Facebook Pixel Με τις ασθένειες του Ερνέστο
| 2011-10-16 13:26:00

Με τις ασθένειες του Ερνέστο

Με τις ασθένειες του Ερνέστο

Όλη την εβδομάδα πριν από το χθεσινό ντέρμπι ο Ολυμπιακός "φωταγωγήθηκε" με τον τίτλο του φαβορί. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Από την άλλη, το σχέδιο στην ΑΕΚ με την αλλαγή του light Χιμένεθ με τον πιο «παραδοσιακό» Κωστένογλου, αλλά και το να πάει το ματς στο πάθος και τη δύναμη, αντί την τεχνική, απέδωσαν καρπούς. Ο Βαλβέρδε μπορεί να δήλωνε και να έλεγε στους παίκτες του ότι τη νίκη δεν την είχαν στο... τσεπάκι τους, δεν κατάφερε όμως να τους το μεταδώσει, όπως δεν κατάφερε να τους πείσει να έχουν το μυαλό τους στο ΟΑΚΑ και όχι στο ματς της Τετάρτης με την Ντόρτμουντ.

Το τελικό 1-1 χθες στο ντέρμπι αδικεί κατάφωρα την ΑΕΚ που ήταν σαφώς καλύτερη. Οχι στο τεχνικό κομμάτι, αλλά στη δύναμη και τη θέληση ότι αυτό το ματς δεν θα χαθεί. Ο καθρέφτης άλλωστε των δύο ομάδων είναι και τα γκολ που πέτυχαν. Από τη μία η εξαιρετική ενέργεια του Μιραλάς, δείγμα του μεγάλου ταλέντου του. Από την άλλη, ναι μεν το τελείωμα του Λεονάρντο ήταν (και αυτό όπως και του Βέλγου) για... Οσκαρ, όμως προτού φτάσει η μπάλα στον Βραζιλιάνο, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν κερδίσει δύο κόντρες από τους «ερυθρόλευκους» πηγαίνοντας πρώτοι στην μπάλα.

Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που προηγήθηκε θα μπορούσε να μη χάσει το ματς. Από τη στιγμή όμως που ισοφαρίστηκε και με δεδομένο ότι ούτε στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του, είναι τυχερός που δεν έχασε.

Οπως, λοιπόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πιστώνεται τις πολύ καλές εμφανίσεις με Αρσεναλ και ΠΑΟΚ, χρεώνεται χθες την παρουσία της ομάδας του στο ΟΑΚΑ. Μπορεί να μην έχασε, όμως η χθεσινή ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού, η οποία και τον γύρισε αρκετές εβδομάδες πίσω, στον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν ούτε μία στιγμή στο πνεύμα του ντέρμπι και είναι τυχεροί που στο τέλος δεν το πλήρωσαν.

Τέλος, όσον αφορά τη διαιτησία του Κωνσταντινέα, έπαιξε έδρα στις λεπτομέρειες, χωρίς όμως να κάνει το λάθος που θα έκρινε το παιχνίδι. Αντίθετα, πολλά τα λάθη από τους δύο βοηθούς του.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags