Facebook Pixel Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν...
| 2011-10-15 11:12:00

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν...

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν...

Μπορεί να μην κατέκτησαν την pole position, ωστόσο ο Σεμπάστιαν Φέτελ πιστεύει πως η Red Bull  έχει ελπίδες για κατάκτηση άλλης μίας νίκης και φυσικά του παγκόσμιου τίτλου στους Κατασκευαστές. "Όλα μπορούν να συμβούν", δήλωσε.

Μετά από την επική επίτευξη 15 Pole position σε ισάριθμα Grand Prix, το φετινό σερί της Red Bull Racing σταμάτησε στην Κορέα. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές της Κορέας ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ πέτυχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

"Η McLaren έδειχνε από χθες πολύ ανταγωνιστική. Ξέρω πως οι καιρικές συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές αλλά ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους – ακόμα κι από εμάς. Σήμερα το πρωί, ήταν επίσης γρήγοροι σε στεγνό οδόστρωμα αλλά νομίζω πως στο τέλος τους πιέσαμε και βρεθήκαμε πιο κοντά τους απ’ ότι εκείνοι περίμεναν. Κάναμε λοιπόν καλή δουλειά", είπε αρχικά ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρόσθεσε:

"Παράλληλα, φυλάξαμε όλα μας τα ελαστικά μαλακής γόμας, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στον αγώνα. Το πρωί πήραμε μόνο μία γενική εικόνα από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου με περισσότερα καύσιμα αλλά νομίζω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή είναι μεγάλη και υπάρχει δυνατότητα για προσπέρασμα και στη στροφή 3. Θα δούμε λοιπόν, όλα μπορούν να συμβούν και όλα θα κριθούν από τη φθορά των ελαστικών".

"Είμαστε κοντά στην McLaren"

Από την πλευρά του, ο Γουέμπερ δήλωσε: "Στην τελευταία μου προσπάθεια έχασα λίγο το πίσω μέρος στην έξοδο της στροφής 1. Προσπάθησα να καλύψω το χαμένο χρόνο αλλά ήμουν ήδη τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω. Ήταν κρίμα γιατί αυτή είναι χρονική απώλεια που δεν μπορείς να καλύψεις στον τελευταίο τομέα της πίστας. Εκκινώ λοιπόν από την 4η θέση. Δυστυχώς ο Μπάτον με πέρασε στο τέλος, πράγμα που με τοποθέτησε στην αριστερή πλευρά του grid. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τα ελαστικά, αφού είδαμε διαφορετικές στρατηγικές στις κατατακτήριες. Είμαστε πιο κοντά στις McLaren απ’ ότι περιμέναμε και η μάχη μας ήταν μεγάλη".

"Για πρώτη φορά από πέρυσι στη Βραζιλία..."

Στους δημοσιογράφους μίλησε και ο διευθυντής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ: "Για πρώτη φορά από πέρυσι στη Βραζιλία, δεν πήραμε την pole position. Ήταν όμως συναρπαστικές κατατακτήριες και ο Φέτελ έκανε εκπληκτικό γύρο τοποθετώντας εαυτόν ανάμεσα στις δύο McLaren και στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Γουέμπερ απέδωσε επίσης καλά, σημειώνοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο. Επιλέξαμε διαφορετική στρατηγική σε ότι αφορούσε στα ελαστικά των κατατακτήριων και έχουμε πλέον τρία σετ μαλακής γόμας διαθέσιμα για τον αγώνα, πράγμα που θα πρέπει να μας βοηθήσει. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, με τη στρατηγική να τον επηρεάζει σημαντικά, όπως άλλωστε και τα pit stop. Ελπίζω να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις McLaren".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags