Facebook Pixel "Ο Τζιμπούρ έχει πολλές αρετές!"
| 2011-10-05 13:43:00

"Ο Τζιμπούρ έχει πολλές αρετές!"

"Ο Τζιμπούρ έχει πολλές αρετές!"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ραφίκ Τζιμπούρ ο ομποσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αλγερίας, Βαχίντ Χαλίλχοτζις, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλέσει και τον Αμπντούν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον "ΓAΥΡΟ":

- Παρακολουθείτε τον Τζιμπούρ με τη φανέλα του Ολυμπιακού; Τι ξέρετε για την πορεία του στην Ελλάδα;

«Τον παρακολουθώ συνέχεια γιατί θέλω να γνωρίζω σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αλγερίας. Τον είδα στα ματς του Ολυμπιακού, όπως στον αγώνα της πρεμιέρας του Champions League με τη Μαρσέιγ».

- Υπήρξε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα που απείχε, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού… Πιστεύετε ότι τώρα είναι 100% έτοιμος;

«Ήταν τραυματίας δύο μήνες, έχασε κάποια παιχνίδια με την εθνική ομάδα. Ωστόσο επανήλθε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ θα μπορούσε να έχει σκοράρει και να είχε αλλάξει τη ροή του αγώνα. Δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, αλλά τότε δεν ήταν σε πλήρη φόρμα και έτσι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε και να τις κάνει γκολ».

- Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγάλο προσόν του επιθετικού του Ολυμπιακού;

«Ο Τζιμπούρ έχει πολλές αρετές και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Το θετικό στοιχείο που έχει είναι ότι κάθε φορά προσπαθεί να δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να κάνει πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Τώρα, έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμό και δείχνει πως είναι έτοιμος, γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να μην κληθεί στην εθνική ομάδα. Ο Τζιμπούρ είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει πολύ ταλέντο και αυτό φαίνεται στον τρόπο που αγωνίζεται. Μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

- Έχετε ξεχωρίσει κάποιο παιχνίδι που έχει δώσει στην Ελλάδα; Κάτι που σας έκανε εντύπωση;

«Γνωρίζω αρκετά πράγματα για την πορεία του στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι στο πρώτο του παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του, νομίζω με την Ξάνθη, ο Τζιμπούρ σκόραρε το δεύτερο γκολ και αυτό έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη ζημιά. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμη καλύτερος».

- Έχουν ακουστεί πολλά κατά καιρούς για τον χαρακτήρα του, αλλά ο ίδιος δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στον Ολυμπιακό. Πώς είναι σαν χαρακτήρας;

«Του αρέσει να δουλεύει στις προπονήσεις και γενικά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Είναι πολύ εργατικός και προσπαθεί συνεχώς».

- Παλαιότερα το όνομά σας είχε ακουστεί για την ομάδα του Ολυμπιακού. Τι είχε γίνει τότε;

«Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ήμουν κοντά στο να αναλάβω την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ήταν ένα σενάριο που πάντα ήταν υπαρκτό στο παρελθόν και με απασχολούσε και εμένα. Μάλιστα, ο κύριος Σωκράτης Κόκκαλης είχε συναντηθεί μαζί μου κάποτε στη Γαλλία για να συζητήσουμε. Είχαμε μιλήσει για το ενδεχόμενο να αναλάβω την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Όμως, τότε δεν ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο. Είχα συμβόλαιο με τη Λιλ και ήταν δύσκολο να φύγω».

- Παρακολουθείτε την πορεία του Ολυμπιακού; Γνωρίζετε τι κάνει στο πρωτάθλημα;

«Φυσικά και παρακολουθώ την πορεία του Ολυμπιακού. Ένας προπονητής πρέπει να είναι ενημερωμένος για όλες τις ομάδες. Ειδικά για τις κορυφαίες της κάθε χώρας. Έτσι και εγώ, παρακολουθώ τον Ολυμπιακό και γνωρίζω ότι είναι στην κορυφή κάθε χρόνο. Ξέρω ότι πέρσι πήρε το πρωτάθλημα εύκολα».

- Η προοπτική στο μέλλον να αναλάβετε την ομάδα και να μετακομίσετε στην Ελλάδα πώς σας φαίνεται;

«Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Όλα εξαρτώνται από το τάιμινγκ και τις προτάσεις που θα υπάρχουν εκείνη τη χρονική στιγμή. Δεν αποκλείω τίποτα απολύτως για το μέλλον».

- Έχετε σκεφτεί να καλέστε τον Τζαμέλ Αμπντούν στην Εθνική Αλγερίας;

«Ο Αμπντούν περιλαμβάνεται στους υποψήφιους για την εθνική ομάδα της Αλγερίας. Τον γνωρίζω ως ποδοσφαιριστή και θεωρώ ότι έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο που αγωνίζεται. Αν συνεχίσει να παίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τότε οι πιθανότητες θα αυξάνονται συνεχώς για να κληθεί στην εθνική ομάδα. Εμείς, από την πλευρά μας, ψάχνουμε πάντα για την καλύτερη λύση σε κάθε θέση. Προσπαθούμε να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές κάθε φορά και αυτός είναι ο στόχος μας. Ο Αμπντούν είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει και πρέπει να εκμεταλλευτεί την ομάδα στην οποία βρίσκεται».

- Εσείς πού θα προτιμούσατε να αγωνίζεται; Σε ποια θέση πιστεύετε ότι θα αποδίδει καλύτερα;

«Ο Αμπντούν είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίζει μπροστά και να απειλεί διαρκώς! Ως πλάγιος μεσοεπιθετικός έχει πολλές ικανότητες να κάνει ζημιές. Εγώ πάντως, από την πλευρά μου, δεν μπορώ να μιλήσω για τον Ολυμπιακό και το πού πρέπει να παίζει. Δεν είμαι εγώ ο επικεφαλής. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή του και εξαρτάται κυρίως από το σύστημα που αγωνίζεται η ομάδα. Αυτός γνωρίζει καλύτερα από όλους… Θεωρώ, όμως, ότι έχει πολλές τεχνικές ικανότητες και μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε ρόλο που θα του ανατεθεί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags