Facebook Pixel Κακόγουστο σίριαλ...
| 2011-09-21 09:00:00

Κακόγουστο σίριαλ...

Κακόγουστο σίριαλ...

Ο Περικλής Στέλλας γράφει πως οι Φλωρίδης, Σαχπατζίδης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, που δεν μπορούν να ξεπεράσουν για να μπουν στον ΠΑΟΚ.

Η στήλη Panoramix προχώρησε εδώ και αρκετές μέρες σε νέα έρευνα σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεχόμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μία υπόθεση με τους Φλωρίδη και Σαχπατζίδη που έχει εξελιχθεί σε πολύκροτο σίριαλ, μάλλον κακόγουστο.

Οι πηγές της έρευνας που σας καταθέτω σήμερα: Το Πατριαρχείο, η πρεσβεία μας στην Κωνσταντινούπολη, ο δικηγόρος των δυο επιχειρηματιών που χειρίζεται την υπόθεση, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δυο κορυφαία στελέχη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Λοιπόν:

Κατ' αρχάς δεν είναι τυχαίο ότι οι δυο επιχειρηματίες ζήτησαν νέα παράταση για να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα και παράταση της περιόδου αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτή βάζοντας τα 6 εκατομμύρια ευρώ και να γίνουν αφεντικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ζήτησαν παράταση διότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα συγκέντρωσης και κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν είναι ουσιαστικά τρία. Το πρώτο είναι η προέλευση των χρημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασιλάκης Φλωρίδης δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που θα καταθέσει για την αγορά του ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής δεν πείθει.

Το δεύτερο είναι το τριετές μπίζνες πλαν που απαιτεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από τους υποψήφιους αγοραστές μιας ΠΑΕ. Και το τρίτο είναι η φορολογική ενημερότητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασιλάκης Φλωρίδης δεν μπορεί να την εξασφαλίσει για συγκεκριμένους σοβαρούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ότι δεν έχει καταθέσει φορολογική δήλωση τα τελευταία χρόνια, από το 2003 μέχρι και το 2011.

Και δεν μπορεί να την εξασφαλίσει ούτε ο Γιώργος Σαχπατζίδης, διότι σύμφωνα με πληροφορίες έχει βεβαιωθεί από τη Β' ΔΟΥ Κατερίνης πρόστιμο που αγγίζει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ μετά από δικαστική έρευνα και τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν φρόντισε να κάνει καν διακανονισμό-ρύθμιση-εξακρίβωση, χάνοντας το δικαίωμα αναστολής ή ρύθμισης, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να είναι ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να μη συναινέσει στην παράταση που έχουν ζητήσει οι δυο επιχειρηματίες. Αλλωστε ο ΠΑΟΚ είναι ήδη εκτεθειμένος από την παράταση, διότι πριν από δυο μήνες περίπου ο ίδιος ο Ζαγοράκης τους κατέβασε στα αποδυτήρια και τους ανακοίνωσε στους παίκτες ως νέους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήδη εδώ και πολλές μέρες εκφράζει τον εκνευρισμό και την ανησυχία του και το ερώτημα είναι εάν τελικά θα εξελιχθεί και αυτή η υπόθεση όπως εκείνη των Αράβων. Μία υπόθεση την οποία συντήρησε (άθελά της ή όχι δεν έχει σημασία) και η διοίκηση της ΠΑΕ.

Ο νόμος είναι σαφής, ισχυρίζεται η ΕΕΑ

Το άρθρο 69 Α του νόμου 2725 εδώ και λίγο καιρό κάποιοι προσπαθούν να το ερμηνεύσουν κατά το δοκούν. Οι δυο επιχειρηματίες (περί ποσοστού δηλαδή 33%) είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν όλα αυτά τα έγγραφα. Αλλά το θέμα και το ερώτημα δεν είναι εκεί.

Ο δικηγόρος των δυο επιχειρηματιών Αντώνης Βγόντζας μιλώντας στη στήλη πριν από 8 μέρες είχε πει ότι οι πελάτες του Φλωρίδης και Σαχπατζίδης δεν του είχαν προσκομίσει τα έγγραφα που χρειάζονται για να κατατεθούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και μάλιστα απέδωσε την καθυστέρηση στο ταξίδι του Βασιλάκη Φλωριδη στην Τουρκία, όπου είχε μεταβεί, όπως είπε, για τις ανάγκες της θρησκευτικής γιορτής του ραμαζανίου.

Με τη διαφορά ότι, όταν το επικαλέστηκε αυτό, το ραμαζάνι είχε λήξει. Σημειώστε επίσης ότι ο Α. Βγόντζας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό την 1η Σεπτεμβρίου είχε πει ότι όλα τα έγγραφα τα έχει στα χέρια του και του τα έχουν προσκομίσει οι δυο επιχειρηματίες!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags