Facebook Pixel «Ξεμένει» από χώρο το διαδίκτυο;
| 2011-01-27 04:18:00

«Ξεμένει» από χώρο το διαδίκτυο;

 «Ξεμένει» από χώρο το διαδίκτυο;

Ειδικός προβλέπει ότι στις 2 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις υπηρεσίες του WEB.

Στις 2 Φεβρουαρίου, γύρω στις τέσσερις το πρωί, το Διαδίκτυο θα ξεμείνει από διευθύνσεις δικτύου (IP). Αυτό προβλέπει ένας πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου, βασιζόμενος στο τεράστιο ρυθμό αύξησης των διευθύνσεων που χρησιμοποιούνται, ο οποίος φτάνει σε ένα περίπου εκατομμύριο διευθύνσεις κάθε τέσσερις ώρες.

Κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με το Διαδίκτυο παίρνει <…>
ένα μοναδικό κωδικό που ονομάζεται διεύθυνση δικτύου (IP address). Το σύστημα που χρησιμοποιείται σήμερα, το IPv4, μπορεί να υποστηρίξει περίπου 4 δισεκατομμύρια μεμονωμένες IP διευθύνσεις.

Όπως εξήγησε σε ένα blog ο Chris Head από το περιοδικό PC World, μερικές από τις διευθύνσεις αυτές μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η συνεχής αύξηση της χρήσης των μοναδικών διευθύνσεων θα οδηγήσει τελικά στην πλήρη εξάντληση των IP διευθύνσεων.

Ευτυχώς, κάποιοι είχαν ήδη φανταστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα πριν από καιρό και εφεύραν το σύστημα IPv6. Το σύστημα αυτό υποστηρίζει διευθύνσεις που περιέχουν ψηφία αλλά και γράμματα, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να παρέχει 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 διευθύνσεις!

Συνεπώς, αυτό που προτείνεται να γίνει από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου είναι να μεταβούν στο σύστημα IPv6.

ΠΗΓΗ: www.secnews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags