Facebook Pixel «Mέρες παράγκας και Μποροθρύλος»
| 2011-01-24 10:43:00

«Mέρες παράγκας και Μποροθρύλος»

«Mέρες παράγκας και Μποροθρύλος»

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, τον… φόνο στην Τρίπολη και αυτά που βρήκε και έκανε ο Μαρινάκης.

Φταίνε λιγότερο
Πάει λοιπόν το πρωτάθλημα. Όχι, πως δεν το ξέραμε, απλά το… εμπεδώσαμε. Διότι και να θέλεις δεν μπορείς να το πάρεις. Γιατί δεν θα σε αφήσουν. Κι αν θέλετε τη γνώμη μου οι τελευταίοι που φταίνε για την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη είναι οι παίκτες. Με τι ψυχολογία να κατέβουν όταν βλέπουν τους γαύρους να παίρνουν τέτοιες μούφες; Σε ποιον να στηριχτούν όταν τα πάντα γύρω τους μοιάζουν διαλυμένα; Σε άλλα παιχνίδια λοιπόν μπορεί και να έφταιγαν (και με το παραπάνω, χάνοντας βαθμούς από ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ), τώρα είναι οι τελευταίοι που θα το χρεωθούν. Τουλάχιστον από τη δική μου τη σκοπιά.

Κομμένα πόδια
Το πρωτάθλημα λοιπόν δεν χάθηκε στη Νέα Σμύρνη, αλλά στην Τρίπολη. Από εκεί και μετά όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Τα πράσινα πόδια ήταν κομμένα, η ψυχολογία υπό το μηδέν και ο κατά κόσμο «κάγκουρας» βρήκε και τα έκανε. Αυτό είναι όλο.

Εποχές παράγκας
Το πέναλτι της Τρίπολης ήταν βγαλμένο από τις… ένδοξες μέρες της παράγκας. Μιλάμε για την απόλυτη μαϊμού ή αν θέλετε καλύτερα για την απόλυτη αλητεία. Εννοείται πως δεν υπήρχε περίπτωση να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός (μόνος τους θα το ‘βαζε ο Μποροθρύλος, μην είμαστε κορόδια), απλά ο Κουκουλάκης τους απάλλαξε από τον κόπο.

Τουμπεκί ο Μποροθρύλος
Είπαμε Μποροθρύλος, σταθήκαμε στο πέναλτι, μήπως ακούσατε και για καμιά ανακοίνωση; Ετσι για το ξεκάρφωμα μωρέ. Τουμπεκί ψιλοκομμένο κάνανε οι Τριπολιτσιώτες. Ενώ ο Βεντούρης δεν άργησε καθόλου. ΚΥΡΙΟΣ. Συνεπέστατος, ως υπάλληλος του Μαρινάκη που είναι, έβγαλε ανακοίνωση για αλλοίωση αποτελέσματος. Αλλά δεν φταίει αυτός. Ο Σισέ φταίει που δεν το κάρφωσε μέσα το σουτάκι και βρήκε στο δοκάρι να τους άφηνε ξερούς.

Χαμένη υπόθεση
Το ματς στη Νέα Σμύρνη – ξαναλέω έτσι για εμπέδωση - ήταν χαμένος χρόνος για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί με μια νίκη απλά να τους εξέθετες λίγο παραπάνω διότι θα αναγκάζονταν να βρουν κι άλλον Κουκουλάκη, το πρωτάθλημα ωστόσο δεν πρόκειται να το άφηναν με τίποτα. Γιατί έχουν… επενδύσει πολλά πάνω του.

Ηταν σίγουρος
Αμ το άλλο; Λέτε να μην ήξερε τίποτα για τον «φόνο» ο Μαρινάκης; Να πήγε δηλαδή ως την Τρίπολη, να φάει όλη τη βροχή κατακέφαλα για να δει ένα… αμφίρροπο ματς; Διπλό από ημίχρονο λοιπόν και τα σκυλιά δεμένα! Επιπλέον, πηγαίνοντας εκεί δεν χρειάστηκε καν να φτιάξει «σχέσεις» όπως έκανε με άλλες ομάδες. Είχε φροντίσει γι’ αυτό ο προηγούμενος. Εδώ και χρόνια…

Συμψηφισμός
Το φοβερό με το θράσος ορισμένων είναι όμως άλλο. Πέτυχαν τον απόλυτο συμψηφισμό και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τσουβαλιάζουν το πέναλτι του Ολυμπιακού με αυτό που πήρε ο Παναθηναϊκός και πουλάνε τρέλα. Τους διαβάζεις, δεν έχεις δει το ματς και λες «ρε τους απατ-αιώνιους»! Ενώ κανονικά θα πρέπει να πεις «ρε τους απατεώνες». Τους μόνιμους. Αλλά αυτή (η επικοινωνιακή) είναι άλλη πονεμένη ιστορία. Εκεί κι αν βρίσκουν και τα κάνουν. Για να μην πω πως ΔΕΝ βρίσκουν. Τι να λέμε ρε παιδιά; Εδώ δεν βγήκε άνθρωπος να πει μισή λέξη για τα της Τρίπολης, πλάκα κάνουμε τώρα;

Πώς να μείνει;
Αυτό που σε τρελαίνει πάντως είναι με τον Σισέ. Διότι είναι αλήθεια πως έχουμε καταφέρει να το ξενερώσουμε το παλικάρι αυτό και ας τα κολλάει από παντού. Εχει αρχίσει να χάνει το κίνητρό του και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είναι αυτό που θα τον κρατήσει το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μακάρι να γίνει κάτι και να «φτιαχτεί» ξανά. Μακάρι. Ειδάλλως, μόνο αυτό μας έλειπε. Να τον χάσουμε και τον τρίποδο...

Υποχρέωση
Το πρωτάθλημα χάνεται λοιπόν κατά τα φαινόμενα και τους λόγους τους εξηγήσαμε παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός όμως χρωστάει κάποια «γραμμάτια». Το ένα είναι στο Καραϊσκάκη και το άλλο είναι να περάσει την ΑΕΚ στο Κύπελλο και εν συνεχεία να το σηκώσει. Είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει αυτή η ομάδα στους τριάντα χιλιάδες που πλήρωσαν διαρκείας αλλά και στα εκατομμύρια των υπολοίπων που ζουν και αναπνέουν για την Πανάθα.

Αυτοκριτική
Οι ώρες είναι δύσκολες και το αίμα βράζει. Σε όσους κυλάει γιατί υπάρχουν και άλλοι που κοντεύουν να μείνουν «φυτά» με αυτά που βλέπουν. Ναι , μας φταίνε οι άλλοι για την παράγκα που φτιάξανε αλλά φταίμε και εμείς που τους αφήσαμε. Το κακό βέβαια ξεκίνησε από το καλοκαίρι με όσους διοικούσαν και όσους τους έκαναν «πλάτες» και ολοκληρώθηκε μέσα στη σεζόν. Δεν μου μοιάζει και για τόσο μεγάλος μάγκας ο Μαρινάκης. Απλά βρήκε και τα έκανε. Με τις… (πράσινες) ευλογίες.

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags