Facebook Pixel Ματς... μαραθώνιος!
Άλλα Σπορ
| 2011-01-23 12:40:00

Ματς... μαραθώνιος!

Ματς... μαραθώνιος!

Σπάνια βλέπουμε τέτοιους αγώνες στο μονό των γυναικών και πραγματικά τον χαρήκαμε. Η Φρανσέσκα Σκιαβόνε και η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα μας χάρισαν υψηλού επιπέδου τένις, σε ένα παιχνίδι που είχε διάρκεια περίπου πέντε ώρες!

Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι αγώνας τελικού για την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, όμως, το έπαθλο για την νικήτρια ήταν το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι θεατές στην "Hisense Arena" έγιναν "μάρτυρες" ενός πολύ σπουδαίου παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο συγκλονιστικές τενίστριες, την Κουζνέτσοβα και την Σκιαβόνε. Για την ακρίβεια οι δύο τενίστριες έμειναν στο κορτ για 4 ώρες και 48 λεπτά και το ματς ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην ιστορία του Αυστραλιανού Όπεν!

Μετά από σκληρή "μάχη", αυτή που επικράτησε τελικά ήταν η Ιταλίδα Σκιαβόνε, η οποία ξέχασε τα προβλήματα φυσικής κατάστασης που την ταλαιπωρούσαν από την αρχή της συμμετοχής της στο τουρνουά της Μελβούρνης και πήρε τη νίκη με 6-4, 6-1, 16-14 επί της Ρωσίδας (Νο23) Σβετλάνας Κουζνέτσοβα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σκιαβόνε κατέκτησε το πρώτο της Γκραν Σλαμ τίτλο στο Ρολάν Γκαρός το 2010. Η 29χρονη Ιταλίδα έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του ιταλικού τένις, καθώς μετά τη νίκη της στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, είναι η μοναδική τενίστρια της χώρας της που έχει φτάσει στην κατάκτηση Γκραν Σλαμ τίτλου.

Επόμενος αντίπαλος της Σκιαβόνε η Καρολίν Βοζνιάτσκι, το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags