Facebook Pixel «Αυτή η ομάδα έχει ένα ρόστερ-ντροπή»
| 2011-01-23 12:25:00

«Αυτή η ομάδα έχει ένα ρόστερ-ντροπή»

«Αυτή η ομάδα έχει ένα ρόστερ-ντροπή»

O Γιάννης Μπίλιος γράφει για την ΑΕΚ «που δεν έχει ζωή» και πρέπει να γυρίσει στο 2004 για να ξαναχτίσει ομάδα.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Οταν η ΑΕΚ έχει υποστεί την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας της (όχι από την Μπαρτσελόνα ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά) από τον Ολυμπιακό Βόλου, κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει. Μερικά αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε ένα σκορ ως ταμπέλα στη συνεχιζόμενη εδώ και τρία χρόνια αγωνιστική κατρακύλα της ΑΕΚ, αυτό το χθεσινό 0-4 είναι το πλέον κατάλληλο.

Δεν θα επιχειρήσω καμιά ανάλυση, αφού ένα τέτοιο σκορ δεν σηκώνει και πολλή κουβέντα. Μου δίνεται, όμως, η ιδανική ευκαιρία να ξαναπώ αυτό που πιστεύω και που ουσιαστικά διατράνωσε και ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα: αυτή η ομάδα έχει ένα ρόστερ-ντροπή για το όνομά της, από το οποίο δεν μπορεί να περιμένει τίποτα όσο το γεμίζει με λεγεωνάριους βήτα διαλογής και όσο κοροϊδεύει τον εαυτό της και τον κόσμο της με το να ξεπαραδιάζεται για να διανθίζει αυτό το ρόστερ-ανέκδοτο με κάποιον ακριβοπληρωμένο Σκόκο, ο οποίος δεν αρκεί για να της αλλάξει το στάτους.

Στην ΑΕΚ πρέπει επιτέλους να δείξουν γενναιότητα. Να αντιληφθούν ότι, χωρίς παίκτες, χωρίς γήπεδο, χωρίς έσοδα και χωρίς χρηματοδότες πια, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Δεν υπάρχει ζωή.

Να πάψουν λοιπόν να ονειρεύονται λούσα που δεν μπορούν να αγγίξουν, να πάψουν επιτέλους να κυνηγούν την ουρά τους και να ξηλώσουν όλο αυτό το έκτρωμα που συνέθεσαν οι διοικήσεις και οι προπονητές της τελευταίας τριετίας. Να επιστρέψουν στο 2004, εν ολίγοις, και να χτίσουν από την αρχή, αλλά με πίστη και αφοσίωση στο πλάνο και όχι με τις παλινδρομήσεις που χαρακτήρισαν το αντίστοιχο επιχείρημα του Ντέμη Νικολαΐδη.

Ξέρω, βέβαια, ότι δεν είναι εύκολο να πεις στον ΑΕΚτζή ότι «μέχρι νεωτέρας, θα είσαι ομάδα της μέσης». Ξέρω ότι οι νταβατζήδες του Τύπου και της εξέδρας δεν θα στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Απλά λέω τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Οτιδήποτε άλλο είναι μάταιος κόπος.

Και μια κουβέντα για τον προπονητή της ΑΕΚ... Το ξέρουμε ότι δεν έχει παίκτες. Ολοι το βλέπουμε. Και μας το λέει συνεχώς. Δεν του είχε πει, όμως, κανείς ότι παίρνει στα χέρια κάτι καλύτερο όταν αναλάμβανε την ομάδα. Ούτε του τάξανε καμία σοβαρή ενίσχυση. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, να μας το πει.

Με το να εξευτελίζει, όμως, τους ποδοσφαιριστές του με αυτό το επαναλαμβανόμενο και σπαρακτικό «τι να κάνω, αυτούς έχω», στο τέλος δεν θα έχει ούτε αυτούς. Και ο προκάτοχός του αυτούς είχε, αλλά δεν διανοήθηκε ποτέ να τους βγάλει άχρηστους.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags