Facebook Pixel Λουίς Γκαρσία: Γκέλα που βουίζει! (ΦΩΤΟ)
| 2011-01-27 17:08:00

Λουίς Γκαρσία: Γκέλα που βουίζει! (ΦΩΤΟ)

Λουίς Γκαρσία: Γκέλα που βουίζει! (ΦΩΤΟ)

Συνεχώς εκτός μάχης είναι το τελευταίο διάστημα ο Λουίς Γκαρσία και, με αφορμή την αγωνιστική του απουσία, ο sportdog θυμάται τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα του καλοκαιριού όταν είχε έρθει ο Ισπανός.

Ως την έκπληξη του Παναθηναϊκού, λίγο πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, είχαν χαρακτηρίσει τα ελληνικά ΜΜΕ τη συμφωνία του Λουίς Γκαρσία με το «τριφύλλι», όταν έγινε γνωστό το θέμα στις 27 Αυγούστου.

Ο Ισπανός κυνηγός, με θητεία σε Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, μπορούσε αναμφίβολα να αποτελέσει μία λύση 11άδας όταν θα ήταν 100% έτοιμος. Ακόμα κι αν είχε την «ατυχία» να βρεθεί στο «καλύτερο ρόστερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού».

Μερικούς μήνες μετά, η προσφορά του στα παιχνίδια που έχει κληθεί να βοηθήσει είναι μικρή, πολύ περισσότερο αν αναλογιστούμε τη μεγάλη αξία του αλλά και τις (πολλές) ευκαιρίες που πήρε. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόταν στη «μαύρη λίστα» προπονητή και διοίκησης, αλλά και το γεγονός ότι παραμένει στο «τριφύλλι» γιατί αποφασίστηκε να μη γίνουν ανακατατάξεις στο ρόστερ.

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο Νίκος Νιόπλιας όσο και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα του έδωσαν ευκαιρίες, ο 32χρονος άσος, όμως, δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει στον βαθμό που μπορούσε. Με αποτέλεσμα να απογοητεύσει μεγάλη μερίδα των φίλων του Παναθηναϊκού που πίστεψαν στη μεταγραφή του, αλλά και τον Κάρλος Φρέιτας που χειρίστηκε προσωπικά το θέμα του.

Οι συμπαίκτες του, πάντως, έχουν να λένε για όσα κάνει με την μπάλα στα πόδια στις προπονήσεις, όταν δεν υπάρχει η ένταση αγώνων σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στη διάρκεια των αναμετρήσεων αντιμετωπίζει πρόβλημα, παρότι προσπαθεί… Ίσως δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια.

Τι έλεγε ο Τύπος…

Όπως είναι φυσικό η απόκτηση του Λουίς Γκαρσία από τον Παναθηναϊκό, κάθε άλλο παρά ασχολίαστη πέρασε από τον αθλητικό Τύπο. Αν και… αδικήθηκε κάπως, δεδομένου ότι στις 28 Αυγούστου που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα (η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη) ο Τύπος ασχολήθηκε έντονα με την πρώτη «γκέλα» των «πράσινων» στο πρωτάθλημα, την ισοπαλία στη Λεωφόρο με τη Σκόντα Ξάνθης (1-1).

Προφητικό μοιάζει, σήμερα, το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» του «Goal», για παράδειγμα, που έκανε λόγο για «Γκέλα που βουίζει» και αναφερόταν στο παιχνίδι με τους ακρίτες, αλλά είχε μεγάλη φωτογραφία του Ισπανού κυνηγού!

«Εκλεκτός», «Παικταράς», «Ποιότητα» (η οποία, για να είμαστε δίκαιοι, δεν αμφισβητείται από κανέναν) και «Επίλογος έκπληξη» είναι μερικά μόνο από όσα έγραφαν οι εφημερίδες εκείνες τις ημέρες…

Τι λέγατε εσείς…

Οι Έλληνες φίλαθλοι, ως επί το πλείστον, δεν είχαν εικόνα από την τελευταία χρονιά του Λουίς Γκαρσία στα γήπεδα της Ισπανίας. Οι περισσότεροι είχαν στο μυαλό τους τα βίντεο που είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορα σάιτ και έδειχναν τα κατορθώματα του 32χρονου άσου το 2004 και το 2005. Από τότε, όμως, έχουν περάσει πέντε-έξι χρόνια και ένας σοβαρός τραυματισμός, που αν μη τι άλλο επηρέασε τον παίκτη στο παιχνίδι του.

Είπαμε, η ποιότητα δεν χάθηκε (ο Λάζαρος έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό στην Παιανία!), αλλά αυτό που κάποτε το έκανε στα δέκατα του δευτερολέπτου, τώρα χρειάζεται ολόκληρα δευτερόλεπτα για να κάνει το ίδιο…

Ας δούμε τα σχόλια των αναγνωστών για τη μεταγραφή του:

** «Κώστας Τρούκης»: «Ποιος θυματε τον Τιαγκο Μοτα?Πριν 3 χρονια μας ειχε προταθει αυτος ο παικτης αλλα τον αποριψαμε γιατι ειχε 2 χρονια να παιξει καλη μπαλα και τελικα κατεληξε στην Τζενοα σαν ελευθερος που πηρε το ρισκο και δεν την χαλασε.20 μυρια τσεπωσε μετα απο 1 χρονο απο την Ιντερ.Αν τυχων και παιξει μπαλαρα ο Λουις Γκαρσια στον Παναθηναικο μετα τι θα λετε?».

** «celin»: «Οσον αφορα τον Γκαρσια,τεραστια μεταγραφη».

** «aaapiperaki»: «Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ.... ΧΑΡΕΙΤΕ !».

** «pao-13-»: «ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑΚΡΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΡΙΕΡΑ. ΜΕ ΙΜΠΑΓΑΣΑ, ΡΟΜΕΝΤΑΛ, ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.».

** «Βέλγος»: «Αν κρίνω από τα αμέτρητα σχόλια των Ολυμπιακών για τον Λ. Γκαρσία πρέπει να τον φοβούνται πολύ.».

** «karidys Christos»: «Καλα ρε αμπαλοι σας ξινιζει αυτη η παιχτουρα!!!!
Εχετε καψει εγκεφαλο ρε!!!!».

** «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΡΓΟΥΝΑΣ»: «Ο Γκαρσια ειναι μεγαλος Παικτης στα 32 του ..... Παιζει πισω απο τον επιθετικο απλα γιατι εχει τριπλα-ταχυτητα-πασα σε πολυ υψυλο επιπεδο.... Ενα πραγμα θα πω που κανεις δεν το εχεο 8ιξει μεχρι στιγμης».

** «Pappas10 ή κατά κόσμο Μιχάλης»: «ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...».

** «ΠΑΟ ΜΟΝΟ ΕΣΥ!!!»: «ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΑΜΠΑΛΟ,ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.».

** «GREENY»: «AN EINAI KALA AYTOS O PAIKTHS,APOTELEI TERASTIA POLYTELEIA NA KOITAS STON PAGO KAI NA TON EXEIS DIATHESIMO NA LYSEI PROVLIMATA.SUPER TELEIWMATA KAI XTYPIMATA (POU MAS ELEIPA).AN EINAI KALA EIMASTE SUPER!».

** «petros»: «Φοβερός παίχτης ΤΡΕΛΑΑΑΑ».

** «george katsouranis»: «egw pisteuw oti o luis garcia tha ginei vasikos.. den einai gia pagko autos o paixtis.. vasikos o luis garcia kai o letto ta repo tou..».

** «Σάββας Γεωργίου»: «Luis Garcia για πάγκο στον Παναθηναϊκό;Όντως αλλάξαμε επίπεδο.Στην Ελλάδα 15 γκόλ για πλάκα!!!!».

** «lyzard»: «μεγαλη παιχτουρα. αν τον ειχε παρει ο γαυρος θα γραφανε διθυραμβους για τις επομενες 47 μερες. παρολα αυτα....πουλα κ εξαφανισου.».

** «kostas»: «paidia gia mena einai apisteutos paikths o luis...!!! ton 8umamai akoma me thn liverpool...!!! pisteuo oti 8a kanei tromera pragmata me emas...!!! makari na bgei gt pisteuo oti einai foberos paikths...!!!».

** «MATA»: «MATADOR KAI ME TA 2 PODIA! 'nough said. Spoudaia metagrafh, bravo».

Διαβάστε επίσης κάποια παλαιότερα… δαγκώματα:

Από «Θηρίο» για τα… θηρία; (ΦΩΤΟ)

Το Τούρμπο που έγινε… παπάκι! (ΦΩΤΟ)

Ο Μάγος στον… πάγο και τον πάγκο! (ΦΩΤΟ)

Με τη «Σαΐτα» έφαγαν ήττα! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags