Facebook Pixel Τι θα αφήσει το «ψαλίδι»;
| 2011-01-26 10:25:00

Τι θα αφήσει το «ψαλίδι»;

Τι θα αφήσει το «ψαλίδι»;

Διαβάστε ποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού θα μείνουν σίγουρα στο ρόστερ, ποιοι (οι περισσότεροι, δηλαδή) αποτελούν ερωτηματικό, αλλά και ποιοι είναι «φευγάτοι» από το «τριφύλλι». 

Τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας εν όψει του επικείμενου καλοκαιριού. Απόρροια της οικονομικής στενότητας και του... «πράσινου ΔΝΤ», που (όλα δείχνουν ότι) θα ξεκινήσει το «ψαλίδι» και τις περικοπές από τα υψηλά συμβόλαια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.

Το πόρισμα, μάλιστα, της υπάρχουσας κατάστασης θέτει ως σίγουρους για τη θέση τους και τα συμβόλαιά τους μόλις 7 παίκτες της ομάδας, την ίδια στιγμή που τα ερωτηματικά (για διαφορετικούς βεβαίως λόγους στην κάθε περίπτωση) φτάνουν στον αριθμό 13. Οι δε... φευγάτοι καταρτίζουν μία ολόκληρη ενδεκάδα! Το «πράσινο λίφτινγκ» θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο τη νέα αγωνιστική περίοδο και το στοίχημα είναι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα προκειμένου να μην απωλέσει ο Παναθηναϊκός την ανταγωνιστικότητά του...

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ
Παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων των προπονητών της παρούσας διετίας και των συμπαικτών του, οι ευκαιρίες που πήρε ήταν ελάχιστες. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι θα διατηρηθεί στο δυναμικό της ομάδας, ίσως έχοντας περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο...

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2015

ΖΑΝ ΑΛΕΝ ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ
Ο Γάλλος διεθνής κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε τη μοναδική μεταγραφή του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι που κρίνεται ως επιτυχημένη. Εχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, με προοπτική ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2013

ΣΕΝΤΡΙΚ ΚΑΝΤΕ
Ενα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έχει ο κεντρικός αμυντικός από το Μάλι και όλα δείχνουν ότι θα το εξαντλήσει. Το ενδεχόμενο περικοπών δεν συμφέρει το σύλλογο, καθώς το υπάρχον έχει καθεστώς φορολόγησης 21%.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΓΙΟΣΟΥ ΣΑΡΙΕΓΚΙ
Ο Βάσκος κεντρικός αμυντικός ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι το συμβόλαιό του για δύο χρόνια, αποδεχόμενος τις μειωμένες αποδοχές που του πρότεινε το «τριφύλλι». Εχει ακόμη ένα χρόνο και υπολογίζεται ως εναλλακτική λύση για το κέντρο της άμυνας.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΣΤΕΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τα αθλητικά του προσόντα τον έκαναν να αλλάζει διαρκώς θέση και να παίζει περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε. Θεωρείται ωστόσο βασικό «εργαλείο» της νέας χρονιάς, παρότι ελλοχεύει κίνδυνος να αναδειχτεί σε νέο... Βύντρα από πλευράς αντιμετώπισης του κόσμου.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2013

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επειτα από ένα διάστημα μεταξύ πάγκου και εξέδρας ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποδεικνύει τη φετινή χρονιά ότι δεν ξέχασε την μπάλα, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να θεωρείται μεταξύ του νέου «κορμού» των «πρασίνων».

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ
Μετά τον Σωτήρη Νίνη αποτελεί το «next big thing» του Παναθηναϊκού. Πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια πήρε το βάπτισμα του πυρός και είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσει σταδιακά να παίρνει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2013

ΤΑ «ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ»

ΑΛΕΞΗΣ ΤΖΟΡΒΑΣ
Η φημολογία περί επικείμενης πρότασης για την απόκτησή του (βλέπε «Σειρήνες» από Ιταλία) καθιστά επισφαλή τη θέση του. Εάν έρθει συμφέρουσα πρόταση, θα παραχωρηθεί, ειδάλλως θα διατηρηθεί στο δυναμικό της ομάδας.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΛΟΥΚΑΣ ΒΥΝΤΡΑ
Αποτελεί τη μοναδική περίπτωση παίκτη που το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και η πρόθεση της διοίκησης είναι να το ανανεώσει. Το ενδιαφέρον της Λάτσιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και τα πάντα είναι ανοιχτά...

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2011

ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η φετινή χρονιά αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, καθώς οι εμφανίσεις του είναι στην πλειονότητά τους τραγικές. Ο Παναθηναϊκός είναι ανοιχτός σε προτάσεις, εάν υπάρξουν, διαφορετικά θα διατηρηθεί στο δυναμικό της ομάδας.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΣΙΜΑΟ ΜΑΤΕ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Η «μετοχή» του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει πέσει σε σχέση με την προηγούμενη διετία, εντούτοις το νεαρόν της ηλικίας του είναι ικανό να προσελκύσει ενδιαφερόμενους. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα αποτελέσει μέρος του «κορμού» της ομάδας.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ
Το συμβόλαιό του αποτελεί ένα από τα «αγκάθια», καθώς είναι μακράς διαρκείας και με υψηλές απολαβές. Πριν παρθεί οριστική απόφαση θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του Γιώργου Καραγκούνη τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε συνδυασμό με τις απολαβές του συμβολαίου του δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά ως προς το μέλλον του στην ομάδα όπου ανδρώθηκε. Ολα είναι ανοιχτά.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ
Μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ και (ενδεχομένως) μαζί με τον Σεμπαστιάν Λέτο αποτελούν την τριάδα των παικτών που μπορούν να προσελκύσουν αγοραστές. Εάν πωληθεί ο Σισέ δύσκολα θα αποχωρήσει, αντιθέτως δύσκολα θα παραμείνει.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΜΑΡΣΕΛΟ ΜΑΤΟΣ
Η επικείμενη αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα φέρνει τον Βραζιλιάνο κοντά στην επιστροφή του στην Παιανία. Ο ίδιος πάντως θα θελήσει να θέσει όρους μετά τα όσα βίωσε, πιθανώς και νέο συμβόλαιο, κάτι που δημιουργεί ορισμένες (μικρές έστω) επιφυλάξεις.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ
Εάν η Μπενφίκα ή η κάθε Μπενφίκα έκανε πρόταση το καλοκαίρι ανάλογη με τη φημολογία του περασμένου καλοκαιριού, θα δινόταν πάραυτα. Η περίπτωσή του είναι σε συνάρτηση με του Σισέ, με τον Παναθηναϊκό να είναι ανοιχτός σε προτάσεις.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2013

ΣΙΝΤΝΕΪ ΓΚΟΒΟΥ
Μπορεί το νέο του συμβόλαιο να μην είναι πλέον υπέρογκο (τουναντίον), εάν όμως δεν δείξει αγωνιστική βελτίωση μέχρι το τέλος της χρονιάς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι' αυτόν όσον αφορά την παραμονή του την επόμενη χρονιά.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΣΙΛΒΑ ΚΛΕΪΤΟΝ
Υπό νορμάλ συνθήκες ο Σίλβα Κλέιτον θα κληθεί εκ νέου να αναζητήσει «θαλπωρή» σε άλλη ομάδα και όχι στον Παναθηναϊκό. Πλην όμως δεν αποκλείεται η έκπληξη της παραμονής του, εάν υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις στους μεσοεπιθετικούς.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από την πλευρά του Παναθηναϊκού υπάρχει η βούληση ακόμα και για επέκταση της συνεργασίας με τον «Πετρό», ιδίως εάν αποχωρήσει ο Σισέ. Στο αντίθετο ενδεχόμενο, ο Ελληνας επιθετικός θα ζητήσει να παραχωρηθεί δανεικός ή με μεταγραφή.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ
Αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό για το νέο Παναθηναϊκό. Με πρόταση στη ρήτρα (15 εκατ. ευρώ) δεν είναι στο χέρι των «πρασίνων». Σε περίπτωση πιο χαμηλής πρότασης, θα παίξει ρόλο η επιθυμία του Γάλλου και φυσικά το ύψος της...

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2013

ΟΙ «ΦΕΥΓΑΤΟΙ»

ΝΤΑΝΙΕΛ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ
Και μόνο το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο ματς ως τώρα καταδεικνύει ότι δεν έχει μέλλον στο «τριφύλλι». Αποκτήθηκε ως δανεικός και θα επιστρέψει στην Μπόχουμ.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2011

ΓΙΟΥΡΚΑΣ ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ
Δεν κατάφερε να «αναγεννηθεί», όπως ήλπιζαν στο «τριφύλλι» και, παρότι φανέρωσε κάποιες ευχάριστες εκλάμψεις, δεν απέκτησε ποτέ διάρκεια. Ο Παναθηναϊκός τον παραχωρεί ευχαρίστως και ο ίδιος θέλει να φύγει και «ψάχνεται».

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Αποκτήθηκε ως μπακ απ του Σπυρόπουλου. Δεν πήρε τις ευκαιρίες που ζητούσε, αλλά και στις λιγοστές συμμετοχές του δεν ανταποκρίθηκε σε αυτά που ζητούσαν οι «πράσινοι». Λογικά θα δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα της Super League ή μπορεί να συμπεριληφθεί σε ανταλλάγματα, αν ο Παναθηναϊκός κινηθεί για παίκτη της ελληνικής αγοράς.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2013

ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ
Με τεράστια προσφορά στο περσινό νταμπλ, ο Βραζιλιάνος απέχει φέτος παρασάγγας από τα υψηλά του στάνταρ. Τα χρόνια πέρασαν και ο Ζιλμπέρτο όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην πατρίδα του (μένει ελεύθερος τον Ιούνιο), αφού το συμβόλαιό του είναι τεράστιο για τα δεδομένα της νέας εποχής.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2011

ΝΤΑΜΙΕΝ ΠΛΕΣΙ
Αποκτήθηκε μία μέρα πριν από το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να πείσει για την αξία του. Πήρε ευκαιρίες στο τέλος της θητείας του Νιόπλια και στο ξεκίνημα του Φερέιρα, αλλά αποδείχτηκε πολύ «soft». Λογικά κι αυτός θα δοθεί δανεικός.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2011

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΣΙΑ
Το «πείραμα» του καλοκαιριού δεν βγήκε, καθώς ο Ισπανός μεσοεπιθετικός απέχει... έτη φωτός από τον παικταρά που θαύμασε όλη η Ευρώπη με τη φανέλα της Λίβερπουλ στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Το κόστος σε κάθε περίπτωση δεν ήταν μεγάλο, αφού το συμβόλαιό του ούτως ή άλλως λήγει σε λίγους μήνες.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2011

ΕΛΙΝΙ ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ
Πρόσφατα ζήτησε να μείνει ελεύθερος, όμως το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό, αφού οι «πράσινοι» δεν θέλουν να αποχωρήσει κανείς πριν από το καλοκαίρι. Θεωρείται απίθανο να παραμείνει στην ομάδα και σε λίγους μήνες είτε θα δοθεί δανεικός είτε θα πάρει την ελευθέρας του.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΩΣ: 2012

ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΚΑΙ... ΦΕΥΓΑΤΟΙ

Στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού εντάσσονται πέντε επιπλέον ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί με τη μορφή του δανεισμού σε άλλους συλλόγους και δεν υπάρχει διάθεση με τα υπάρχοντα δεδομένα να συνεχίσουν τη νέα χρονιά με την πράσινη φανέλα και το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ο Βραζιλιάνος Γκάμπριελ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία και την Γκρέμιο, ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς θα μείνουν ελεύθεροιμ καθώς ολοκληρώνονται τα συμβόλαιά τους, ενώ οι Μελίσσης, Μουν και Μπιάρσμιρ, που έχουν συμβόλαια (ο πρώτος και ο δεύτερος μέχρι το 2012, ο τρίτος μέχρι το 2013), θεωρείται δεδομένο ότι δεν έχουν πιθανότητες διατήρησης στο έμψυχο δυναμικό της νέας χρονιάς, με συνέπεια να γίνουν προσπάθειες είτε για τον δανεισμό τους είτε για την παραχώρησή τους με μεταγραφή.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags