Facebook Pixel «Αιώνιο το κόμπλεξ και η κακομοιριά»
| 2011-01-26 15:41:00

«Αιώνιο το κόμπλεξ και η κακομοιριά»

«Αιώνιο το κόμπλεξ και η κακομοιριά»

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στο blog του για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ κάνει λόγο για οργανωμένη τρομοκρατία στην Τούμπα και αιώνιους τραμπούκους του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Δεν φτάνει πού ρήμαξαν τον Βόλο, δεν φτάνει πού η παρουσία τους σε κάθε αγώνα της ομάδας τους σημαίνει καταστροφή για όποια πόλη έχει την ατυχία να τους «φιλοξενεί».

Δεν φτάνει πού απολαμβάνουν την μεγαλύτερη ασυλία από κάθε οπαδό άλλων ομάδων.

Δεν φτάνει πού εκμεταλλεύονται στο έπακρο την υπομονή, ή και την αδιαφορία των αρχών και των θεσμικών οργάνων, πάνε τώρα να βγούνε και… αδικημένοι!

Διαμαρτύρονται με αγανάκτηση για την ΜΙΑ αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών πού τους επέβαλε ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τις καταστροφές και τα φοβερά επεισόδια πού δημιούργησαν στην πόλη του Βόλου και τα οποία απόλαυσε ολόκληρη η Ελλάδα από τηλεοράσεως.

Αυτή η στάση βεβαίως του ΠΑΟΚ, είναι παραδοσιακή. Ποτέ δεν φταίνε γι’ αυτά πού κάνουν οι ίδιοι. Πάντα φταίει κάποιος άλλος. Πότε η αστυνομία, πότε ο Ολυμπιακός, πότε η… «π… η Αθήνα», το «αθηνοκεντρικό κατεστημένο» και πάει λέγοντας. Αιώνιο το κόμπλεξ και η κακομοιριά, όπως αιώνιοι είναι οι τσαμπουκάδες και τα «νταβατζιλίκια» πού πουλάνε, όποτε πρόκειται να υποδεχτούν (λέξη «φιλοξενία» δεν υπάρχει γι’ αυτούς) την ομάδα του Ολυμπιακού.

Και πάλι όμως δεν φτάνουν όλα αυτά. Η ανοχή, έχει δημιουργήσει ασυδοσία και αποθράσυνση. Από την στιγμή πού ανακοινώθηκε η απόφαση της αθλητικής Δικαιοσύνης, από το επόμενο κιόλας λεπτό, άρχισε η δημιουργία ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ κλίματος, με στόχο τον αγώνα της Τετάρτης.

Οι ανακοινώσεις των Συνδέσμων των οργανωμένων, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ετοιμάζονται ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί να παίξει χωρίς θεατές.

Ήδη, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο ανακοινώσεις πού καλούν τους οπαδούς να βρίσκονται την Τετάρτη ΕΞΩ από το γήπεδο, στον περιβάλλοντα χώρο, για να… «υποδεχτούν την αποστολή»! Ποια αποστολή, δεν ξεκαθαρίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΣΦ ΠΑΟΚ «Θύρα 4», αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να γεμίσει τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου από νωρίς. Οι σύνδεσμοι της επαρχίας πρέπει να εκδράμουν μαζικά με λεωφορεία και αμάξια, οι καντίνες να είναι στη θέση τους και όλα να θυμίζουν ημέρα αγώνα με κόσμο. Την Τετάρτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τούμπα. Θα υποδεχτούμε μαζικά την αποστολή και θα εμψυχώσουμε τους παίκτες μας. Καλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου να δώσουν το παρών έξω από την Τούμπα. Όποιο μέλος δεν έρθει, δεν δικαιούται εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Όλοι Τούμπα»!

Η ανακοίνωση του Club ΠΑΟΚ «Οι Μακεδόνες», είναι ακόμα πιο… ανατριχιαστική! Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι απόλυτα χαρακτηριστικά:

«Ο Ολυμπιακός φοβάται την παρουσία μας στο ‘‘Καραϊσκάκης’’ εδώ και χρόνια. Είναι σε όλους μας γνωστό και ως ένα βαθμό ως γηπεδούχος, κατανοητό. Αλλά το να φτάσει στο σημείο να επιδιώκει την μη παρουσία μας στο γήπεδο, είναι κάτι πού φυσιολογικά προκαλεί την λαϊκή οργή…

Η αντίδρασή μας στο άκουσμα της τιμωρίας με μία αγωνιστική, είναι αυτονόητη. Όλοι θα είμαστε εκεί. Η Τούμπα μπορεί να χωράει μόνο 30.000 αλλά οι δρόμοι γύρω από το ναό είμαστε σίγουροι ότι θα ξεχειλίσουν από λαϊκή οργή και λαϊκή συμμετοχή. Αν νομίζετε ότι θα μείνουμε απλοί θεατές στην φαρσοκωμωδία σας, είσαστε γελασμένοι…

Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη. Η παρουσία μας όμως στον περιβάλλοντα χώρο, είναι τετελεσμένο γεγονός. Καλούμε όλο τον ΠΑΟΚτσήδικο κόσμο να αποδείξει με τη μαζική του συμμετοχή έξω από την Τούμπα και γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουμε τον στρατόκατοχής του Μπατσόκ, ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αγάπη μας για τον Δικέφαλο…

Το Κύπελλο, Ή ΕΜΕΙΣ, ή ΚΑΝΕΙΣ!

Υ.Γ.: Όποιος φοβάται, κάθεται σπίτι και κοιμάται»

Αν όλα αυτά πού διαβάσατε δεν είναι εμπρηστικά, αν δεν δημιουργούν πολεμική ατμόσφαιρα, αν δεν υποδαυλίζουν το οπαδικό μίσος και τον φανατισμό, τότε τι μπορεί να είναι;

Ποιος μπορεί πλέον να εγγυηθεί, όχι απλά την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά την ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ της αποστολής του Ολυμπιακού, ΑΠΟ και ΠΡΟΣ το γήπεδο της Τούμπας, ή ακόμα και της παραμονής της στη Θεσσαλονίκη;

Η πρόκληση είναι εμφανής, ορατή και απροκάλυπτη. Ανεξαρτήτως τι προσπαθούν να επιτύχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με την ποινή της μίας αγωνιστικής (ίσως νομίζουν ότι πιέζοντας και απειλώντας μπορούν να την ακυρώσουν στην έφεση), το θέμα είναι γενικότερο και πολύ πιο σοβαρό. Δεν αφορά πλέον μόνο τον αγώνα, το Κύπελλο, την ΕΠΟ ή τον Ολυμπιακό.

Οι άνθρωποι αυτοί, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, απειλούν την έννομη τάξη, απειλούν την κοινωνία ολόκληρη, με οργανωμένη τρομοκρατία.

Και το κράτος βεβαίως, είναι το μόνο πού μπορεί να αντιδράσει. Το αν, με αποτελεσματικό τρόπο, θα το δούμε στην πράξη. Όπως και το αν, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, υποκύψει στις πιέσεις και τις απειλές των αιωνίων τραμπούκων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags