Facebook Pixel Κατήφορος χωρίς να φαίνεται τέλος
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-30 14:36:00

Κατήφορος χωρίς να φαίνεται τέλος

Κατήφορος χωρίς να φαίνεται τέλος

Στον κατήφορο που έχει πάρει η ΑΕΚ κατέβηκε ακόμη ένα σκαλοπάτι χθες, χάνοντας μέσα στο ΟΑΚΑ από την ασθενέστερη ομάδα του ομίλου της στο Γιουρόπα Λιγκ, την αυστριακή Στουρμ. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Μια ομάδα που θα τερμάτιζε ίσως και κάτω από τη μέση της ελληνικής Super League και από την οποία η ΑΕΚ κάτω από κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει έξι βαθμούς στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Η ΑΕΚ, όμως, δυστυχώς απέχει πολύ από το να λειτουργεί με κανονικές συνθήκες, τόσο από διοικητικής όσο και από αγωνιστικής πλευράς. Στο χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε με δεδομένα προβλήματα λόγω απουσιών βασικών παικτών της στη μεσαία και την αμυντική γραμμή. Παρ' όλα αυτά μπήκε δυνατά στον αγώνα, επέβαλε το παιχνίδι της, αλλά κόλλησε πάλι στον τομέα του σκοραρίσματος.

Με σχεδόν απόλυτη κυριαρχία απέναντι σε έναν ιδιαίτερα αδύναμο αντίπαλο, δημιούργησε τρεις τέσσερις καλές ευκαιρίες, αλλά τις σπατάλησε. Και πάλι όμως ήταν τέτοια η εικόνα του αγώνα που το γκολ φαινόταν σίγουρο αργά ή γρήγορα.

Ηρθε τελικά στο 50' από ενέργεια του κορυφαίου της παίκτη, του Λεονάρντο, που αποτελούσε και χθες μια όαση στην «έρημο» μιας ομάδας με μύριες όσες αδυναμίες. Αυτόν ακριβώς τον παίκτη είχε τη φαεινή έμπνευση ο Χιμένεθ να τον αποσύρει από το παιχνίδι στο 66' όταν είχε μείνει με δέκα παίκτες εξαιτίας της απίστευτα αδικαιολόγητης γκάφας του Δέλλα.

Ενα παιχνίδι που είχε τη δυνατότητα να το κερδίσει ακόμη και με δέκα παίκτες η ΑΕΚ, ο προπονητής της διευκόλυνε την αντίπαλό της να το πάρει στα πέντε τελευταία λεπτά. Ηρθε έτσι μια εντελώς αδικαιολόγητη ήττα, ό,τι χειρότερο για την ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή, που έχει τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσει, όπως το δύσκολο πρόγραμμα, το καταρρακωμένο ηθικό και την πλήρη σύγχυση του προπονητή της.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags