Facebook Pixel Η σύλληψη, ο Μπογκανί και το άδοξο φινάλε
| 2011-09-22 09:05:00

Η σύλληψη, ο Μπογκανί και το άδοξο φινάλε

Η σύλληψη, ο Μπογκανί και το άδοξο φινάλε

To στόρι του φλερτ του Βασίλη Φλωρίδη με τον ΠΑΟΚ που όλα δείχνουν πώς δεν θα καταλήξει σε γάμο. Από την επισημοποίηση του ενδιαφέροντος, στη σύλληψη, τις υποσχέσεις για μεταγραφές και το αντίο...
 

Ο Βασίλης Φλωρίδης μπήκε πολύ ξαφνικά στη ζωή των ΠΑΟΚτσήδων και έτσι ξαφνικά φαίνεται πως βγαίνει από αυτή. Και μέσα σε τρεις περίπου μήνες φημών, μεγάλων υποσχέσεων για μεταγραφές και τίτλους αποχωρεί με τη ρετσινιά πως δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ στον ΠΑΟΚ που του χρέωσε ο μέχρι πρότινος αδερφός του, Γιώργος Σαχπατζίδης...

Όλα άρχισαν προς το τέλος του Ιουνίου όταν και βγήκε στη δημοσιότητα πως ο Βασίλης Φλωρίδης (μαζί με τον Γιώργο Σαχπατζίδη) είναι ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον ΠΑΟΚ με τον Ζήση Βρύζα να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο προξενιό. Αμέσως άρχισε η αναζήτηση στοιχείων για τον άγνωστο Κωνσταντινουπολίτη και μαζί ο κυκεώνας φημολογιών και σκληρών αληθειών. Είχε κυκλοφορήσει το ότι είχε προβλήματα με το Πατριαρχείο πως κατηγόρησε τον ίδιο τον Πατριάρχη με αποτέλεσμα να αφοριστεί, πως είχε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, πως είχε ορυχεία στην Κένια, πολλά και διάφορα.

Και επίσημα ενδιαφερόμενος

Στις 5 Ιουλίου ήρθε η ώρα της επισημοποίησης του ενδιαφέροντος και της υπόσχεσης... σοβαρότητας της κίνησής του. Με ανακοίνωσή του ενημέρωνε πως: "Έχω ήδη έρθει σε επαφές με τους επίσημους παράγοντες της ομάδας και αυτή τη στιγμή οι οικονομικοί και νομικοί μου σύμβουλοι εξετάζουν τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και το γρηγορότερο τρόπο υλοποίησης της συμφωνίας" και τελείωνε με την υπόσχεση μεγαλείου "Θέλω δε να διαβεβαιώσω ότι έχω την οικονομική δυνατότητα να στηρίξω την ομάδα και να τη φέρω εκεί που πραγματικά της αξίζει, δηλαδή στους κορυφαίους συλλόγους Ελλάδας και Ευρώπης. Μια οικογένεια, Μια αγάπη, Μια ζωή, ΠΑΟΚ".

Η σύλληψη και το τρελό σύνθημα

Η τροπή της υπόθεσης Φλωρίδη ήταν εντυπωσιακή στις 20 Ιουλίου. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας συναντήθηκε με Θανάση Κατσαρή και Ζήση Βρύζα υποσχόμενος πως έχει έτοιμες αποδείξεις της οικονομικής του ευμάρειας (καταθέσεις δέκα εκατομμυρίων ευρώ σε τουρκική τράπεζα) και το απόγευμα συνελήφθη γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές φυλάκισης από οχτώ μέχρι δέκα μήνες. Οι ποινές αφορούσαν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τον κράτησαν πίσω από τα κάγκελα περίπου 24 ώρες. Σ’ αυτές τις ώρες ήταν αρκετό να ετοιμάσει μία ανακοίνωση που έμεινε στην ιστορία καθώς τελείωνε με το... συνθηματικό "Από εδώ και εμπρός θα τραγουδάω μαζί σας: Για σένα έχω κάνει κρατητήριο. Εμείς μαζί για μια ζωή. Βασίλης Φλωρίδης".

Η πρώτη απόδειξη

Οι μέρες περνούσαν με συζητήσεις των δύο πλευρών και τη Δευτέρα 8 Αυγούστου υπήρξε η πρώτη κίνηση που έδειχνε πως όντως υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ο Βασίλης Φλωρίδης κατέθεσε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό του ΠΑΟΚ τηρώντας υπόσχεση που είχε δώσει. Τα λεφτά για τα οποία ο Γιώργος Σαχπατζίδης φωνάζει τελικά πως βγήκαν από τη δική του τσέπη.

Ο Βασίλης Φλωρίδης, πάντως δεν είχε σχέση με τα λεφτά που έδωσε ο Κατερινιώτης επιχειρηματίας για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη από τον Πανσερραϊκό. Είχε, όμως, σχέση με την άκρατη φημολογία που τον ήθελε να κάνει μεγάλες μεταγραφές για να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ. Μπογκανί και Γιοβάνοβιτς ήταν τα δύο ονόματα που κυκλοφόρησαν από τους κύκλους του αλλά δεν κατέληξαν ποτέ στην Τούμπα.

Το εμπόδιο της ΕΕΑ

Τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκε η ΕΕΑ. Δείχνοντας ίσως και υπερβολική ευαισθησία κάλεσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους δύο επιχειρηματίες αρχικά να δώσουν εξηγήσεις και στη συνέχεια να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτεί ο νόμος, τα οποία να δικαιολογούν ότι δύνανται νομικά να συμμετάσχουν στην αύξηση, παίρνοντας ποσοστό μετοχών άνω του 10% του μετοχικού κεφαλαίου ο καθένας. Στα λόγια... δύνανται και δεν υπήρχε πρόβλημα, στην ουσία τελικά αυτό το εμπόδιο ήταν ανυπέρβλητο. Και φάνηκε από την παρουσία στην ΕΕΑ μόνο δικηγόρου του Γιώργου Σαχπατζίδη και όχι του Βασίλη Φλωρίδη.

Οι μεταγραφικές υποσχέσεις

Την επόμενη ημέρα, το πρόγραμμα είχε μεταγραφικές υποσχέσεις. Για να απαντήσουν στα σενάρια Σαχπατζίδης και Φλωρίδης εξέδωσαν νέα ανακοίνωση που έλεγε πως: "επίκειται η λήξη της μεταγραφικής περιόδου που μπορεί να αποδειχθεί καίριας σημασίας για την περαιτέρω αγωνιστική πορεία της ομάδας, ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν την υπονόμευση της προσπάθειας μας για στήριξη της ομάδας.

Καταδικάζουμε τις ανεύθυνες αυτές ενέργειες που, εν όψει της μεταγραφικής κρισιμότητας των αμέσων προσεχών ημερών, γίνονται επιζήμιες για την αγωνιστική πορεία του "Δικεφάλου". Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα πράξουμε κάθε τι που περνά από το χέρι μας, ώστε η ανεύθυνη σπερμολογία να διαψευσθεί και η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου να βρει την ομάδα μας με τον τρόπο που αξίζει στη μακρά αγωνιστική της παράδοση και ταιριάζει με τις πρωταθλητικές της φιλοδοξίες". Κάτι που δεν τηρήθηκε, τουλάχιστον από μέρους του Βασίλη Φλωρίδη.

Το σόου στην Τούμπα και τα καπέλα Παναμά

Σε όλο το διάστημα αυτό αλλά και στις τελευταίες μέρες οι δύο επιχειρηματίες έκαναν κοινές εμφανίσεις στην Τούμπα για να δουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Εκεί ήταν που ο Βασίλης Φλωρίδης έδινε σόου με τις φιγούρες του, εκεί ήταν που έκανε μόδα τα καπέλα Παναμά.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και μετά από φημολογία ημερών πως υπήρχε διαφοροποίηση στόχων και θέσεων μεταξύ των δύο υποψήφιων επενδυτών, έγινε και επίσημα γνωστό πως τα είχαν τσουγκρίσει. Προηγήθηκε η ανακοίνωση Φλωρίδη, ακολούθησε αυτή του Σαχπατζίδη και κάπου εκεί όλα τελείωσαν...

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags