Facebook Pixel "Σάρας, διάλεξες τη λάθος ομάδα!"
| 2011-10-05 12:24:00

"Σάρας, διάλεξες τη λάθος ομάδα!"

"Σάρας, διάλεξες τη λάθος ομάδα!"

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους υπόσχεται πως θα σπάσει την… κατάρα που συνοδεύει τους Λιθουανούς παίκτες του Ολυμπιακού!

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στον «Γαύρο»:

Για την παρουσία του στην ομάδα:
«Όλα κυλάνε όπως τα περίμενα. Τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα τις πρώτες ημέρες έχω και τώρα, μη σου πω και ακόμη περισσότερο. Στον Ολυμπιακό όλα λειτουργούν τέλεια και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όλα όσα βιώνω».

Για το στυλ μπάσκετ που θα παίζει ο Ολυμπιακός:
«Βασική μας αρχή είναι η άμυνα, πολλή πίεση στην άμυνα, ώστε να προσπαθούμε είτε να κλέβουμε μπάλες και να σκοράρουμε τον αιφνιδιασμό είτε να κάνουμε τη ζωή του αντιπάλου δύσκολη. Όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι εάν δεν παίξουμε άμυνα δύσκολα θα πετύχουμε τους στόχους μας. Από εκεί και πέρα, στην επίθεση μάς αρέσει να παίζουμε γρήγορο, ελκυστικό μπάσκετ, αλλά θα χρειαστούμε λίγη πίστωση χρόνου, μια και είμαστε νέα ομάδα».

Για το τι θα προσφέρει στην ομάδα:
«Ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου θα το κάνω, θα προσπαθήσω τουλάχιστον. Θέλω να βρίσκομαι στο παρκέ όποτε θα κάνω ό,τι ακριβώς μου ζητηθεί, δεν θέλω να κάθομαι στον πάγκο και να βλέπω τους άλλους να παίζουν. Γνωρίζω ότι έχω κάποιες αδυναμίες στην άμυνα, αλλά έχω τη διάθεση να τις βελτιώσω και νομίζω με τη βοήθεια των προπονητών μου θα τα καταφέρω. Όταν έχεις τον Ίβκοβιτς προπονητή είσαι καταδικασμένος να βελτιωθείς».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς:
«Είναι δίκαιος και σου εξηγεί τι θέλει με επιχειρήματα. Υπάρχουν στιγμές που θα φωνάξει, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό κάθε σπουδαίου προπονητή. Ο Ντούντα είναι δάσκαλος, δεν είναι ένας απλός προπονητής. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να παίρνει το 100% από τους παίκτες του και αυτό τον κάνει ακόμη σπουδαιότερο».

Για την… κατάρα που συνοδεύει τους Λιθουανούς παίκτες του Ολυμπιακού:
«Θα είμαι ο πρώτος που θα την αλλάξει, λοιπόν. Να ένα έξτρα κίνητρο για εμένα, αν και δεν πιστεύω στη μοίρα παρά μόνο στη δουλειά και στην προπόνηση».

Για το στόχο του Ολυμπιακού:
«Το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει χρόνια να το κατακτήσει και θα ήθελα πολύ να τα καταφέρουμε φέτος. Από εκεί και πέρα, σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε θέλουμε τη νίκη. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι δύσκολη, αλλά αν πάμε στο φάιναλ φορ όλα είναι πιθανά».

Για το τι θα πει στον Γιασικεβίτσιους εάν πάρει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό:
«Ότι διάλεξε τη λάθος ομάδα. Ας αφήσει και εμάς τους νεότερους να κατακτήσουμε κάτι, αυτός έχει πάρει πολλούς τίτλους».

Για τον Βασίλη Σπανούλη:
«Καταπληκτικός παίκτης και άνθρωπος. Για τα όσα κάνει στο παρκέ δεν χρειάζεται να πω πολλά, αφού όλος ο κόσμος γνωρίζει τις ικανότητές του. Ο Σπανούλης είναι και φοβερό παιδί. Εκτός παρκέ μάς μιλάει συνέχεια, μας εξηγεί. Καταπληκτικός χαρακτήρας».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού:
«Μου έχουν πει αρκετά πράγματα και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να βιώσω τη συγκεκριμένη εμπειρία. Έχω παίξει με τη Λιέτουβος, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι διαφορετικά. Από την πρώτη ημέρα στην Ελλάδα μου λένε για την κόντρα που υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Σίγουρα περιμένω πώς και πώς τα ντέρμπι τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού».

Για το εάν θα πάρει το τελευταίο σουτ σε έναν τελικό, ακόμη κι αν είχε απειροελάχιστες πιθανότητες να ευστοχήσει:
«Σίγουρα. Ακόμη και 1% να μου έδιναν πάλι θα έπαιρνα το νικητήριο σουτ».

Για το εάν υπάρχει κάτι που τον φοβίζει:
«Δεν φοβάμαι τίποτα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags