Facebook Pixel «Στον Ολυμπιακό δεν τον παίρνει»
| 2011-01-27 13:49:00

«Στον Ολυμπιακό δεν τον παίρνει»

«Στον Ολυμπιακό δεν τον παίρνει»

Ο Νίκος Αλέφαντος με τον πάντα απολαυστικό του τρόπο εξηγεί γιατί ο Τζιμπούρ δεν μπορεί να κάνει άνω-κάτω τον Ολυμπιακό.

• CHRISxG7, η σκέψη μου ήταν σαν και αυτή που έκανες! Ότι μπορούν να παίξουν 4-3-3 σε κάποια ματς και να αξιοποιηθούν και οι 3 μαζί, Τζιμπούρ- Πάντελιτς- Μιραλάς. Αρκεί να μην είναι στατικοί, αρκεί να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους. Για να παίξεις έτσι, πρέπει να έχεις χαφ σκυλιά. Να τρώνε σίδερα. Πρέπει να έχεις άλλους χαφ. Αν έχεις όμως τους τωρινούς, πρέπει να βρεθεί σε μεγάλη μέρα ο Ιμπαγάσα και να σκυλιάσουν ο Φουστέρ με τον Μοντέστο. Μπορείς να παίξεις ωραίο ποδόσφαιρο έτσι, πολύ επιθετικό. Αρκεί να είναι ομαδικοί και συναδελφωμένοι. Ωραίο θα ήταν και 4-4-2 με ρόμβο, με τους 2 από τους 3 μπροστά, δηλαδή 2 εκ των Μιραλάς- Πάντελιτς- Τζιμπούρ μπροστά και ο άλλος στον πάγκο.

• Ερώτηση Θέμη Σινάνογλου για να σας καλύψει όλους, αφού είστε πολλοί που ρωτάτε για τον Τζιμπούρ: Ποιοι ταιριάζουν καλύτερα, ο Τζιμπούρ με τον Πάντελιτς, ο Τζιμπούρ με τον Μιραλάς, ή ο Πάντελιτς με τον Μιραλάς;

• Η σωστή απάντηση εξαρτάται από τον αντίπαλο. Είναι παίκτες αυτοί που όλα μπορείς να τα κάνεις. Τι θα προτιμούσα εγώ σε πάγια βάση; Για να τελειώνουμε: Μιραλάς και Τζιμπούρ μπροστά, διότι ο Τζιμπούρ έχει πολλή κίνηση και ταχύτητα, δένει με τον Μιραλάς, πίσω τους θα ήθελα τον Ιμπαγάσα ως κορφή του ρόμβου και πίσω από αυτούς 3 χαφάρες σκύλους. Το έχω ξαναπεί, στο δύσκολο πρωτάθλημα της Αγγλίας ο Φέργκιουσον τους έχει πάρει τα σώβρακα μην έχοντας το καλό υλικό άλλων χρόνων και παίζοντας 4-4-2. Και δεν μπορείς να το παίξεις εσύ με τις κωλοπετινίτσες στην Ελλάδα;

• Για τον Τζιμπούρ είχα πει ότι ήταν χειροβομβίδα για την ΑΕΚ και ότι η ΑΕΚ θα γλίτωνε από αυτόν. Όμως υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Στην ΑΕΚ δεν έχουν λεφτά, ήταν βαρύ το συμβόλαιό του, τον έπαιρνε κιόλας να τους κάνει άνω- κάτω με τα τρελά του. Στον Ολυμπιακό δεν τον παίρνει. Διότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες, δεν τον έχει ανάγκη, και τον έχει «δέσει» κιόλας με 6μηνο συμβόλαιο. Αυτό σημαίνει «κύριε αν δεν είσαι εντάξει, θα φας σουτ και άντε στο καλό! Στο καλό και να μας γράφεις! Σε πήραμε και φθηνά, έχουμε άλλους 2 σέντερ φορ, έχουμε και τον Μήτρογλου- που σας είχα πει ότι θα βάλει πολλά γκολ στον Πανιώνιο- άντε γεια Τζιμπούρ αν δεν είσαι όπως πρέπει».

• Τα προηγούμενα είναι για τον Μήτσο7Πέραμα, για τον red_90’s, για τον nmarino και για καμιά δεκαριά ακόμα φίλους που ρωτούσαν για τον Τζιμπούρ.

• Manos77, ξέχνα τον Τουρέ, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ξένος στην Αγγλία, δεν είναι για εμάς.

• Γιώργος, η κριτική γίνεται πάντα μετά τα ματς. Βλέπω και μιλάω. Δεν πάω με το ρεύμα πολλές φορές.

• Kostas-aigio, ντροπή.

• Zorz, στην ερώτησή σου αν ο Ζαϊρί είναι καλύτερος απ’ τον Χαβίτο, η απάντηση είναι για τι τον θες τον κάθε παίκτη. Ο Ζαϊρί είναι φαντεζί, αρέσει στον κόσμο, ξέρει πολύ καλύτερη μπάλα από τον Χαβίτο, όμως αυτό που κάνει ο Χαβίτο δεν μπορεί να το κάνει ο Ζαϊρί, όπως δεν μπορούν να το κάνουν ο Ριέρα και ο Ρόμενταλ. Δηλαδή αυτό που ζητάει ο Βαλβέρδε, να γίνεται βδέλλα στον αντίπαλο πλάγιο μπακ. Να πιέζει και να αμύνεται. Αυτός έχει αντοχές, έχει φιλότιμο και είναι γρήγορος. Εμένα πάντως μου αρέσουν και οι «παλιάς κοπής» εξτρέμ, όπως είναι ο Ζαϊρί, μου αρέσει και ο Χαβίτο.

• Ozzy, συμφωνώ μαζί σου, ως κόουτς υστερεί ο Βαλβέρδε και αυτό είχε φανεί από πρόπερσι. Μου αρέσει πάντως η εργατικότητά του και ότι δεν ασχολείται με άλλα πράγματα.

• Stelios, θες να σου πω κάτι φίλε Παναθηναϊκέ; Άσε τα συστήματα για την ομάδα σου, τσάμπα κουράζεσαι να γράφεις! Δεν έχεις καλούς παίκτες. Δεν έχεις γρήγορους. Όταν δεν έχεις τέτοιους παίκτες, δεν μπορείς να στήνεις καλά συστήματα. Μεγάλη αλήθεια σας είπα τώρα, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Είναι απλό, αλλά είναι η μεγαλύτερη αλήθεια.

• Red_dna, μεγάλο αμυντικό χαφ θέλει ο Ολυμπιακός, το λέω χρόνια. Ούτε ο Νουντού, ούτε ο Λεντέσμα μου έλεγαν τίποτα.

• Σάκης 7 Τρίκαλα, φίλε που όπως σωστά λες είχα κάνει μεγάλα πράγματα με τον Ηρακλή, θες το λόγο που έφυγα τότε. Μου είχαν τάξει ένα πριμ 500.000 δραχμές αν βγάλω την ομάδα στο ΟΥΕΦΑ. Τους είχα πει «ρε παιδιά, τι ΟΥΕΦΑ λέτε, στον πάτο είναι ο Ηρακλής τώρα που τον αναλαμβάνω». Και όμως τον πήγαινα για ΟΥΕΦΑ. Κάναμε μια πορεία εκπληκτική, ισοβάθμησα με την ΑΕΚ, αλλά έγινε κάτι σε ένα ματς με την Καλαμαριά που δεν μπορώ να το πω γιατί θα μας πάνε μέσα. Άλλα μου είχε πει ο Θεοδωρίδης και άλλα έγιναν. Είναι θέματα που δεν λέγονται. Φώναξα λοιπόν στα αποδυτήρια «περούκα μας έκαψες», του το είπαν, και δεν με άφησε να πάω να παίξω το μπαράζ .

• Hlias7, με ρωτάς τι προτιμώ, Μοντέστο ή Ουρτάδο. Μοντέστο ασυζητητί. Δεν είναι το χαφ που ονειρεύομαι, αλλά από τον τραγικό ως τώρα Ουρτάδο, είναι καλύτερος.

• Red Devil, βρε φίλε αν είχα στιλ Ριβάλντο παίκτη στη θέση του Φουστέρ, με ρωτάς ποιος θα μάρκαρε, σου απαντώ λοιπόν ότι θα είχα άλλους χαφ πίσω του να τον καλύπτουνε. Γι’ αυτό θέλω χαφάρες και όχι Ουρτάδο.

• Tauromaxos, καλός είναι ο Μάχο, έχει καλά σωματικά προσόντα, δεν τον πρόσεξαν στην ΑΕΚ.

• Zorz, δεν έχω άποψη για τον Σάντζες, δεν βλέπω την Βαλενσιέν.

• Trikalinos, αν είναι σωστός ο Τζιμπούρ, θες το καλοκαίρι 2 χαφάρες. Αμυντικό χαφ και αντιΙμπαγάσα. Δυστυχώς όμως πονάς και στη θέση του Ριέρα… Το πρώτο πράγμα που θα κοιτούσα, οι παίκτες που θα έρθουν να είναι γρήγοροι.

• Soupias7, δεν τα θυμάσαι καλά, Τιτίκα έχω πει τον Ρόμενταλ από νωρίς, τον Ριέρα τον έχω πει ανύπαρκτο. Ως τώρα. Μακάρι να αλλάξουν να τους εγκωμιάσω. Ρε σεις, θέλετε να σας λέω παραμύθια;

• Mini Cuper, φυσικά και θα ήθελα να έχω δουλέψει και στην ομάδα σου τον Άρη. Είναι μεγάλο σωματείο με λαό και κάθε προπονητής τέτοια σωματεία τα γουστάρει. Όντως λείπει ο Άρης από το παλμαρέ μου που περιλαμβάνει δεκάδες ομάδες στο παρελθόν. Όσο για τον Κούπερ, θα σου πω κάτι: Το λάθος του ήταν που δεν έφερε καλούς παίκτες στον Άρη. Διαβάζω ότι έχει ένα μάνατζερ που είναι συγγενικό του πρόσωπο και τον κουβαλάει σε όλες τις ομάδες που έχει πάει τα τελευταία χρόνια. Τον κατηγορούσαν αυτόν τον μάνατζερ και σε άλλες ομάδες, είχαν παράπονα για τους παίκτες που έφερνε. Κούπερ είσαι, μεγάλος προπονητής υπήρξες, δεν επιτρέπεται να μην μπορείς να φέρεις έναν καλό παίκτη. Πριν τον Κούπερ ο Άρης έφερε καλύτερους παίκτες. Ο Άρης πονούσε φέτος σε πολλές θέσεις.

• BILL7, ξέρεις πριν πόσο καιρό είχα πει στο «ΦΩΣ» ότι θέλω τον Βιερίνια στον Ολυμπιακό και ότι αυτός είναι όλα τα λεφτά από το πρωτάθλημα;

• Paparibo7, ο Χάπελ έκανε τέτοιο στιλ προπόνησης, όπως ο Μουρίνιο. Δηλαδή μεγάλης έντασης και μικρής διάρκειας. Δεν έχω δει από κοντά τον Μουρίνιο για να σου πω πώς ακριβώς δουλεύει, βλέποντας όμως τις ομάδες του να παίζουν μπάλα, πιστεύω ότι παίρνει σε κομμάτια τις πλευρές και δουλεύει ξεχωριστά. Δηλαδή τη δεξιά πλευρά, διδάσκοντας πώς πρέπει να παίζουν μεταξύ τους, την αριστερή πλευρά, τον άξονα, και μετά όλη την ομάδα μαζί. Πιστεύω επίσης ότι ζητάει πάνω στο διπλό τρομερή ένταση στην αμυντική πίεση, τόσο ατομικά από κάθε παίκτη, όσο και στα τρίγωνα των παικτών, δηλαδή ο δεξίς μπακ με τον στόπερ και τον αμυντικό χαφ, ο δεξίς ετξρέμ με τον αμυντικό χαφ και τον δεξί μπακ, και πάει λέγοντας. Πιστεύω ότι κάθε παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει στις ομάδες του Μουρίνιο. Τέλος, είμαι σίγουρος ότι έχει άνθρωπο μαζί του γνώστη στην ειδική αντοχή. Αυτό σε κάνει να ανεβαίνεις από το ’65-90’, και όχι να πέφτεις. Πιστεύω ότι 2-3 φορές το μήνα τους κάνει ειδική αντοχή, και όχι μόνο αναερόβιο συνέχεια.

• Nikos 7, για τα αριθμημένα ερωτήματά σου, πάρε τις αριθμημένες απαντήσεις μου: 1) Για τον Βαλβέρδε τα έχω πει, μην επαναλαμβάνομαι, κουράζει. 2) Ο Γεωργιάδης είναι καλός παίκτης, αλλά αδυνατούλης, πρέπει να γεμίσει με 3 «καλά» κιλά. 3) Από Έλληνες Παπασταθόπουλο. 4) Μην γεμίσεις με Έλληνες, αυτούς που ακούω τους θεωρώ παικτάκια.

• ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ7, μου ζητάς να εξιστορήσω «βρομιές» του Βαρδινογιάννη απ’ το παρελθόν. Δεν λέγονται αυτά δημόσια. Εγώ είχα έρθει σε μεγάλη κόντρα πάντως.

• Chris92, ποτέ δεν τον είχα σε εκτίμηση τον Σπυρόπουλο. Και όταν τον υμνούσαν στις αρχές, έλεγα τι βρίσκουν σε αυτό το… γατί! Γατί, όπως το λέω. Τα ίδια λέω και για τον Μαρίνο . Κι έδινα μπράβο στον Ρεχάγκελ που έβαζε αριστερό μπακ στην Εθνική τον Τοροσίδη, επειδή απ’ ότι φαίνεται δεν πίστευε τον Σπυρόπουλο.

• Peristeriwtis, ο καλύτερος σέντερ φορ στην Ευρώπη; Αυτή τη στιγμή είναι ο… Μέσι! Τους έχει γ… όλους. Όσο για σέντερ φορ περιοχής που ρωτάς και μου λες για τον Ιμπραήμοβιτς, σίγουρα είναι πολύ καλός παίκτης. Αλλά δεν τρελαίνομαι. Εμένα μου αρέσει το στιλ του Ντρογκμπά στα καλά του, το στιλ του Ετό στα καλά του, ενώ τον τελευταίο καιρό πολύ φορμαρισμένος είναι ο Μπερμπάτοφ.

• Nikos7, σε όσα γράφεις συμφωνώ μαζί σου και ειδικά για τους Έλληνες παίκτες που έγινε καραμέλα και όλοι την πιπιλάνε. Θα μικρύνει ο Ολυμπιακός. Δείτε τα τελευταία χρόνια ποιοι παίκτες έκαναν μεγάλο τον Ολυμπιακό. Δείτε. Δείτε φέτος στην Καβάλα και στον Ολυμπιακό Βόλου ποιοι παίκτες κάνουν τη διαφορά και είναι αυτές οι δύο ομάδες οι πιο ωραίες στο πρωτάθλημα. Αν βγάλεις τους ξένους από αυτές τις δύο ομάδες, θα είναι για κλάματα.

ΠΗΓΗ: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags