπροστά. Δεν στέκεται στο παρελθόν. Ούτε βλέπει κοντόφθαλμα το άμεσο μέλλον. Το παιχνίδι, δηλαδή, της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Η σκέψη του είναι πώς θα πάρει τη ρεβάνς από την ΑΕΚ. Στο δεύτερο παιχνίδι στις 4 Φεβρουαρίου. Εξ ου και η δήλωσή του: "Δεν είναι δυνατό να χάσουμε και τρίτη φορά από την ΑΕΚ".

Για να θυμίσει ταυτόχρονα ότι δεν έχασε μόνο αυτός από την ομάδα με τις κιτρινόμαυρες φανέλες. Έχασε κι ο Κοζανίτης τεχνικός Νίκος Νιόπλιας, που έχει διατελέσει αρχηγός και αντέχει στην πίεση.

Πράγματι. Στο ποδόσφαιρο, όπως γενικότερα στη ζωή, πρέπει να κοιτάς μπροστά. Τίποτε δεν τελειώνει με μία ήττα. Για ομάδες, μάλιστα, σαν τον Παναθηναϊκό ούτε με μία κακή σεζόν, αν υποθέσουμε ότι θα πάει στράφι όλη η χρονιά και δεν θα πάρει κανέναν τίτλο.

Δεν έπαθε, άλλωστε, και τίποτα που τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια έχει πάρει δύο πρωταθλήματα. Μεγάλη ομάδα είναι, θα βρει το δρόμο της. Δεν πρόκειται να χαθεί.

Προς το παρόν αυτά που χαθήκανε είναι τα τέσσερα εκατομμύρια Ευρώ της χορηγίας του Βαρδινογιάννη. Ο Τζίγγερ είπε ότι από τη στιγμή που χάλασε η συμφωνία με τον Βγενόπουλο για τη δωρεά των μετοχών, δεν δίνει αυτά τα λεφτά.

Γι' αυτό, όμως, είναι οι τράπεζες. Αν δεν υπήρχαν τα δάνεια, θα είχαν βάλει λουκέτο. Κι ο Παναθηναϊκός δεν είναι κανένας μπαταχτσής. Μπορεί να μην έχει πρόεδρο, αλλά έχει πρόσωπο. Κι έχει να λαμβάνει λεφτά για να τα ενεχυριάσει: τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τη χορηγία από τη φανέλα. Θα βγει λοιπόν η χρονιά έστω και με τέσσερα εκατομμύρια δάνειο.

Από εκεί και μετά, έχει ο Θεός. Αρκεί να έχουν τη διάθεση και οι μέτοχοι. Ποιο μπορεί, όμως, να είναι το μέλλον μιας εταιρείας χωρίς ιδιοκτήτη; Ποια επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει χωρίς αφεντικό; Από δωρεές ζούνε μόνο οι εκκλησίες και τα μοναστήρια. Κι αν οι καλόγεροι μπορούνε να τη βγάλουνε με ψωμί κι ελιά, που ακόμα κι αυτό είναι συζητήσιμο, οι ποδοσφαιριστές είναι εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν.

Η καλογερική για όσους μπλέκουν με το ποδόσφαιρο είναι πράγματι πολύ βαριά. Ο Τζίγγερ έχει κάνει στην άκρη και κάνει λογαριασμούς με βάση το 30%. Βγενόπουλος και Πατέρας φύγανε τρέχοντας. Ο Παύλος έχει σαν προτεραιότητα τους 1200 εργαζομένους των επιχειρήσεών του κι ο Αδαμάντιος Πολέμης δηλώνει αναποφάσιστος.

Ποιος θα πληρώνει, λοιπόν, από το καλοκαίρι και μετά; Μέχρι να απαντηθεί το ερώτημα, το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι συγκεκριμένο και με ονοματεπώνυμα μάλιστα.

Μια πιθανή ενδεκάδα, δηλαδή, για την προσεχή περίοδο: Γκολκίπερ ο φέρελπις Ορέστης Καρνέζης. Δεξί μπακ ο Λουκάς Βύντρα, που θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και θ' αποτελεί τη σημαία του Παναθηναϊκού, όπως ο Κούλης Καραταΐδης στα πέτρινα κόκκινα χρόνια. Αριστερό μπακ ο νεαρός και εξελίξιμος Ιωαννίδης. Κεντρικός αμυντικός ο γιγαντιαίος Βάσκος Γιόσου Σαριέγκι.

Δίπλα του η σπουδαία μεταγραφική επιλογή του Αντωνίου, Μελίσσης, που θα έχει επιστρέψει στην Παιανία πλήρης εμπειριών. Αμυντικός χαφ το λιοντάρι της Μοζαμβίκης Μάτε Σιμάο. Μπροστά του ο Ελίνι Δημούτσος κι ο Σωτήρης Νίνης. Δεξιά ο Μαρίνος, σέντερ φορ ο Πετρόπουλος κι αριστερά ο Λάζαρος.

Μια ομάδα που όταν δεν θα παίζουν οι Σαριέγκι, Σιμάο από κάρτες, θα είναι 100% ελληνική. Όπως αυτή που δόξασε τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα στο έπος του Γουέμπλεϊ.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags