Facebook Pixel «Χαώδης η διαφορά Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού»
| 2011-01-24 17:04:00

«Χαώδης η διαφορά Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού»

«Χαώδης η διαφορά Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος συγκρίνει τους δύο «αιωνίους» και συμπεραίνει γιατί ο τίτλος βάφεται «κόκκινος».

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ας έβαζαν γκολ στις ευκαιρίες πριν το πέναλτι, για να μην μπορεί να σταθεί κάποιος σήμερα στη συγκεκριμένη φάση. Ξεκάθαρα πράγματα και λίγες κουβέντες. Το πέναλτι το είδε μόνο ο Κουκουλάκης.

Πάμε τώρα στον άνθρωπο που «συναγωνίστηκε» τον Κουκουλάκη λίγες ώρες μετά το ματς του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Τάσο Κάκο, ο οποίος μάλλον ζήλεψε τη «δόξα» του συναδέλφου του και θέλησε να κρατήσει «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στο «κυνήγι» του τίτλου. Ο Κάκος, όπως και ο Κουκουλάκης, καταλόγισε ένα πέναλτι με το οποίο γελάει όλη η Ελλάδα.

Μιλάμε όμως για γέλιο μέχρι δακρύων καθώς η φάση (όπως και στην Τρίπολη) είναι πεντακάθαρη και δεν υπάρχει ούτε υποψία ανατροπής. Κι όμως ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής είδε πέναλτι, με το οποίο οι «πράσινοι» ισοφάρισαν τον Πανιώνιο.

Όλα δείχνουν ότι ο Κουκουλάκης θα τιμωρηθεί αλλά θα πρέπει συμβεί το ίδιο και με τον Κερκυραίο ρέφερι και όχι να τη «γλιτώσει» λόγω της «ταμπέλας» του κορυφαίου. Επαναλαμβάνουμε η απόφαση του να δώσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν για γέλια.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον εφτά πόντους μπροστά από τον Παναθηναϊκό και όλα δείχνουν πως ο τίτλος «βάφεται» κόκκινος. Δεν είναι όμως μόνο η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, που κάνει τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει. Οι αγωνιστικές διαφορές που έχουν οι δύο ομάδες είναι τεράστιες και τούτο αποδεικνύεται περίτρανα σε κάθε ματς, σε κάθε αγωνιστική.

Από τη μία υπάρχει μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο (έστω για ένα ημίχρονο), υπάρχει μια ομάδα που προσφέρει καλό θέαμα σε όσους θα πάνε στο γήπεδο για να την παρακολουθήσουν. Βλέποντας τον Ολυμπιακό θα διακρίνεις στοιχεία ορθολογικού ποδοσφαίρου (ίσως όχι στο βαθμό που θα ήθελαν οι οπαδοί του αλλά σε καλό επίπεδο) και τούτο είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί κάποιος.

Βλέπεις μια ομάδα που θα κάνει τουλάχιστον δεκαπέντε φάσεις στην αντίπαλη εστία, που έχει τρόπους ανάπτυξης από τον άξονα (λόγω Ιμπαγάσα και Φουστέρ) αλλά και από τα άκρα (με τον Ριέρα μάλιστα να είναι ουσιαστικά απών) και παράλληλα διακρίνει κάποιος ένα «δεμένο» σύνολο.

Μια ομάδα με την έννοια του όρου, που οι γραμμές της είναι κοντά και υπάρχει αλληλοκάλυψη. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ρυθμό που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και τα καταφέρνει σε ένα ικανοποιητικό (όχι μεγάλο ακόμα) ποσοστό. Ο Ολυμπιακός έχει ταυτότητα που του έχει δώσει ο προπονητής του, με ότι αυτό συνεπάγεται με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του Βαλβέρδε.

Τι έχει να επιδείξει στην αντίπερα όχθη ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα; Έναν ποδοσφαιριστή, τον Τζιμπρίλ Σισέ. Τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα ο Γάλλος αλλά ως γνωστόν το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και το πρωτάθλημα έχει τριάντα παιχνίδια.

Ήταν ξεκάθαρο, ειδικά μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, πως οι «πράσινοι» είναι ομάδα χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό. Χωρίς ταυτότητα στο παιχνίδι της, μια ομάδα που περιμένει από την κλάση ενός παίκτη να «βγάλει τα κάστανα απʼ τη φωτιά». Η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική προσέγγιση είναι καταστροφική για μια ομάδα που προσπαθεί να διατηρήσει τον τίτλο της.

Ακόμα και τις μέρες της δόξας του Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολι, θυμηθείτε πως είχε δίπλα του παίκτες όπως ο Αλεμάο και ο Καρέκα. Η αρχή του ενός είναι κάτι που έχει ξεπεραστεί εδώ και πολλά χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες πλέον δημιουργούν τους σταρ μέσα από το παιχνίδι τους, μέσα από την αγωνιστική τους φιλοσοφία και όχι οι σταρ τις ομάδες.

Η αγωνιστική διαφορά λοιπόν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι στην παρούσα φάση χαώδης και αναφερόμαστε σε βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Ολυμπιακός είναι τη φετινή σεζόν πολλά «κλικ» πάνω από τον Παναθηναϊκό, είτε εθελοτυφλούν κάποιοι είτε όχι. Είναι απλά θέμα ποδοσφαιρικής λογικής και όχι «πυρηνικής φυσικής».

Η αγωνιστική διαφορά λοιπόν των δύο ομάδων είναι τεράστια διότι απλούστατα η μια ομάδα (Ολυμπιακός) παίζει καλό ποδόσφαιρο και η άλλη (Παναθηναϊκός) προσπαθεί να βρει λύσεις σε βασικά προβλήματα που «αυτοπροκάλεσε» με λανθασμένους χειρισμούς σε πολλά μέτωπα από το περασμένο καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός υπερτερεί πολύ και σε πολλά του μεγάλου του αντιπάλου. Αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία. Αυτό ίσχυε ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Τώρα απλά φαίνεται πολύ περισσότερο, γιατί η διαφορά είναι πλέον μεγάλη, δηλαδή εφτά βαθμοί.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags