Facebook Pixel «Ή αλλάζουμε ή σε αλλάζουμε»!
| 2011-01-27 12:00:00

«Ή αλλάζουμε ή σε αλλάζουμε»!

«Ή αλλάζουμε ή σε αλλάζουμε»!

Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει τίτλο τη φετινή σεζόν και κυρίως αν δεν αλλάξει η αγωνιστική του εικόνα, το καλοκαίρι ο Φερέιρα θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για Πορτογαλία. Σαφές το μήνυμα που πήρε.

Τα πράγματα για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα έχουν αρχίσει και δυσκολεύουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, η οποία παρουσιάζει συμπτώματα όπως αυτά που έβλεπε κανείς επί Νιόπλια.

Δηλαδή: κακό ποδόσφαιρο, παίκτες που δεν έχουν πάθος και παιχνίδι που στηρίζεται μόνο στα γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ. Στα τελευταία δύο κρίσιμα παιχνίδια οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να κάνουν δύο τραγικές εμφανίσεις και να μείνουν στην ουσία εκτός τίτλων.

Στο ματς με την ΑΕΚ ο Πορτογάλος επέλεξε να κάνει ροτέσιον με αποτέλεσμα η «Ένωση», που «έφαγε» τέσσερα από τον Βόλο λίγες μέρες μετά, να κάνει ...πάρτι στο ΟΑΚΑ.

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός έπαιζε το μισό πρωτάθλημα, αλλά ο Φερέιρα δεν ρίσκαρε ούτε μια φορά μήπως και η ομάδα του πάρει την πολύτιμη νίκη.

Για να αντιστρέψει την κατάσταση ο Πορτογάλος θα πρέπει να αλλάξει τελείως την εικόνα της ομάδας και ο Παναθηναϊκός να πετύχει μια ανατροπή. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο. Και για να γίνει αυτό, όπως καταλαβαίνει κανείς, πρέπει να συμβούν πολλά.

Και ο Πορτογάλος δείχνει να μην μπορεί να τα κάνει την ώρα που αρκετές φορές δεν έχει αποφύγει τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις την ώρα που κοουτσάρει (βλ. αλλαγή Μαυρία στη Νέα Σμύρνη για να γυρίσει το ματς ή Λέτο σε ρόλο δεξιού εξτρέμ κόντρα στην ΑΕΚ).

Γενικά ο Φερέιρα δείχνει εκτός τόπου και χρόνου, αλλά εδώ θα πρέπει να πούμε ότι δεν έχει όλο το μερίδιο ευθύνης.

Ο Πορτογάλος ήρθε στα μέσα της σεζόν, χωρίς να ξέρει την ομάδα και παρέλαβε ένα αγωνιστικό χάλι. Στην προσπάθεια του να μάθει την ομάδα, λοιπόν, είναι λογικό να κάνει λάθη, τα οποία όμως στοιχίζουν. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση στο πρόσωπο του Φερέιρα, η οποία μπορεί μάλιστα να ενταθεί στην πορεία αν στραβώσουν κι άλλο τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό.

Και, φυσικά, όσο είναι στο προσκήνιο το όνομα του Κούπερ για τους «πράσινους» δεν θα είναι απίθανο το καλοκαίρι πέρα από τη γενική αναδιάρθρωση του ρόστερ να έχουμε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Αργεντινό, που όπως είχε γράψει ο sportdog, θα ήθελε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags