Facebook Pixel Η Ορέστεια του …Αι-σκύλου! (BINTEO)
| 2011-01-22 12:29:00

Η Ορέστεια του …Αι-σκύλου! (BINTEO)

Η Ορέστεια του …Αι-σκύλου! (BINTEO)

Το καλοκαίρι του 2007 ο Καρνέζης έκανε το αντίθετο δρομολόγιο από εκείνο που ακολούθησε ο Τζόρβας και από τον ΟΦΗ βρέθηκε στην Παιανία για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 3,5 χρόνια, με τον 25χρονο, πλέον, πορτιέρο να έχει όλες και όλες τέσσερις συμμετοχές με τη φανέλα του συλλόγου, στις οποίες ζει τη δική του… Οδύσσεια! Από την άποψη ότι στα τρία από αυτά τα παιχνίδια έχει δεχτεί γκολ και μόνο σε ένα πέρασε το 90λεπτο… αβρόχοις ποσοί.

Εκείνο εναντίον του ΠΑΣ Γιάννενα, πέρσι, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τους Γιαννιώτες να έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους, που ήταν η συμμετοχή στη Β΄ Εθνική και τους «πράσινους» (που εκείνη την ημέρα ήταν… μαύροι) να εκτελούν αγγαρεία και απλώς να κάνουν ένα καλό φίνις.

Τα προσόντα του δεν τα αμφισβήτησε ποτέ κανένας, ενώ όλοι οι προπονητές του μιλούσαν πάντα με τα καλύτερα λόγια για την αξία του. Επίσης, το σωστό είναι να πούμε από την αρχή ότι η θέση του τερματοφύλακα χρειάζεται ρυθμό και δεν είναι εύκολο να μπει ένας πορτιέρο για έναν και μόνο αγώνα και αποδώσει στο 100%

Εσύ όμως, βρε αγόρι μου, Ορέστη, όρθιος τα έφαγες (και) με την ΑΕΚ! Δεν είναι δυνατόν να παίρνεις την ευκαιρία να αγωνιστείς στο επίπεδο του Παναθηναϊκού και να δέχεσαι γκολ στα τρία από τα τέσσερα ματς (και δύο από τα Τρίκαλα στο ΟΑΚΑ)!

Το πρώτο… αίμα!

Το πρώτο του παιχνίδι ήταν στις 14 Μαΐου του 2008, στην αναμέτρηση των πλέι οφ εναντίον της ΑΕΚ. Ένα ματς στο οποίο μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και …πρόλαβε να δεχτεί γκολ! Το τελικό 1-1 ήταν μάλλον αδιάφορο, αφού η «Ένωση» δεν μπορούσε να φτάσει στη βαθμολογία τους «πράσινους» στο μίνι πρωτάθλημα.


Το μοναδικό

Στην τελευταία αγωνιστική της περσινής περιόδου ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στα Γιάννενα, για να αγωνιστεί στους «Ζωσιμάδες» εναντίον του τοπικού ΠΑΣ. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ο Καρνέζης δεν δέχτηκε γκολ, είναι σαφές όμως ότι μιλάμε για ένα ματς–αγγαρεία, έως φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας…

Δύο από τα Τρίκαλα!

Το επόμενο παιχνίδι που κλήθηκε να αγωνιστεί ο 25χρονος τερματοφύλακας ήταν στις 22 Δεκέμβρη, πρόσφατα, εναντίον των Τρικάλων για το Κύπελλο Ελλάδας. Παιχνίδι στο οποίο δέχθηκε δύο γκολ (!), από μία ομάδα που αγωνίζεται μία κατηγορία κάτω και, παρότι «ψυχωμένη», δεν διακρίνεται για την ποιότητά της! Κοινό στοιχείο με τα γκολ που έφαγε εναντίον της ΑΕΚ; Ήταν όρθιος…

Ντεζαβού!

Το παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ για το Κύπελλο ήταν το τελευταίο που αγωνίστηκε ο Καρνέζης και το οποίο είχε πολλές ομοιότητες με εκείνο εναντίον των Τρικάλων. Δύο τα γκολ που δέχτηκε, πάλι, ο Ορέστης, με το σώμα του μάλιστα να κάνει τις ίδιες κινήσεις.

Ολόρθος στο πρώτο, με διάθεση να πέσει (χωρίς να το κάνει, όμως!) στο δεύτερο. Το ταλέντο του, βέβαια, συνεχίζει να μην αμφισβητείται από κανέναν, κάποια στιγμή όμως δεν πρέπει να δείξει ότι μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags