Facebook Pixel «Έτσι νίκησε»
Μπάσκετ
| 2011-01-27 12:19:00

«Έτσι νίκησε»

«Έτσι νίκησε»

Ο Μάνος Μανουσέλης εξηγεί στο blog του, στο gazzetta.gr, πώς ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς κατάφερε να πάρει τη νίκη εναντίον της Ζαλγκίρις.

Επαιξε με την φωτιά στο παγωμένο Κάουνας ο Ολυμπιακός, έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά έκανε το καθήκον του και πήρε ένα μεγάλο διπλό από την Ζαλγκίρις.

Ηταν ένας τελικός για τους παίκτες του Ιβκοβιτς, καθώς η ήττα από την Φενέρ - Ούλκερ στο ΣΕΦ την περασμένη εβδομάδα τους υποχρεώνει να κυνηγήσουν το 5/5 μέχρι το τέλος του ΤΟΠ-16, ώστε να έχουν ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Η κρισιμότητα του αγώνα εξηγεί το πόσο δυνατά μπήκαν στο ματς, αλλά και το πόσο νευρικά αντέδρασαν όταν οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στην διεκδίκηση της νίκης.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς , μετά την ήττα – σοκ από τους Τούρκους, ανακάτεψε την τράπουλα και παρουσίασε μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με εκείνη της περασμένης Πέμπτης:
• Επανέφερε τον Γκόρντον στο ροτέϊσον. Ο φιλότιμος αμερικάνος μπορεί να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ως τώρα – κυρίως στον επιθετικό τομέα, αλλά παίζει πάντα για την ομάδα και στην άμυνα είναι εξαιρετικά αξιόπιστος. Στο Κάουνας έβαλε και δύο σημαντικά σουτ τα οποία ξεκόλλησαν επιθετικά τους ερυθρόλευκους, αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήταν το απίθανο κλέψιμο που έκανε πάνω στον Καλνιέτις στην τελευταία προσπάθεια των Λιθουανών να διεκδικήσουν τη νίκη.

• Δεν δίστασε να αφήσει στον πάγκο τον Τεόντοσιτς όταν διαισθάνθηκε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει από την άμυνα και όχι με τα μεγάλα σουτ. Ο Μίλος έκανε καλό παιχνίδι στο Κάουνας και βοήθησε την ομάδα να πάρει την διαφορά των 24 πόντων, αλλά όταν το ματς γύρισε και οι γηπεδούχοι πλησίασαν, προσπάθησε να τελειώσει το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο (κάτι που έκανε και ο Σπανούλης κάποιες φορές). Ο προπονητής του είχε άλλη άποψη .

• Εμπιστεύτηκε τον Νεστέροβιτς σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, για να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Σλοβένος (ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα ή, πόσο δυνατά παίζει) είναι τόσο συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος, ώστε κάνει πάντα αυτό που πρέπει και έχει συμφωνηθεί στην προπόνηση με αποτέλεσμα να λειτουργεί η τακτική. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Μπουρούσης σε 13 λεπτά έβαλε 11 πόντους και έδειχνε σαν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση.

• Αφησε τον Παπαλουκά επί 21 λεπτά στο παρκέ παρά το γεγονός ότι ήταν κακός επιθετικά, ακριβώς για να δώσει έμφαση στην άμυνα και στον έλεγχο του ρυθμού. Εστειλε έτσι και ένα μήνυμα στους υπόλοιπους ότι το να μπει ένα καλάθι δεν είναι αυτοσκοπός! Το θέμα είναι η νίκη της ομάδας.

Η ελληνική ομάδα, λοιπόν, μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και μέχρι το 25ο λεπτό είχε εξαφανίσει την Ζαλγκίρις από το παρκέ κερδίζοντας ακόμη και με 24 πόντους (26-50). Η πίεση στην άμυνα, οι καλές επιλογές στην επίθεση και το σφυροκόπημα των Λιθουανών στις αμυντικές αδυναμίες τους ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στον Ολυμπιακό μια τεράστια διαφορά και την αίσθηση ότι το ματς είχε τελειώσει.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags