Facebook Pixel Έχει χάσει την εμπιστοσύνη τους
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-30 12:02:00

Έχει χάσει την εμπιστοσύνη τους

Έχει χάσει την εμπιστοσύνη τους

Λίγες μέρες πριν συμπληρώσει έναν χρόνο στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι μετράει …μέρες στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Γράφει ο Μανώλης Βογιατζάκης.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, η συμφωνία με τον Ισπανό προπονητή αποτελούσε υπέρβαση και τεράστια επιτυχία για τη διοίκηση (και όχι άδικα), αλλά δώδεκα μήνες αργότερα τίποτα δε θυμίζει εκείνη την περίοδο.

Εάν αυτή τη στιγμή δεν του χρωστούσαν περισσότερα από 400 χιλιάδες ευρώ της περσινής σεζόν, καθώς και την αποζημίωση της τρέχουσας, ίσως να αποτελούσε ήδη παρελθόν. Όταν όμως δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες της ομάδες, η απόφαση της απόλυσης κοστίζει και μάλιστα πολύ ακριβά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Χιμένεθ κερδίζει χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν πείθει τους διοικούντες ότι μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.

Δεν είναι η ήττα της Ένωσης από την Στουρμ Γκρατς η σταγόνα που …ξεχείλισε το ποτήρι. Οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του Ισπανού για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος είναι το γεγονός ότι η ομάδα, μετά από εφτά επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και Europa League, με εξαίρεση το ματς στην Ξάνθη, όχι μόνο δε δείχνει (έστω και ελάχιστα) βελτιωμένη, αλλά αντίθετα παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, για τα οποία θεωρούν ότι φέρει ευθύνη και ο προπονητής.

Συγκεκριμένα, η ομάδα δεν είχε ταχύτητα στα άκρα, αλλά την ίδια στιγμή, μέχρι πριν από λίγο καιρό ο (πολυτιμότερος παίκτης της Ένωσης) Λεονάρντο, ήταν …εκτός, εκεί δηλαδή όπου βρισκόταν και ο Γκερέϊρο, ο οποίος επίσης δείχνει ιδιαίτερα «ανεβασμένος». Η άμυνα δέχεται πολύ εύκολα γκολ, ενώ απ' τους νεαρούς άσσους, μόνο ο Κλωναρίδης έχει πάρει ευκαιρίες (και με τη Στουρμ αναγκαστικά ο Μπουγαϊδης). Δεν υπάρχουν παίκτες στη μεσαία γραμμή, αλλά την ίδια στιγμή ο Ρίκκα προπονείται με τη β ομάδα και πληρώνεται κανονικά, όπως και ο Αργυρίου. Γενικά οι άνθρωποι του δικεφάλου πιστεύουν ότι έχει χαθεί το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και στέκονται στο θέμα της ψυχολογίας, ενώ ένα ακόμα λάθος που του καταλογίζουν είναι η διαχείριση του ρόστερ, τόσο πριν τους αγώνες, όσο και κατά τη διάρκειά τους.

Κόντρα στην Στουρμ Γκρατς η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, ιδιαίτερα μετά τη νίκη της Άντερλεχτ στη Ρωσία. Οι Αυστριακοί είναι σίγουρα η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και τελικά …κανένας δεν έχει καταλάβει πως οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να χάσουν αυτό το παιχνίδι. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, η αποβολή του Δέλλα, τα πολλά ατομικά λάθη στην άμυνα, η απειρία των Μπουγαϊδη-Κλωναρίδη, καθώς και η κίνηση του Χιμένεθ να βγάλει από το ματς τον κορυφαίο σε απόδοση παίκτη της ομάδας, Λεονάρντο, αντί ενός εκ των Γκούντγιονσεν, Χοσέ Κάρλος ή Μπέλεκ, έπαιξαν ρόλο στο να ανατραπεί το σκορ… Και τώρα άπαντες περιμένουν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθούν πολλά….

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags