Facebook Pixel "Με πλησίαζε συνέχεια"
| 2011-10-30 17:40:00

"Με πλησίαζε συνέχεια"

"Με πλησίαζε συνέχεια"

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναφέρθηκε στην πίεση που δέχθηκε από τον Τζένσον Μπάτον κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ινδίας, ένας αγώνας όμως, που του άρεσε πάρα πολύ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από την επιτυχία στην Κορέα και στο Νέο Δελχί πέτυχε το χατ-τρικ: pole position, νίκη και ταχύτερο γύρο!

"Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για εμάς, τον οποίο απόλαυσα! Μονομάχησα με τον Μπάτον που συνεχώς βρισκόταν σε απόσταση μέχρι τεσσάρων δευτερολέπτων. Για κάποιο παράξενο λόγο, με πλησίαζε συνέχεια όταν κάναμε πιτ στοπ", είπε αρχικά ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρόσθεσε:

"Πίεζα πολύ σε εκείνα τα σημεία, άρα πρέπει να βρούμε το γιατί. Η διαχείριση των ελαστικών ήταν καθοριστικής σημασίας αλλά ο αγώνας κύλησε ομαλά. Το μονοθέσιο μας ήταν καλοζυγισμένο και είχαμε φανταστική απόδοση σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα αλλά και τη Renault, που έχει κάνει φανταστική δουλειά έως τώρα".

Ο Φέτελ αναφέρθηκε και εκείνος στον χαμό των Νταν Γουέλντον και Μάρκο Σιμοντσέλι: "Σήμερα, έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαι πολύ περήφανος που νίκησα στο παρθενικό Grand Prix στην Ινδία αλλά από την άλλη, χάσαμε πρόσφατα δύο συναθλητές μας. Δεν ήξερα προσωπικά τον Νταν αλλά αποτελούσε μεγάλο όνομα στους αγώνες. Είχα γνωρίσει φέτος τον Μάρκο και θέλω να δώσω συλλυπητήρια στις οικογένειες τους. Είμαστε όλοι διατεθειμένοι να πάρουμε ρίσκα αλλά προσευχόμαστε να μη συμβεί κάτι κακό. Τέτοια δυστυχήματα, σου υπενθυμίζουν τους κινδύνους που κρύβει η ταχύτητα".

Όσο για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τον πρώτο του αγώνα στην Ινδία, επεσήμανε: "Η Ινδία είναι μία εντυπωσιακή χώρα, πολύ διαφορετική απ’ όσα γνωρίζουμε στην Ευρώπη. Σε εμπνέει. Αν έχεις μάτια κι αυτιά ανοιχτά, μπορείς να μάθεις πολλά από τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιμετωπίζει τη ζωή εδώ. Είναι μία μεγάλη χώρα, με πολλούς κατοίκους αλλά είναι όλοι ευτυχισμένοι και απολαμβάνουν τη ζωή – αυτό είναι που έχει σημασία! Στο τέλος, είναι οι φιλίες, τα συναισθήματα και οι σκέψεις που παίρνεις μαζί σου, όχι τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Παρότι λοιπόν οι άνθρωποι εδώ δεν έχουν πολλά αγαθά, είναι πλούσιοι με πολλές έγνοιες και πρέπει να μάθουμε από αυτούς. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας και η πίστα φανταστική".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags