Facebook Pixel «Είμαστε όλοι μία οικογένεια»
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-12 17:17:00

«Είμαστε όλοι μία οικογένεια»

«Είμαστε όλοι μία οικογένεια»

Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012 σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις στο ενωσίτικο aek365.gr, όπου μίλησε για τον θρίαμβο της Εθνικής στη Γεωργία, την ομοιογένεια των διεθνών, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου:

-Πετύχαμε μία σπουδαία πρόκριση, απέναντι σε μεγάλες ομάδες και μάλιστα αήττητοι. Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας;

«Νομίζω πως το σημαντικότερο ήταν πως ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Όλοι αγαπημένοι. Οι παίκτες αγωνίστηκαν για το καλό της Εθνικής ομάδας. Κανένας δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την Εθνική. Οι σχέσεις μεταξύ των παικτών και του τεχνικού τιμ ήταν εξαιρετικές και μπορώ να πω ότι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν σε κάθε παιχνίδι και τις περισσότερες φορές έδιναν κι όλας τον καλύτερό τους εαυτό, το 100%. Πάνω από όλους αξίζουν τα συγχαρητήρια οι παίκτες».

-Παρατηρήσαμε ότι ορισμένοι παίκτες δεν ήταν καλοί φέτος στις ομάδες τους, αλλά στην Εθνική μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και βοήθησαν τα μέγιστα.

«Ίσως και να συμβαίνει. Μακάρι να παίζουν καλά και στις ομάδες τους. Οι καλύτεροι παίκτες καλούνται στην Εθνική και το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο. Οσοι παίκτες είναι στην Εθνική, μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν. Το κλίμα στην Εθνική είναι εξαιρετικό. Προκριθήκαμε αήττητοι και έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά και αγώνα για το μέλλον».

-Μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε στο ευρωπαϊκό;

«Πιστεύω πως θα πραγματοποιήσουμε μια πολύ καλή πορεία. Η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις μέγαλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου και αυτό είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα και μάλιστα μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Έχω πίστη στους παίκτες μου, με έχουν δικαιώσει, έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και πρόοδο στα παιχνίδια μας και είμαι σίγουρος ότι θα πάμε καλά».

-Οι Έλληνες θέλουμε να παραμείνετε στον πάγκο της Εθνικής, οι παίκτες το ίδιο, η ΕΠΟ επίσης. Θα μείνετε;

«Θα γευματίσουμε μέσα στην εβδομάδα με τον κ. Πιλάβιο. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, οι συνθήκες είναι πολύ καλές και οι σχέσεις μεταξύ όλων μας επίσης εξαιρετικές. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και θα παραμείνω στην Εθνική».

-Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με την πρώην σας ομάδα την ΑΕΚ. Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν σας έχουν ξεχάσει και μιλούν πάντα με τα καλύτερα λόγια για εσάς.

«Τους ευχαριστώ ιδιαίτερως. Πέρασα πολύ όμορφα στην ΑΕΚ. Αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά θα τα ξεπεράσει. Πρέπει να τα ξεπεράσει και θα τα ξεπεράσει και θα γίνει πάλι μια μεγάλη δύναμη με τίτλους και πρωταθλήματα. Για το ντέρμπι του Σαββάτου, εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, χωρίς έκτρωπα, μια διαφήμιση για το ποδόσφαιρό μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags