Facebook Pixel Θησαυρός στους άνθρακες…
| 2011-01-25 09:29:00

Θησαυρός στους άνθρακες…

Θησαυρός στους άνθρακες…

Άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά με υψηλές φιλοδοξίες, ο Σάκης Τσιώλης έχει βάλει τα γυαλιά σε πολλούς από τους φημισμένους τεχνικούς του εξωτερικού. Διαβάστε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου.

Ποιός πίστευε ότι ο Ιωνικός στα τέλη Αυγούστου (26/8) του 2006 θα έδινε ένα γερό χαστούκι (0-2) στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ; Οτι ο Θρασύβουλος στο δεύτερο ημίχρονο θα μετέτρεπε το 0-3 από την ΑΕΚ σε 3-3 στη Φυλή; Αυτό συνέβη στις 26 πάλι, αλλά του μήνα Οκτωβρίου το 2008. Και φέτος, ότι ο νεοφώτιστος Ολυμπιακός Βόλου που επέστρεψε μετά 20 χρόνια στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας, θα νικούσε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και στο ίδιο γήπεδο θα συνέτριβε την ΑΕΚ με 4-0;

Οπως καταλάβατε, τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία. Ο master mind αυτών των ομάδων είναι ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι του Ολυμπιακού Βόλου και κάνει… θαύματα. «Ο,τι βλέπετε είναι προϊόν δουλειάς 18 και πλέον μηνών» θα πει εύστοχα ο 52χρονος προπονητής που μπορεί να είναι χαμηλών τόνων, αλλά είναι υψηλών φιλοδοξιών!

Τους πήρε τα... σκαλπ με το σεις και με το σας!

Ο ευγενέστατος προπονητής που πήρε τα σκαλπ των Φερέιρα και Χιμένεθ πρόσφατα (και του Μπάγιεβιτς στο Βόλο στον πρώτο γύρο 3-1) και καλείται να κάνει το ίδιο με αντίπαλο τον Βαλβέρδε στον Βόλο, δεν είναι ουρανοκατέβατος. Εχει περάσει από αρκετές ομάδες (Αστέρα Αμαλιάδας στο ξεκίνημα και μετά Αναγέννηση Καρδίτσας, Ναυπακτιακό, Πατραϊκό, Πανηλειακό, Πανελευσινιακό, Καλαμάτα, Ιωνικό, Λεβαδειακό, Θρασύβουλο) πριν καταλήξει στην πόλη με τα καταπληκτικά τσιπουράδικα.

Ποδοσφαιρόφατσα ο Σάκης (Θανάσης) Τσιώλης, παλιός ποδοσφαιριστής της Λάρισας και θα τον δείτε με πόνο να μιλάει για την ομάδα, που παραμένει μεγάλη του αγάπη. Ανθρωπος με Α κεφαλαίο, που δύσκολα θα τον δείτε να πει άσχημη κουβέντα ή να ειρωνευτεί αντίπαλο προπονητή. Τουναντίον μάλιστα, μπορεί να τον πετύχετε να του δίνει και σανίδα… σωτηρίας, υπογραμμίζοντας σε συνέντευξη Τύπου τα προβλήματα που μπορεί να είχε ο άλλος προπονητής! Για τέτοιο fair play μιλάμε, που δύσκολα μπορείς να βρεις στις μέρες μας.

Ο Σάκης Τσιώλης είναι μία περίπτωση που θυμίζει ότι μπορεί να βρεις θησαυρό στους άνθρακες. Τον βρήκε ο Μπέος (τα δύο άκρα σε χαρακτήρα με τον Τσιώλη) , ενώ θυμηθείτε το- σύντομα, μπορεί να τον δείτε να κάνει και το άλμα σε πολύ μεγάλη ομάδα. Το διετές συμβόλαιό του λήγει και είναι πιθανό να το ανανεώσει με τον Ολυμπιακό Βόλου, όμως θα έρθει και η στιγμή που μεγάλη ΠΑΕ θα του κτυπήσει την πόρτα! Ναι, στον Τσιώλη. Ξέρω ότι μπορεί να τον υποτιμάτε, όμως το ίδιο είχαν κάνει και άλλοι και εκείνος έδειξε τα διαπιστευτήριά του. Ταχύτητα και ομοιογένεια είναι τα κλειδιά της φετινής πορείας του Ολυμπιακού Βόλου, όμως υπάρχουν και ποδοσφαιριστές- διαμάντια (Ουμπίντες, Σανκαρέ, Μόνχε, Σολάκης κ.α.), τους οποίους έχει «δέσει» στο σύνολο της περσινής ομάδας που μεγαλούργησε και στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Στις 26 Αυγούστου 2006 ο Παναθηναϊκός προερχόταν από θρίαμβο στο Αιγάλεω και είδε τους Ξενίδη και Ονουάτσι να αλώνουν το ΟΑΚΑ. Η ομάδα της Νίκαιας με τον… Ευθύμη Κοτίτσα στο ρόστερ της είχε κάνει μια χαψιά τον ΠΑΟ που ήταν ενισχυμένος και με Σαλπιγγίδη!

Ο Γιώργος Δώνης να δείτε τι χαστούκι έφαγε στη Φυλή. Καμάρωνε για το 0-3 στο ημίχρονο και στο δεύτερο 45λεπτε χάθηκε το τόπι! Ο Ουέλινγκτον τους έκανε γιο-γιο, ενώ είχε βοηθήσει και ο Τσιώλης βγάζοντας από το ματς τον βαρύ Κόζλεϊ και χρησιμοποιώντας τον ευκίνητο Γιώργο Πουλάκο! Ο Θρασύβουλος έφτασε στο 3-3 στις 26/10/2008 και δεν ήταν μόνο αυτό: υποβιβάστηκε γιατί μολονότι έπαιζε επιθετικό και καλό ποδόσφαρο η διαιτησία δεν τους έδινε πέναλτι! Είχαν γίνει τότε «εγκλήματα» κατά του Θρασύβουλα, όπως τον λέει και ο Γεωργίου!

Ο καλύτερος 'Ελληνας προπονητής της γενιάς του!

Μπορεί να μην είναι τόσο διαφημισμένος, όμως δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές της γενιάς του. Θέλετε να γίνουμε και απόλυτοι: ναι, είναι ο καλύτερος! Και δεν είναι απίθανο να φτάσει και σε τίτλο, αφού ήδη είναι με το ένα πόδι ο Ολυμπιακός Βόλου στα ημιτελικά. Στο πρωτάθλημα είναι 7ος και διεκδικεί θέση στην πεντάδα!

Το μεγαλύτερό του ατού είναι ότι έχει καταπληκτική σχέση με τους ποδοσφαιριστές του, πολλοί μάλιστα τον ακολουθούν ή άλλοι θέλουν να ξανασυνεργαστούν στο μέλλον. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και είναι η χαρά του φιλάθλου, καθώς αποφεύγει αυτό το όλοι πίσω από τη σέντρα, ή το ταμπούρι. Ποδόσφαιρο σύγχρονο. Με ταχύτητα, γρήγορα άκρα, αμυντικούς που δεν διώχνουν απλώς τη μπάλα, αλλά ξέρουν πότε θα προωθηθούν και θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην επίθεση.

Δημιουργεί ομάδα με αυτοματισμούς. Συγγνώμη, από άποψη δουλειάς σε προπονήσεις έχει σχέση αυτή η ομάδα με τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ; Ακόμη και με τον Ολυμπιακό; Ο Ολυμπιακός, του Πειραιώς λέμε, έχει σαφώς ανώτερο ποιοτικό υλικό ποδοσφαιριστών και είναι νέα ομάδα, όμως την ομοιογένεια της ομάδας της Μαγνησίας δεν την έχει. Και να σας βάλω σε σκέψεις; Αν στη θέση του Νιόπλια στον Παναθηναϊκό πέρυσι και φέτος ήταν ο Τσιώλης πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε αυτά τα χάλια;

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags