Facebook Pixel «Το χρυσό… κουμπί»
| 2011-01-22 16:47:00

«Το χρυσό… κουμπί»

«Το χρυσό… κουμπί»

Αν ο Βαλβέρδε καταφέρει να βρει το κουμπί του Τζιμπούρ και να εκμεταλλευτεί το πάθος του για νίκες, ο Αλγερινός επιθετικός θα κάνει μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό.

Αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του ο Γιώτης Σταματόπουλος, που γνωρίζει τον Αλγερινό από την κοινή τους θητεία στον Πανιώνιο.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ έπιασε Λιμάνι και ένας από τους ανθρώπους που τον γνωρίζει πολύ καλά και έχει συνυπάρξει αρμονικά με τον Αλγερινό, είναι ο Γιώτης Σταματόπουλος, ο οποίος ήταν βοηθός του Έβαλντ Λίνεν την περίοδο που ο Γερμανός ήταν προπονητής στον Πανιώνιο και ο «Τρομοκράτης» το... πρώτο βιολί της επιθετικής γραμμής των «κυανέρυθρων».

Το gazzetta.gr μίλησε με τον πλέον προπονητή της Α.Ε Ποντίων Κατερίνης (Football League 2), ο οποίος μόνο τα καλύτερα είχε να πει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών.

- Γιώτη καλησπέρα, είσαι από τα άτομα που γνωρίζεις πολύ καλά τον Ραφίκ Τζεμπούρ, αφού συνεργαστήκατε μαζί στον Πανιώνιο σε μία εποχή που ο Αλγερινός... έβγαζε μάτια. Πως τον ζούσες εσύ καθημερινά; Ακούγονται πολλά για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, με τον Λίνεν και σένα όμως είχε πολύ καλές σχέσεις...

- Πριν ξεκινήσω, θέλω να τονίσω ότι εύχομαι καλή επιτυχία στον Ραφίκ γιατί πραγματικά είναι ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Είναι ευτύχημα να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μας ποδοσφαιριστές όπως ο Τζεμπούρ που πάνω απ' όλα ξέρουν μπάλα! Προσωπικά, είμαι χαρούμενος γιατί θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Superleague.

Όσον αφορά τον Τζεμπούρ σαν άνθρωπο, είχε έρθει στον Πανιώνιο από τον Ατρόμητο σαν αντάλλαγμα του Μεχντί Μαγκντί.
Θυμάμαι ότι από τις πρώτες μέρες ήταν δουλευταράς, ήθελε να προχωρήσει στην καριέρα του και μου έλεγε χαρακτηριστικά «Είμαι από φτωχή οικογένεια, στερήθηκα πολλά και στόχος μου είναι να φτάσω στην κορυφή! Να γίνω ο καλύτερος!».
Είχε έρθει στον Πανιώνιο με κάποια παραπανίσια κιλά και μέσα από ατομική δουλειά και προπόνηση κατάφερε να επανέλθει σε πολύ μικρό χρονικό διαστημα, πράγμα που δείχνει τον επαγγελματισμό του και την προσπάθεια που έκανε από τότε να καθιερωθεί στους κορυφαίους.

Δούλεψε πολύ και δεν θυμάμαι απολύτως κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του ή τον Έβαλντ Λίνεν. Ο Ραφίκ έχει μια ποδοσφαιρική τρέλα, την οποία όποιος μπορέσει να την εκμεταλλευτεί θα έχει μόνο όφελος. Αν βρεις το κουμπί του Τζεμπούρ, τότε έχεις πετύχει χρυσό! Στην ΑΕΚ βρήκε έναν πολύ καλό προπονητή, δεν μπόρεσε να κολλήσει όμως. Υπήρχαν και άλλα πράγματα στη μέση. Ακουγόταν συνέχεια ότι μπορεί να πάρει μεταγραφή, ήταν και ο Χιμένεθ ισχυρή προσωπικότητα και έτσι επήλθε η τριβή... Πάντως, στον Ολυμπιακό πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την τρέλα, με την καλή έννοια τρέλα. Ο Ραφίκ παθιάζεται πάντα και θέλει να κερδίζει. Είναι νικητής!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags