Facebook Pixel «Δώστε στους ‘αιώνιους’ πέναλτι»
| 2011-01-27 09:42:00

«Δώστε στους ‘αιώνιους’ πέναλτι»

«Δώστε στους ‘αιώνιους’ πέναλτι»

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει στο blog του πως η Αστυνομία, ένας θεσμός της οργανωμένης κοινωνίας, μπαίνει στη λογική της ισορροπίας της αβάντας στα ελληνικά γήπεδα...

Η ΕΠΟ επικοινώνησε την Τρίτη ότι, στη συνεδρίαση του ΔΣ, αποφασίστηκε να πάνε ο Πιλάβιος με τον Μαρινάκη να βρουν τον Παπουτσή και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Για τα υποκόσμια πεσίματα στους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ. Σωστό. Και, είτε είν' αυτός ο λόγος είτε είναι αφορμή, χρήσιμο. Να μιλήσουν επί τη ευκαιρία στην ηγεσία, να δουν από κοινού τι μπορεί να γίνει, και για κάτι άλλο.

Οτι δεν είναι δυνατόν, να συμβαίνουν ταυτόχρονα τα εξής:

* Το Ταμείο των Αστυνομικών να παίρνει απ' τη Σούπερ Λιγκ εννέα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, δηλαδή το ποσοστό απ' τα τηλεοπτικά δικαιώματα κι απ' τα εισιτήρια. Εννέα εκατομμύρια, για περίπου 250 ματς. Ερχεται, 36 χιλιάρικα το ματς. Κι απ' τα 250, να 'ναι δύσκολα στην αστυνόμευσή τους... πόσα; Καμιά πενηνταριά, το πολύ. Τα άλλα 200 είναι καφές και τσιγάρο.

* Ενώ οι αστυνομικοί παίρνουν αυτά, η αστυνόμευση που παρέχουν να είναι τόσο, μα τόσο, καταφανώς ανεπαρκής ακόμη και στα στοιχειώδη (π.χ. το πέρασμα των επικίνδυνων αντικειμένων μέσα) που μετά οι ΠΑΕ χρεώνονται και με τα πρόστιμα για τα καμάρια τους που εκτοξεύουν τ' αντικείμενα.

* Πέραν των στοιχειωδών δε, σε ζητήματα στρατηγικής, να μη το κάνουμε θέμα καν. Οι αστυνομικοί συμπεριφέρονται στα χουλιγκάνια "ίσα κι όμοια". Γίνονται ένα μαζί τους, σε μυαλά. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Και φυσιολογικά γεννάται, από κάθε ξεχωριστό και αθροιζόμενο στον ανοιχτό λογαριασμό περιστατικό, ένα περιβάλλον κυλιόμενης εκδικητικότητας. Με τελικό αποτέλεσμα, όπου πετυχαίνουν οι μεν τους δε, να 'ναι σίγουρο το πάρτι.

* Το πάρτι να γίνεται εξόχως ενοχλητικό για όλους τους συντελεστές του αγώνα. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, νορμάλ θεατές. Γιατί ποτέ δεν γίνεται πάρτι... δίχως τα αφόρητα, εύκολα στο να χρησιμοποιούνται δίχως δεύτερη σκέψη, χημικά. Με μια κουβέντα, οι τύποι είναι παντελώς αστοιχείωτοι, τρελά ανεκπαίδευτοι στη λεγόμενη διαχείριση πλήθους (crowd management), αλλ' εισπράττουν για την υπηρεσία τους αμοιβή καθηγητών του crowd management.

* Κι ύστερα απ' όλο αυτό, να συντάσσουν εκθέσεις "κατά το δοκούν", να γράφουν ό,τι θέλουν, να τα οξύνουν ή να τ' αμβλύνουν, αυτά που γράφουν να λαμβάνονται σαν θέσφατα που δεν χρειάζεται ν' αποδεικνύονται, να... παίρνουν κεφάλια. Γιατί αυτά που γράφουν, πολύ άνετα γίνονται έπειτα μοχλός για τα παιγνιδάκια της μικροπολιτικής του ποδοσφαίρου.

Οπότε μπαίνει και η Αστυνομία έτσι, ένας θεσμός της οργανωμένης κοινωνίας, στη λογική "δώστε στους αιώνιους πέναλτι". Ενας νεροκουβαλητής, στην ισορροπία της αβάντας. Οι ΑΕΚτσήδες όφειλαν να το περιμένουν και να 'ναι προετοιμασμένοι για την απιθανιά. Αφού πήγαινε για κλείσιμο η Τούμπα στη ρεβάνς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, κάπως θα τους τύλιγαν για να κλείσει και το Στάδιο στη ρεβάνς ΑΕΚ-Παναθηναϊκού.

Τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ, ξέρει τι πλήρωσε. Τους εκατό κοπρίτες, που λέει κι ο Μπέος. Η ΑΕΚ θα πληρώσει, και δεν θα ξέρει τι πληρώνει...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags