Facebook Pixel "Απόλυτα σωστές οι επιλογές του Σάντος"
| 2011-10-03 22:29:00

"Απόλυτα σωστές οι επιλογές του Σάντος"

"Απόλυτα σωστές οι επιλογές του Σάντος"

Το δεξί χέρι του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, μίλησε στη Νova για τον επικείμενο "τελικό" της εθνικής ομάδας με την Κροατία, τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος αλλά και τον Ότο Ρεχάγκελ. Στήριξε τις επιλογές του Γερμανού τεχνικού με τις λιγοστές αλλαγές στο ρόστερ, εκφράζοντας όμως παράλληλα την εμπιστοσύνη του στον νυν τεχνικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τον οποίο θεωρεί άξιο συνεχιστή του έργου του Ρεχάγκελ.

Έχοντας εμπειρία από τελικούς, τί πρέπει να κάνει η Εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι με την Κροατία;

"Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε αυτό το παιχνίδι, είναι πάρα πολύ σημαντικό να μη δεχθούμε γκολ. Ένα μικρό αβαντάζ έχει η Κροατία γιατί πάει για δύο αποτελέσματα, αλλά η Εθνική μας ομάδα πρέπει να το δει σαν τελικό και σε έναν τελικό όλα είναι πιθανά."

Πως κρίνετε τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ιδιαίτερα με τις προσθήκες του Γκέκα και του Χαριστέα;

"Απόλυτα σωστές! Είναι σωστές αυτές οι επιλογές γιατί κάλεσε δύο επιθετικούς που είναι και οι δύο ικανοί στο σκοράρισμα και νομίζω κι εγώ το ίδιο θα έκανα."

Πως βλέπετε το γεγονός ότι η Εθνική μας ομάδα έχει σταθεροποιηθεί πάνω από την 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη εδώ και 22 μήνες;

"Όντως τα τελευταία χρόνια, από την εποχή που ήμασταν εμείς και τώρα που είναι ο Σάντος η Εθνική ομάδα έχει μια πολύ καλή πορεία, αλλά το βασικό ρόλο σε όλη αυτή την επιτυχία τον έπαιξε η επιτυχία του 2004. Εκεί κάναμε πάρα πολλές θέσεις καλές, κατεβήκαμε πάρα πολύ στην κατάταξη της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και νομίζω ότι αν συνεχίσουμε να προκρινόμαστε θα κρατήσουμε αυτή τη θέση."

Είναι ο κύριος Σάντος άξιος συνεχιστής της οικογένειας που είχατε δημιουργήσει εσείς;

"100% μέχρι στιγμής, αλλά πάρα πολύ σημαντικό και καθοριστικό είναι να προκριθείς, δηλαδή αν δεν προκριθούμε θα στεναχωρηθούμε όλοι, γιατί η τελική ανάλυση είναι η πρόκριση, να πάρεις μέρος σε μία τελική φάση."

Η παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Ότο Ρεχάγκελ δεν κάνει πιο δύσκολο το έργο του Φερνάντο Σάντος;

"100% έτσι είναι, αλλά είδαμε ότι τα πηγαίνει πολύ καλά η Εθνική μας ομάδα. Καθοριστικό είναι αυτό το παιχνίδι με την Κροατία και όπως σας είπα, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και όλοι εξελίσσονται στις τελικές φάσεις, είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε μέρος σε μια τελική φάση."

Παλιότερα η Εθνική χαρακτηρίστηκε ως κλειστό κλαμπ, ενώ πλέον με τον Φερνάντο Σάντος έχουν κληθεί περίπου 40 ποδοσφαιριστές. Πως βλέπετε αυτή τη διαφορά ως προς τις κλήσεις;

"Εμείς ήμασταν πάντα της φιλοσοφίας -και αυτό έλεγε πάντα στις συζητήσεις μας ο Ρεχάγκελ- ότι μια ομάδα ζει από την αγωνιστική ομοιγένεια. Δε θέλαμε να κάνουμε πάρα πολλές αλλαγές. Είχαμε μια πολύ καλή πορεία με την επιτυχία του 2004 και τις τελικές φάσεις στις οποίες προκριθήκαμε. Νομίζω είχαμε δίκιο στις επιλογές μας. Ο Σάντος έχει καλέσει πάρα πολλούς παίκτες, διότι ήθελε να κάνει κάποιες αλλαγές, αλλά σε τελική ανάλυση θα καταλήξει σε κάποιο κορμό και αυτός."

Το αποτέλεσμα είναι που μετράει ανεξαρτήτως επιλογών;

"100%! Πρόσφατα διάβασα μια συνέντευξη του Ινιέστα και είπε ότι ένα δύο αποτελέσματα μπορεί να είναι τα τυχερά, αλλά όταν κάνεις μια μεγάλη πορεία δεν μπορεί να είναι τυχερά. Δηλαδή τα αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας βασίζονται σε έναν πολύ καλό και συνατό κορμό όλα αυτά τα χρόνια."

Τί κάνει αυτό τον καιρό ο κύριος Ρεχάγκελ;

"Μιλάμε καθημερινώς σχεδόν. Χθες με πήρε τηλέφωνο. Έχουμε κανονίσει να πάμε μαζί στον αγώνα Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός την 1η Νοεμβρίου. Εντάξει κι αυτός όταν μιλάμε μου λέει περνάει καλά. Από τις συζητήσεις για το αν θα δουλέψει ή όχι είναι ακόμα ανοιχτός και θέλει να δουλέψει μου λέει."

Έχει άγχος για την Εθνική του ομάδα;

"Βέβαια πάντα συζητάμε και πάντα τα παρακολουθεί, τον ενημερώνω κι εγώ αυτά που δε βλέπει αυτός. Γιατί και στη Γερμανία δείχνουν πολλές φορές παιχνίδια ή στιγμιότυπα από την Εθνική μας ομάδα και τον ενημερώνω για όλα τα γεγονότα γύρω από την Εθνιική ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο."

Θα τον ξαναδούμε στην Ελλάδα για κάποιο παιχνίδι ή γενικά;

"Βέβαια θέλει οπωσδήποτε να ξαναέρθει και θέλουμε να δούμε κι ένα παιχνίδι αν γίνεται της Εθνικής ή κάποιο άλλο στην Ευρώπη, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, δεν ξέρω θα δούμε, αλλά ναι θέλει να ξαναέρθει στην Ελλάδα για να δει κάποιο παιχνίδι."



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags