Facebook Pixel Κάνει προξενιό τον Βιεϊρίνια στους Ιταλούς!
| 2011-09-20 16:58:00

Κάνει προξενιό τον Βιεϊρίνια στους Ιταλούς!

Κάνει προξενιό τον Βιεϊρίνια στους Ιταλούς!

"Ο Βιεϊρίνια μπορεί να κάνει καριέρα στην Ιταλία", δήλωσε ο Σαβίνι. Να σε ακούσουν οι ΠΑΟΚτσήδες...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιταλού στην ιστοσελίδα "calciomercato.com":

"Ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε το 2009, προερχόμουν μετά από μια δύσκολη χρονιά σε Νάπολι και Παλέρμο. Ο Ζήσης Βρύζας (πρώην παίκτης της Περούτζια και της Φιορεντίνα), αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, μου πρότεινε τριετές συμβόλαιο και εγώ δέχτηκα".

Πώς ήταν η πρώτη σας εντύπωση;

"Το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο. Υπήρχαν παίκτες που μιλούσαν ιταλικά, όπως οι Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς και Τσιρίλο αλλά η ομάδα είχε τόσους πολλούς ξένους και ο προπονητής ήταν Πορτογάλος, με Ελληνα μεταφραστή. Τον πρώτο μήνα είχα προβλήματα με τη γλώσσα, εν μέρει επειδή δεν μιλούν αγγλικά, αλλά με το πέρασμα των εβδομάδων η κατάσταση βελτιώθηκε".

Παρατηρήσατε διαφορές με το ιταλικό ποδόσφαιρο;

"Είναι διαφορετική η προπόνηση. Υπάρχει μια ανά ημέρα, το πρωί, από τις 10 και μετά. Δεν υπάρχουν συχνά διπλές προπονήσεις και δεν εργάζονται με προγραμματισμό όπως συμβαίνει στην Ιταλία. Οι μέθοδοι είναι διαφορετικές".

Η υπόλοιπη παρουσία σας στον ΠΑΟΚ;

"Η πρώτη σεζόν ήταν λίγο τραυματική. Επαιζα κεντρικός αμυντικός, αγωνίστηκα στο φινάλε της σεζόν, στα πλέι-οφ, σκοράροντας ένα γκολ. Την δεύτερη χρονιά είχα πολλές προσδοκίες, εξαιτίας της πρόσληψης ως προπονητή του Μάριο Μπερέτα. Αλλά η ομάδα διέκοψε την συνεργασία μαζί του, χωρίς βάσιμους λόγους, μετά από δύο εβδομάδες. Ο Παύλος Δερμιτζάκης και ο Μάκης Χάβος δεν πίστευαν σε μένα. Ηταν δύσκολη χρονιά, εν μέρει λόγω των τραυματισμών. Αυτό το καλοκαίρι συνειδητοποίησα ότι η ομάδα δεν με υπολόγιζε. Μίλησα με τον Βρύζα και αποφασίσαμε να καταγγείλουμε τη σύμβαση".

Ποια ήταν η σχέση σου με την ομάδα;

"Σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στην Ιταλία, το περιβάλλον είναι πιο κρύο. Υπήρχαν τόσοι πολλοί ξένοι στην ομάδα, και σχηματίζονταν μικρές ομάδες, δεν υπήρχε μεγάλη ενότητα. Η ομάδα δεν είχε μεγάλη οργάνωση. Δεν ήταν πάντοτε δίκαιη μαζί μου. Είχα σχέσεις μόνο με τον Βρύζα. Όσο για τους φίλους της ομάδας; Είναι πολυάριθμοι και φανταστικοί".

Πώς είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη;

"Είναι ευχάριστη. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με θάλασσα, όπως η Νάπολη. Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι, η θάλασσα είναι όμορφη, γεμάτη από μέρη για να πιεις καφέ. Στην Ελλάδα υπάρχει μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, από το ένα στο άλλο μπορείς να φας όλες τις ώρες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει το πρώτο ή το δεύτερο πιάτο, υπάρχει ενιαία ροή. Μπορείς να τρώς τα πάντα, ψάρια, ελληνική σαλάτα, τυρί φέτα. Από γαστρονομικής άποψης δεν είναι άσχημα".

Έχετε παίξει με τον Βιεϊρίνια, για τον οποίο το περασμένο καλοκαίρι ενδιαφέρθηκαν οι Ουντινέζε, Παλέρμο και Φιορεντίνα...

"Είναι εξαιρετικός παίκτης, που μπορεί να κάνει καριέρα στην Ιταλία. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπαίνει κατά μέτωπο και έχει καλό τόσο το δεξιό όσο και το αριστερό του πόδι. Φυσικά έχει δυνατότητες και με το κεφάλι. Είναι πλήρης παίκτης. Ο ΠΑΟΚ τον κοστολογεί πολύ ψηλά, για αυτό δεν έχει αποχωρήσει ακόμη".

Ποιο είναι το μέλλον του Σαβίνι;

"Επέστρεψα στη Ρώμη πρόσφατα, μόλις τελείωσα με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να περιμένω τον Ιανουάριο για να κλείσω σε νέα ομάδα. Προς το παρόν προπονούμαι μόνος και τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσω να δουλέψω μαζί με κάποια ομάδα. Έχω ακόμη πολλά να δώσω, θέλω να παίξω για άλλα 2-3 χρόνια, ακόμα και στη Serie B. Περιμένω την κατάλληλη προσφορά".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags