Facebook Pixel "Στόχος η έξοδος στο Europa League!"
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-19 11:15:00

"Στόχος η έξοδος στο Europa League!"

"Στόχος η έξοδος στο Europa League!"

Υψηλούς στόχους έχει ο Εργοτέλης τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον Μάριο Χίμπλινγκερ, καθώς ο Απόστολος Παπουτσάκης έχει μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα του...

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στην αυστριακή ιστοσελίδα "derstandard":

- Ο Εργοτέλης είναι τρία παιχνίδια χωρίς νίκη, έχοντας τέσσερις πόντους από πέντε παιχνίδια. Θα είναι εξαντλητική σεζόν;

«Και τα πέντε παιχνίδια ήταν πολύ έντονα. Εμείς περιμέναμε περισσότερα, ακόμα και απέναντι σε κορυφαίες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Ο πρόεδρός μας μας έχει περάσει τον στόχο του Europa League».

- Η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει, οι σύλλογοι έχασαν πολλά από τα έσοδά τους. Έχει επηρεαστεί και το αθλητικό κομμάτι;

«Αυτό έχει επηρεάσε όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Ο σύλλογός μου, ευτυχώς, ανταποκρίνεται σωστά και είναι υπό έλεγχο. Η ομάδα τα καταφέρνει καλά».

- Έχεις υποστεί μεγάλη μείωση στον μισθό σου;

«Όλοι οι παίκτες του Εργοτέλη συμφωνήσαμε ομόφωνα να γίνουν μειώσεις κατά 10-20%, διότι ο σύλλογος έχει ανταποκριθεί σωστά και είναι από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα που ακόμα πληρώνουν στην ώρα τους. Αυτό δεν είναι δεδομένο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα τιμηθούν τα συμβόλαια. Το σκάνδαλο έχει “χτυπήσει” άσχημα, αλλά ακόμα υπάρχει το πρωτάθλημα, αν και δύο ομάδες έχουν αποβληθεί από τη λίγκα. Αυτό είναι τίποτα στην Ελλάδα, όπου ένας τρίτος σύλλογος είχε υποβιβαστεί και παρέμεινε στην κατηγορία. Θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 16 ομάδες. Πολλά παιχνίδια έχουν ακυρωθεί και δεν γνωρίζω αν επαναπρογραμματιστούν. Αυτό πλέον δεν είναι αστείο».

- Μπορείτε να τα… βγάλετε πέρα με την οικογένειά σου;

«Δεν λιμοκτονούμε, αλλά γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευτεί στα ύψη και ένα λίτρο κοστίζει 1,70 ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ένα ελληνικό σπίτι με μισθό των 700 και 800 ευρώ».

- Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με αμφιβολία και κάτι τέτοιο ήταν επικίνδυνο. Αυτό έπαψε να ισχύει καθώς έπρεπε να βρεθεί μια διέξοδος για τον κόσμο;

«Δεν το πιστεύω. Είμαι χαρούμενοι που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και υπήρχε συμφωνία με τα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο κόσμος συνεχίζει να βγαίνει στον δρόμο, είτε πρόκειται για το ποδόσφαιρο είτε όχι».

- Τα τελευταία πέντε χρόνια είσαι στον Εργοτέλη και είσαι αρχηγός…

«Δεν είμαι εδώ για διακοπές, αλλά για να παίζω ποδόσφαιρο. Ο στόχος μου ήταν το εξωτερικό. Ο σύλλογος έχει εμπιστοσύνη σε μένα, αλλιώς δεν θα υπέγραφα στα 34 για δύο ακόμα χρόνια».

- Το καλοκαίρι, εξαιτίας της υψηλής ζέστης, οι προπονήσεις γίνονται το πρωί και αργά το βράδυ;

«Αυτό είναι ακόμα σκληρό, ακόμα και έπειτα από πέντε χρόνια. Προπονούμαστε το πρωί στις 7:30 ή στις 8:00 και ακόμα η θερμοκρασία είναι στους 30 βαθμούς. Έχουμε ευχάριστο κλίμα το χειμώνα και μπορούμε να παίζουμε όλο τον χρόνο».

- Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το ίδιο πληκτικό με το αυστριακό;

«Δεν νομίζω καθώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον η μία ομάδα αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League. Παράλληλα, υπάρχουν ακόμα ομάδες που έχουν ποιότητα και φημισμένους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα. Στην Αυστρία μία ομάδα στο τέλος του πρωταθλήματος ξεφεύγει με 15 βαθμούς και όλα είναι καθαρά».

- Θα μπορούσες να τελειώσεις την καριέρα σου και να εργαστείς ως… τουριστικός πράκτορας; Θα μείνεις στην Ελλάδα;

«Έχω κάνει πολλούς φίλους και θα έλεγα εκ των προτέρων όχι. Θα πρέπει να περιμένουμε γιατί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μεγαλώνει καθημερινά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags