Facebook Pixel Μπάχαλο στον «Φίλαθλο»!
| 2011-01-27 20:28:00

Μπάχαλο στον «Φίλαθλο»!

Μπάχαλο στον «Φίλαθλο»!

Ο Γιώργος Κουρής απειλεί ότι δεν θα τυπώσει τον “Φίλαθλο” και βρήκε λύση στο άρθρο 99, ο Καραγιαννίδης λέει ότι μιλάει με επενδυτές και οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της ΕΣΗΕΑ. Με μια λέξη: μπάχαλο.

Μπάχαλο, ξεβράκωμα, ρόμπες. Είναι μερικές από τις λέξεις που... αγαπάει ο “Φίλαθλος” στα πρωτοσέλιδα του και με αυτόν τον τρόπο καυτηριάζει με το δικό του τρόπο σαν εφημερίδα της “πιάτσας” τα κακώς κείμενα του αθλητισμού. Αυτές οι λέξεις πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν το χάος που επικρατεί την επομένη της απεργίας με το αφεντικό του “Φιλάθλου” Γιώργο Κουρή να είναι ανένδοτος και να λέει ότι δεν πρόκειται να τυπώσει το φύλλο της Παρασκευής, αφού την Τετάρτη η κινητοποίηση των δημοσιογράφων πέτυχε και ο “Φίλαθλος” σήμερα Πέμπτη δεν κρεμάστηκε στα περίπτερα.

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στα γραφεία της εφημερίδας, έκαναν σύσκεψη το μεσημέρι και εργάζονται κανονικά για να παραδώσουν την ύλη τους, προκειμένου το φύλλο να βγει. Ο Κουρής διεμήνυσε στους υπεύθυνους της εφημερίδας ότι δεν πρόκειται να βγάλει το φύλλο και πως έχει... σχέδιο για το περιβόητο πια άρθρο 99. Από την πλευρά του ο Καραγιαννίδης είπε στους εργαζόμενους ότι υπάρχουν επαφές με επιχειρηματίες για την επόμενη μέρα. Προσπάθεια να μεταπεισθεί ο Γιώργος Κουρής, έγινε και από τον γιο του Ανδρέα, χωρίς, ωστόσο επιτυχία.

Οι εκτιμήσεις, πάντως, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται ο Γ. Κουρής να κάνει πράξη την απειλή του για λοκ άουτ και αυτό διότι ύστερα δεν θα έχει πιθανότητες να υπαχθεί η επιχείρηση στο άρθρο 99. Την ίδια στιγμή, τα θύματα αυτής της ιστορίας, που κάποιοι παραλίγο να μετατρέψουν σε θήτες, οι δημοσιογράφοι του “Φιλάθλου” έστειλαν ανακοίνωση προς την ΕΣΗΕΑ την οποία κοινοποίησαν και στα ΜΜΕ

Εμείς και η μοναξιά μας…

“Το ποσοστό συμμετοχής σας στην απεργία που εσείς οι ίδιοι προκηρύξατε για τις εφημερίδες Φίλαθλος και Αυριανή θύμιζε το ποσοστό ευστοχίας που έχουν οι μπασκετμπολίστες της ομάδας Φίλαθλος στα τρίποντα στο πρωτάθλημα Τύπου. Ένα στα έντεκα! Άκρως απογοητευτικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στεναχώρια μας την… διασκεδάζαμε λίγο αργότερα σε μια ταβέρνα με παϊδάκια και κρασί.

Το ποσοστό, όμως, της δικής σας συμμετοχής στο δικό μας και δικό ΣΑΣ αγώνα δεν καταπίνεται με τίποτα. Με όλο το σεβασμό και χωρίς καμία κριτική διάθεση θα θέλαμε να μπείτε στην δική μας θέση όταν την Τετάρτη αργά το βράδυ είδαμε μπροστά μας μόνο τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο.

Ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση αισθανθήκαμε όταν στην τηλεφωνική αναζήτηση των άλλων μελών του ΔΣ της Ένωσης από τον πρόεδρο, εντοπίστηκαν μόνο έξι! Και να φανταστεί κανείς ότι δεν ήταν Δευτέρα, που προβάλλεται το «Νησί», για το οποίο είναι αλήθεια ότι κι εμείς παρατάμε κάθε εργασία μας για να παρακολουθήσουμε.

Επί της ουσίας τώρα, Τετάρτη αργά το βράδυ μετά τις 9 μ.μ., με ένα διοικητικό συμβούλιο άφαντο κι ενώ υπήρχε ήδη από τις 6 μ.μ. η έστω «φτωχή» πρόταση από τον ιδιοκτήτη, «κάηκε» οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγμάτευσης και αντιπρότασης εκ μέρους μας.

Το πιο εξωφρενικό απ’ όλα είναι ότι εν τέλει η ΕΣΗΕΑ πέταξε το μπαλάκι στους εργαζόμενους για μια απεργία που η ίδια αποφάσισε και που η ίδια θεσμικά έχει ρόλο να στηρίξει ή, να αναστείλει. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα. Με τον πρόεδρο να εκφράζει την προσωπική του άποψη για να αναστείλουμε την απεργία, όμως δίχως να έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα τέσσερα αιτήματα της ίδιας της ΕΣΗΕΑ!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όλη στάση σας είναι μια ατυχής συμπεριφορά και δεν χαρακτηρίζει την φιλοσοφία του διοικητικού συμβουλίου. Οπως, επίσης, να αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Σόμπολος έδωσε τουλάχιστον το «παρών».

Σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε στον ανθρώπινο παράγοντα, σας δηλώνουμε ότι δεν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Επιτρέψτε μας να διατηρήσουμε τον ρομαντισμό μας… Χάρη σ’ αυτόν, άλλωστε, επιβιώσαμε επί πολλά έτη, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, στο μαγαζί – και όχι στην ιδέα – που λέγεται Φίλαθλος.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Φίλαθλος”

Πηγή: Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags