Facebook Pixel Ημίχρονα γερά, Ημιανάπαυση μετά!
| 2010-12-21 15:10:00

Ημίχρονα γερά, Ημιανάπαυση μετά!

Ημίχρονα γερά, Ημιανάπαυση μετά!

Με ένα ασύλληπτο ρεκόρ έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός, αφού δεν δέχτηκε ούτε μία φορά γκολ στο πρώτο ημίχρονο στους 15 αγώνες που έδωσε.

Κάτι που δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπαίνει πάντα δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί της να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μόνο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δέχτηκε γκολ πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα κι αυτό συνέβη στο 57ο λεπτό (το πιο σύντομο τέρμα).

Μία άλλη ανάγνωση, βέβαια, δείχνει ότι όσο περνάει η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» στερεύουν από δυνάμεις και γίνονται πιο ευάλωτοι αμυντικά. Πρόσφατα γράφαμε για τις χαλαρές προπονήσεις που γίνονται στου Ρέντη και την ένταση που έχουν, αλλά δεν είναι της παρούσης να επεκταθούμε. Το… ξεφούσκωμα της ομάδας όσο περνάει η ώρα, πάντως, είναι γεγονός.

Τα φετινά παθητικά γκολ αναλυτικά:

14η: Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 (93΄, Φαβάλι)
12η: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 (90΄, Μπλάνκο)
8η: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 (57΄, 63΄, Σισέ)
5η: Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1(71΄, Ούμπιντες)
1η: Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1 (79΄, Μάρα, 86΄ Βέλλιος).

Οι ερυθρόλευκοι είχαν πετύχει κάτι ανάλογο, δηλαδή να μην δεχτούν γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε ολόκληρο τον α΄ γύρο, τη σεζόν 1966-67, επίσης πολύ δύσκολο για την εποχή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags