Facebook Pixel "Πανηγύρισα, όχι δεν έκανα καμιά χειρονομία"
Άλλα Σπορ
| 2011-11-03 14:15:00

"Πανηγύρισα, όχι δεν έκανα καμιά χειρονομία"

"Πανηγύρισα, όχι δεν έκανα καμιά χειρονομία"

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου διέψευσε πως έκανε χειρονομίες στον κόσμο του Ολυμπιακού ή στον πάγκο της πρώην ομάδας του στον αγώνα με την Χίο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τσακώθηκε εκείνος με τον Θοδωρή Βλάχο. "Είμαι γεννημένος νικητής", δήλωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Sentra 103.3":

Για την ανακοίνωση των Ultras της Θύρας 7, που τον χαρακτηρίζει «σημαία της ντροπής»:

«Με λύπη μου και με μεγάλη απογοήτευση διάβασα κάποια πράγματα, που λένε ότι έκανα χειρονομίες στον κόσμο του Ολυμπιακού ή στον πάγκο του Ολυμπιακού. Δόξα τω Θεώ υπάρχει το βίντεο του παιχνιδιού, για όποιον θέλει πραγματικά να παρακολουθήσει καρέ-καρέ όλες τις φάσεις του ματς.

Το ότι είμαι εκδηλωτικός και εξόχως παρορμητικός όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας μου το γνωρίζει όλος ο κόσμος – το ξέρουν και τα πλακάκια της πισίνας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραδεχτώ ότι πανηγύριζα στα γκολ της ομάδας μου και ότι πανηγύρισα και στο τέλος με τον φίλαθλο κόσμο της Χίου, σε καμία περίπτωση όμως δεν έκανα ποτέ ούτε μία χειρονομία».

Για το ότι κάποιοι ίσως περίμεναν να μην πανηγυρίσει κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως για παράδειγμα είχε συμβεί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Μη συγκρίνουμε το ποδόσφαιρο με το πόλο. Κι επίσης, είχα να παίξω ένα μήνα πόλο, πραγματικά μου έλειψε όσο τίποτε. Επανήλθα σε ένα ντέρμπι κόντρα στην παλιά μου ομάδα και δεν κοιτάζω ότι είναι απλά η παλιά μου ομάδα, κοιτάζω απλά ότι είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και καταφέρνω και συνδυάζω την επάνοδό μου με μία θετική εμφάνιση.

Επίσης η Χίος είναι ένα νησί, είναι μια μικρή ομάδα, η οποία προσπαθεί να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται και να δείξει ότι έχει μια υπόσταση, ότι βρίσκεται κάπου μέσα στο πόλο. Το να υπάρχουν εκδηλώσεις χαράς και πανηγυρισμοί όταν καταφέρνεις να νικήσεις έναν Ολυμπιακό είναι λογικό.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν δέχομαι κάποιοι άνθρωποι να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο του Ολυμπιακού, να μην ασχολείται με την ήττα και να ασχοληθούν με το ότι τάχα ο Χατζηθεοδώρου έκανε κάποιες χειρονομίες».

Για το αν τσακώθηκε εν πτήση με τον Θοδωρή Βλάχο:

«Εγώ δεν τσακώθηκα εν πτήση. Ο προπονητής του Ολυμπιακού γύρισε και μου είπε κάποια πράγματα μέσα στο αεροπλάνο. Ισως δεν τον ενδιέφερε να ασχοληθεί γιατί έχασε η ομάδα του και ποια είναι τα αίτια της ήττας. Ασχολήθηκε, και καλά, με το ότι έκανα κάποιες χειρονομίες. Εμένα η απάντησή μου είναι απλή.

Κανένα απολύτως πρόβλημα, ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει και να λέει ότι θέλει. Υπάρχει το βίντεο του παιχνιδιού, μπορεί ο καθένας να το δει με λεπτομέρεια και μετά να δει αν έχω κάνει την οποιαδήποτε χειρονομία ή αν έχω πει την οποιαδήποτε κουβέντα. Και όλοι μου οι παλιοί συναθλητές, αυτοί που εξακολουθούν και αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, ήταν παρόντες, ήταν δίπλα μου στα πανηγύρια. Μπορούν κάλλιστα και οι ίδιοι να το επιβεβαιώσουν.

Αλλά από εκεί πέρα εγώ δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία, γιατί από ότι έχω καταλάβει τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την αποπομπή μου από τον Ολυμπιακό, κάποιοι άνθρωποι που εξακολουθούν και είναι εκεί μέσα είναι προσωπικώς πρόβλημα-Χατζηθεοδώρου. Ούτε η Χίος τους φταίει, ούτε η μεταγραφή του Μιράλη στη Χίο τους φταίει προφανώς, ούτε τίποτα. Το έχουν πάρει προσωπικά».

Για το αν έχει ανοίξει βεντέτα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Χίο:

«Κατ' αρχάς για μένα είναι πάρα πολύ γελοίο στον χώρο της υδατοσφαίρισης, που είναι και ένα ερασιτεχνικό άθλημα, να δημιουργούνται ίντριγκες και πολύ περισσότερο να δημιουργούνται βεντέτες. Από εκεί και πέρα δεν κάθομαι να ασχοληθώ, στη συγκεκριμένη υπόθεση του αθλητή, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Ο καθένας έχει την άποψή του κι εγώ τη σέβομαι. Όπως και τώρα, διαβάζω διάφορα σχόλια των φιλάθλων του Ολυμπιακού, τα οποία με κατακρίνουν, με βρίζουν. Αυτοί οι άνθρωποι με χειροκροτούσαν επί 15 χρόνια.

Εγώ δεν μπορώ να πω κακό λόγο γι' αυτούς. Οι άνθρωποι ό,τι ακούν ή ό,τι διαβάζουν, αυτά υποστηρίζουν και είναι και λογικό. Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο ακριβώς θα έκανα. Απλά, για τους ανθρώπους που θέλουν να το ψάξουν, αν θέλουν να το ψάξουν - μπορεί να είναι και κάποιοι που και τώρα να με ακούν θα με βρίζουν – μπορούν να δουν το βίντεο και μετά να αναρωτηθούν ποιοι είναι αυτοί που βγάζουν αυτού του είδους τις φήμες και για ποιο λόγο τις βγάζουν».

Για την αντίστοιχη περίπτωση του Θοδωρή Παπαλουκά, που είχε κατηγορηθεί στο πρώτο ματς του κόντρα στον Ολυμπιακό ότι σε βολές φώναζε «ώπα»:

«Εγώ ούτε "ώπα'' φωνάζω, ούτε παρακαλούσα να χάσει κάποιος, εγώ απλά έκανα τη δουλειά μου μέσα στο νερό. Τι θα προτιμούσε όλος ο κόσμος; Να παίξω χάλια για να πουν ``Να, ο Θοδωρής δεν έπαιξε τίποτε''; Εδώ πέρυσι στο παιχνίδι με την Παρτιζάν, εν γνώσει μου δεν έκανα κανένα σουτ μέσα στον Πειραιά, γιατί απλά δεν ήθελα να σουτάρω και να βάλω γκολ απέναντι στην παλιά μου ομάδα, και βγήκαν κάποιοι ειδήμονες του χώρου και είπαν ότι ο Χατζηθεοδώρου δεν μπορεί να παίξει πόλο.

Οι ίδιοι ειδήμονες με έχουν πει τελειωμένο αθλητή και ότι δεν μπορώ να παίξω. Αλλοι είπαν ότι δεν έπαιζα καθόλου στην Παρτιζάν, όταν είχα τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλο Σέρβο παίκτη. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι με κατηγορούν ότι είμαι μισθοφόρος και πήγα στη Χίο μη έχοντας άλλη πρόταση, από καμία άλλη ομάδα. Δηλαδή τι να κάνω; Να μην παίξω πόλο για να μη με πουν μισθοφόρο;

Κι αυτοί οι άνθρωποι τώρα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ήττα, κάθονται και λένε ότι εγώ έκανα χειρονομίες. Είναι πραγματάκια, λεπτομέρειες αστείες, τις οποίες ο κόσμος ασφαλώς δεν τις γνωρίζει και μπορεί και να μην τους ενδιαφέρει, αλλά έχω βαρεθεί και δεν παίζω το παιχνίδι τους. Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου. Κι επειδή όλα στη ζωή είναι ρόδα, μπορεί του χρόνου εγώ να είμαι πίσω στον Ολυμπιακό και όλα να έχουν ξεχαστεί. Μπορεί και να μην είμαι, αλλά όλα είναι μέσα στη ζωή».

Για το γεγονός πως κόντρα στην παλιά του ομάδα έχει σημειώσει πέντε γκολ:

«Ξεκίνησα ένα μήνα τώρα πολύ θετικά την προετοιμασία, ήμουν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, τραυματίστηκα δυστυχώς πάρα πολύ άσχημα και σε μια φάση ανύποπτη, έχασα ένα ολόκληρο μήνα και προπόνησης, αλλά και αγωνιστικής δράσης. Πραγματικά ήταν πολύ δύσκολη περίοδος όλη αυτή για μένα και το μυαλό μου ήταν κυρίως να είμαι πανέτοιμος, 100% υγιής στο νοκ άουτ παιχνίδι που έχουμε με την Καζάν, γιατί είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο.

Ετυχε η επάνοδός μου να είναι με τον Ολυμπιακό. Η εμφάνισή μου ήταν ικανοποιητική, αλλά δεν κοιτάω την προσωπική μου εμφάνιση, κοιτάω την ομαδική δουλειά. Ομαδικά η Χίος, αυτό το οποίο κάποιος μπορεί να παραδεχτεί, είναι η ψυχή που κατέθεσε, προκειμένου να γυρίσει ένα παιχνίδι από το 3-6. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πανέξυπνα και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι είναι αδικημένος από το σκορ, γιατί εμείς κερδίσαμε καθαρά με τύχη στο τέλος. Ένα σουτ, από το κέντρο, που χτύπησε σ' ένα μπλοκ, άλλαξε λίγο πορεία, μπήκε μέσα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Κατ' αρχάς να πούμε πως επειδή η Χίος κέρδισε τον Ολυμπιακό, αυτομάτως δεν έγινε μεγάλη ομάδα. Θα πρέπει η Χίος και η κάθε Χίος που καταφέρνει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, και μιλάω για τον Ολυμπιακό γιατί – θέλουμε, δεν θέλουμε να το πούμε – είναι ο αυτοκράτορας στην ελληνική πισίνα, 15 χρόνια τώρα δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να τον κοντράρει εύκολα ή δύσκολα, θα πρέπει να δείχνει μια συνέπεια οποιαδήποτε ομάδα, να κερδίζει όλους τους αντιπάλους, να έχει μια έδρα απόρθητη. Αυτό ακόμη η Χίος δεν το έχει.

Αν καταφέρει να το αποκτήσει τότε θα μπορούμε να λέμε ότι πάμε για το κάτι παραπάνω. Εγώ από την αρχή της περιόδου ποτέ δεν έχω δηλώσει ότι πάμε για τίτλο, απλά έχω πει ότι πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό κι όταν φτάσουμε στο τελείωμα, γιατί πάντα στα playoff κρίνονται οι τίτλοι και στα final-4 του Κυπέλλου, τότε θα δούμε τι έχουμε καταφέρει.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς, υπάρχουν δυο μεγάλες διακοπές λόγω της Εθνικής ομάδος, θα υπάρξουν πολλά σκαμπανεβάσματα στις αποδόσεις των ομάδων και των παικτών, επομένως όταν θα έρθει ο Απρίλιος και ο Μάιος τότε οι ομάδες θα δείξουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν».

Για την Εθνική ομάδα:

«Δεν έχω μιλήσει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ουδέποτε μίλησα. Ακούω δεξιά και αριστερά διάφορα σχόλια, ότι μπορεί να επιστρέψω και λοιπά, είναι απλά φήμες. Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή ποτέ. Είναι και φυσιολογικό, γιατί ένα μήνα τώρα που η Εθνική είχε αρκετές υποχρεώσεις, εγώ ήμουν τραυματίας, που σημαίνει ότι ήμουν κι εκτός προπονήσεων και δεν είμαι σε θέση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.

Αν θα μιλήσω με τον προπονητή της Εθνικής; Αυτό δεν το γνωρίζω. Εγώ θα κοιτάξω να δυναμώσω το περισσότερο δυνατό, γιατί είμαι ακόμη στο στάδιο αποθεραπείας και αποκατάστασης, ούτως ώστε σε μία εβδομάδα να είμαι 100% σε αγωνιστική δράση, γιατί αυτή τη στιγμή δεν είμαι καλά ακόμη. Θεωρώ ότι μετά την περυσινή σεζόν στην Παρτιζάν έχω αλλάξει πάρα πολύ σαν παίκτης μέσα στο νερό, έχω βελτιώσει πάρα πολλούς τομείς, στους οποίους υστερούσα».

Για το αν χρωστάει απαντήσεις:

«Επειδή πολλοί χθες με ρώτησαν αν έχω να δώσω απάντηση – για να το κλείσω όλο αυτό το κεφάλαιο – εγώ να πω δεν έχω να δώσω απάντηση σε κανένα. Η τωρινή διοίκηση του Ολυμπιακού δεν μου έχει κάνει απολύτως τίποτα. Εγώ εκδιώχτηκα από τον Ολυμπιακό με την προηγούμενη διοίκηση. Αρα πόσοι συνδέουν το τότε με το τώρα, πρέπει να ρωτήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που τα βγάζουν.

Το δεύτερο είναι ότι εγώ απάντηση δίνω μόνο στον ίδιο μου τον εαυτό, γιατί πολλοί με έχουν για ξεγραμμένο, πολλοί με έχουν για ένα αθλητή που πλέον δεν είναι ο Χατζηθεοδώρου του παρελθόντος. Εγώ πείθω τον εαυτό μου, γιατί είμαι γεννημένος νικητής, ότι ακόμη μπορώ να προσφέρω σε αγωνιστικό επίπεδο κι ότι ακόμη είμαι ο Χατζηθεοδώρου που όλος ο κόσμος γνωρίζει. Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags