Facebook Pixel Το μεγάλο στοίχημα Λεονάρντο, Σπαντάσιο
| 2011-10-26 09:15:00

Το μεγάλο στοίχημα Λεονάρντο, Σπαντάσιο

Το μεγάλο στοίχημα Λεονάρντο, Σπαντάσιο

Ο Παπάζογλου που άρπαξε την ευκαιρία, ο πιστός στρατιώτης Σνάουτσνερ, ο ποιοτικός Λαζάρ και οι... γρίφοι από τη Βραζιλία, Σπαντάσιο και Λεονάρντο.

Οι παίκτες που απάντησαν θετικά στο κάλεσμα προσφοράς του Λάσλο Μπόλονι και αυτοί που ακόμα δεν έχουν πάρει την ευκαιρία να το κάνουν, καθώς παραμένουν ανέτοιμοι, τέλη Οκτωβρίου.

Ο Θανάσης Παπάζογλου δεν πέτυχε απλά ένα γκολ. Την πρώτη φορά που πήρε την ευκαιρία να δείξει την αξία του, την έπιασε από τα μαλλιά δείχνοντας τουλάχιστον πως τον αδικούσε η συνολική παρουσία των πέντε λεπτών στους 13 προηγούμενους αγώνες του ΠΑΟΚ. Δεν είναι, όμως, μόνον αυτός...

Οι συνεχόμενοι αγώνες που ταλαιπώρησαν τους βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και οι θλάσεις που έθεσαν νοκ-άουτ τους μισούς παίκτες, "ανάγκασαν" τον Λάσλο Μπόλονι να σημάνει προσκλητήριο προσφοράς νωρίτερα απ' ότι πιθανόν θα ήθελε.

Ο Θανάσης Παπάζογλου ήταν ο ένας κερδισμένος αυτού του προσκλητηρίου. Πέτυχε το το γκολ στο "Βικελίδης" και έδειξε πως έχει βελτιώσει αρκετά αγωνιστικά στοιχεία με αποτέλεσμα να προβληματίζει ευχάριστα τον Ρουμάνο προπονητή του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο σταθερός και πάντα έτοιμος Σνάουτσνερ

Το προσκλητήριο, όμως, δεν είχε μόνο έναν αποδέκτη. Πολλοί ήταν οι παίκτες που κλήθηκαν να δείξουν πως μπορούν να προσφέρουν και πολύ διαφορετικές ήταν τελικά και οι απαντήσεις τους. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ έχει πάρει μια μόνιμη θέση στον πάγκο λόγω της επιθυμίας του Λάσλο Μπόλονι για μεγάλη συμμετοχή των ακραίων μπακ του στο επιθετικό παιχνίδι. Ο Πολωνός δεν μπορεί να το κάνει και το πληρώνει. Έδειξε, όμως, πως είναι πάντα έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την ομάδα όντας πολύτιμη προσθήκη στο ρόστερ κάθε ομάδας.

Ο Λάζαρ που αλλάζει το επίπεδο του ΠΑΟΚ

Για τον Λάζαρ χρειάζεται ξεχωριστό θέμα για να παρουσιάσουμε πόσο πολύτιμη είναι η παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Τρομερά ποιοτικός ποδοσφαιριστής που γίνεται πάντα θυσία για την ομάδα και δεν περιμένει ποτέ να θυσιαστεί η ομάδα γι' αυτόν. Αν μάλιστα βρεθεί τρόπος να αγωνιστεί μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία τότε ο Δικέφαλος θα βελτιώσει κατά πολύ την απόδοσή του.

Τα ερωτηματικά από τη Βραζιλία

Υπάρχουν, όμως, άλλες δύο κατηγορίες παικτών. Αυτή των ντεφορμέ που αφορά παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης που έχουν δεδομένη αξία αλλά δεν τη δείχνουν στον επιθυμητό βαθμό και αυτή των μεγάλων ερωτηματικών. Των παικτών που αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟΚ και δεν έχουν δείξει αν αξίζουν μια θέση στην ομάδα. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους νεαρούς Στάμου, Γιάννου, Κατσικά, αλλά στους Λεονάρντο και Σπαντάσιο. Οι δύο Βραζιλιάνοι δεν έχουν πείσει ακόμα τον Λάσλο Μπόλονι πως είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και σε κάποια παιχνίδια μένουν και εκτός αποστολής.

Ο Λεονάρντο αποκτήθηκε με την ελπίδα πως το μικρό οικονομικό ρίσκο (συμβόλαιο 5.000 ευρώ μηνιαίως) θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ έναν... θησαυρό. Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" κατάλαβαν, όμως, πως ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται κάτι περισσότερο από μία προετοιμασία για να γίνει ξανά ανταγωνιστικός. Πως, όμως, θα κληθούν να πάρουν τη σωστή απόφαση για το αν ανανεώσουν με συμβόλαιο τη συνεργασία τους τον προσεχή Ιανουάριο χωρίς να έχουν την ευκαιρία να τον τεστάρουν επί χόρτου;

Ο Σπαντάσιο είναι ο δεύτερος των παικτών που προβληματίζουν. Όχι γιατί έδειξε πως δεν μπορεί να προσφέρει αλλά γιατί και αυτός δεν έπεισε τον προπονητή πως είναι έτοιμος έστω να αγωνιστεί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως τον άφησε εκτός αποστολής για το ντέρμπι με τον Άρη και πως είχε ο Βραζιλιάνος μία μεγάλη κουβέντα με τον Πρέτο για την ως τώρα παρουσία του. Αμφότεροι θα έχουν κι άλλες ευκαιρίες να πείσουν για την αξία τους, καθώς το πρόγραμμα της ομάδας είναι ακόμη βαρύ. Σίγουρα, όμως, πρέπει να πατήσουν το γκάζι για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags