Facebook Pixel Έκανε και τη Στουρμ ομαδάρα
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-30 11:28:00

Έκανε και τη Στουρμ ομαδάρα

Έκανε και τη Στουρμ ομαδάρα

Αυτό ήταν... Η ΑΕΚ είπε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ πρόωρο «αντίο» στο Γιουρόπα Λιγκ γνωρίζοντας την ήττα από τη Στούρμ Γκρατς με 2-1. Μια ομάδα από την Αυστρία που αν την έβαζες να παίξει στη Σούπερ Λίγκα θα πάσχιζε να μείνει στην κατηγορία... Γράφει ο Γιώργος Γαλάτσης.

Ετσι είναι όμως η φετινή ΑΕΚ. Και... «νεκρούς ανασταίνει» με το προβληματικό της ρόστερ και γιατί όχι και με τον «θολωμένο» προπονητή της, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους της «Ενωσης» καθώς έφευγε για τα αποδυτήρια.

Μίκρυνε η ΑΕΚ, τη μίκρυναν οι α-μέτοχοί της που πασχίζουν να τη «σπρώξουν» τούτη την εποχή σε... Ιταλορώσους επενδυτές για να «σταματήσουν» εδώ τη ζημιά τους. Ακόμη και οι Αυστριακοί συνάδελφοι που ακολούθησαν τη Στουρμ στην Αθήνα και περίμεναν να δουν... την ΑΕΚ του '97 δεν το πίστευαν μ' αυτά που αντίκρισαν στο ΟΑΚΑ! Διότι αυτό που είδαν... δεν ήταν ΑΕΚ!

Δικαιολογίες γι' αυτήν την ήττα-«μαχαιριά» μπορείς να βρεις ένα σωρό. Απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Μανωλάς και Μάκος και στο 53΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και ο Δέλλας. Μέσα σ' όλα δεν πρόλαβαν να χαρούν στην ΑΕΚ το αυτογκόλ του Στάντφεστ από το 50ό λεπτό (1-0)!

Οποιος σταθεί όμως στο αριθμητικό μειονέκτημα και δεν διεισδύσει στη δυναμικότητα του αντιπάλου θα 'χει... χάσει την μπάλα. Γιατί μια κανονική ομάδα θα 'χε αποτελειώσει αυτήν τη Στουρμ από το α΄ ημίχρονο. Με συνοπτικές διαδικασίες! Μιλάμε για έναν αντίπαλο κάτω του μετρίου, οι αμυντικοί του οποίου (βλέπε Μπουργκστάλερ και Στάνφελντ) έφθασαν στο σημείο να... κουτουλήσουν στο 30ό λεπτό στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής τους. Μόνοι τους!

«Φτερό στον άνεμο»

Μόνοι τους όμως δεν έβαλαν και την ΑΕΚ «μπροστά» στο σκορ; Δυστυχώς όμως τούτη η ΑΕΚ δεν είναι κανονική ομάδα. «Φτερό στον άνεμο» μοιάζει. Με έναν νέο σέντερ φορ, τον Στίβεν Μπέλεκ, που μέχρι να συνηθίσει το «βάρος» της φανέλας θα 'χει χάσει 7-8 τετ α τετ όπως αυτό του 6ου λεπτού. Και μετά θα γυρίσει στην Ουντινέζε...

Με έναν Γκουντγιόνσεν, που δείχνει ότι θέλει κάνα 3μηνο μέχρι να «σταθεί» στα πόδια του...

Και με αμούστακα παιδιά που 'ρχονται από τον πάγκο (Μπουγαΐδης, Κλωναρίδης) για να «κρατήσουν όρθια» την ομάδα εκεί που «καίει» ο αγώνας. Διότι δεν υπήρχαν λεφτά να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές «επιπέδου ΑΕΚ»...

Αν προσθέσετε σ' όλα τα παραπάνω και το πρόβλημα με τον προπονητή, ε, θα 'ρθει... ο κεντρικός αμυντικός της Στουρμ, ο «βαρύς κι ασήκωτος» Μπουργκστάλερ, να σε ισοφαρίσει στο 87΄ και στη συνέχεια θα δεις και τον 37χρονο Χάας να σε «ρίχνει στο καναβάτσο» με το γκολ στο 91΄.

Διότι ο Μανόλο Χιμένεθ (που δεν κρατήθηκε και απάντησε στους ΑΕΚτζήδες που τον έβριζαν στο τέλος από τα επίσημα) αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειριστεί μια δυσκολία μέσα στο ματς, όπως αυτή με την αποβολή του Δέλλα, αλλά έρχεται να κάνει ακόμη πιο... δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του.

Κυριολεκτικά μόνον ο ίδιος γνωρίζει τον λόγο της αντικατάστασης του εξαιρετικού Λεονάρντο στο 66΄ από τον Κλωναρίδη, τη στιγμή που υπήρχαν μέσα στο τερέν ένα σωρό «περιπατητές», με κορυφαίο τον συμπατριώτη του, Χοσέ Κάρλος...

Μετά την χθεσινή ήττα της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ είναι σε δύσκολη θέση και πολλοί υποστηρίζουν ότι μετράει μέρες στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. «Αγκάθι» για την απόλυσή του αποτελεί η αποζημίωσή του που φθάνει το ένα εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags