Facebook Pixel Στο CAS ο Ολυμπιακός Βόλου, με μάρτυρα τον Πλατινί!
| 2011-10-13 16:20:00

Στο CAS ο Ολυμπιακός Βόλου, με μάρτυρα τον Πλατινί!

Στο CAS ο Ολυμπιακός Βόλου, με μάρτυρα τον Πλατινί!

Προσφυγή κατά της απόφασης της UEFA να τον αποβάλει από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου στο CAS, δια του δικηγόρου της ΠΑΕ στην Ελβετία, Μιχάλη Μιτζικού.

Οι Βολιώτες θα προσπαθήσουν να αποδείξουν στο διεθνές δικαστήριο επίλυσης αθλητικών διαφορών ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έπραξε λάθος, ενώ ως μάρτυρας κλήθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί!

Στο σχετικό της υπόμνημα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

♦ Η απόφαση της UEFA για αποβολή του Ολυμπαικού Βόλου από το Γιουρόπα Λιγκ στηρίχθηκε στην πρωτοβάθμια απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, που τον υποβίβαζε στη Β' Εθνική. Μία απόφαση που καταρρίφθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και μετατράπηκε σε παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, με αφαίρεση βαθμών. Η απόφαση της UEFA μπορεί να βγήκε μετά από αυτή της δευτεροβάθμιας επιτροπής, όμως η υπόθεση είχε εκδικαστεί νωρίτερα, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

♦ Η διάταξη βάσει της οποίας τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου (άρθρο 21Β) προστέθηκε στον αναθεωρημένο Πειθαρχικό Κώδικα τον Ιούνιο του 2010. Όμως, τιμωρήθηκε για πράξεις της 6ης Φεβρουαρίου του ίδιου έτους (αγώνας Ηλιούπολης-Ολυμπιακού Βόλου). Σύμφωνα λοιπόν με τους δικηγόρους της ΠΑΕ, δεν μπορεί να ισχύσει αναδρομικά.

♦ Θα έπρεπε να ισχύσει η αρχή αναλογικότητας των ποινών. Η ΠΑΕ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να τιμωρείται μία ομάδα με μία τόσο αυστηρή ποινή, για πράξη στην οποία -σύμφωνα με την Επιτροπή Εφέσεων- δεν θεωρήθηκε υπαίτια, δεν της αναγνωρίστηκε συμμετοχή, αλλά μόνο αντικειμενική ευθύνη.

Μεταξύ των μαρτύρων που καλεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι και ο Μισέλ Πλατινί. Από τον πρόεδρο της UEFA ζητείται να επαναλάβει όσα είχε πει στην Αθήνα στις 21 Ιουλίου ("δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε εμείς σε ενέργειες πριν αποφανθεί η εγχώρια δικαιοσύνη").

Σύμφωνα με τον κανονισμό, μετά το υπόμνημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, δίνεται 20ήμερη προθεσμία στην UEFA να απαντήσει με δικό της υπόμνημα και στη συνέχεια θα οριστεί δικάσιμος. Επειδή είναι προφανές ότι ακόμα και αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν είναι δυνατό να γυρίσει πίσω η διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, είναι βέβαιο ότι η ΠΑΕ θα ζητήσει αποζημίωση.

Πηγή: enet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags