Facebook Pixel «Η ρήτρα του Μιραλάς είναι το πρόβλημα»
| 2011-01-27 22:18:00

«Η ρήτρα του Μιραλάς είναι το πρόβλημα»

«Η ρήτρα του Μιραλάς είναι το πρόβλημα»

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την υπόθεση Μιραλάς, τις κινήσεις και τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και σημειώνει τον μεγάλο φόβο του Ολυμπιακού.
 

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με την Σεντ Ετιέν είναι ενεργοποιημένη εδώ και ημέρες. Από το γεύμα που είχε παραθέσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους εκπροσώπους του Τύπου είχε εξηγήσει ότι το θέμα Μιραλάς σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή του στον Ολυμπιακό έχει τελειώσει. Ο Ολυμπιακός έχει εδώ και μέρες ενεργοποιήσει την οψιόν και απλώς οφείλει να καταθέσει στις συμφωνημένες ημερομηνίες με τους Γάλλους τα προβλεπόμενα χρήματα από τη συμφωνία. Τίποτα νεότερο δεν προέκυψε σήμερα ή χθες επί του θέματος. Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα τώρα.

Το πρόβλημα είναι ότι με βάση αυτή τη συμφωνία που έχει ενεργοποιηθεί ο Μιραλάς θα υπογράψει για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό με ετήσιες αποδοχές λίγο πάνω από 1 εκατ. Ευρώ, αλλά οποιαδήποτε στιγμή θελήσει μπορεί να φέρει στον Ολυμπιακό 4,2 εκατ. ευρώ και να πάει σε όποια ομάδα θέλει (ακόμη και ελληνική). Αυτό είναι το αγκάθι της ιστορίας. Ολη η διαπραγμάτευση εδώ και δύο μήνες γίνεται για αυτή την ρήτρα. Ο Βέλγος μάνατζερ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αρνούνται να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με μεγαλύτερη ρήτρα. Για την ακρίβεια υποστηρίζουν στους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τους πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αν θέλετε να βάλουμε ρήτρα κοντά στα 10 εκατ. ευρώ διότι αυτή πιστεύεται ότι είναι η αξία του Μιραλάς τότε θα πρέπει να τον πληρώσετε και σαν παίκτη που κάνει δέκα εκατ. ευρώ». Και ζητούν νέο συμβόλαιο με αποδοχές που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Στον Ολυμπιακό αντιπροτείνουν η ρήτρα να είναι 7 ή 8 εκατ. ευρώ και απλώς να ανεβάσουν κατά 200 ή 300 χιλιάδες το πολύ τις ετήσιες απολαβές του Μιραλάς αλλά ο Βέλγος μάνατζερ δεν συμφωνεί. Μετά από ένα δίμηνο διαπραγματεύσεων που δεν κατέληξαν πουθενά ο Ολυμπιακός εδώ και 10 ημέρες αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Μιραλάς με τα υπάρχοντα δεδομένα και συμφώνησε να ενεργοποιήσει την οψιόν με την Σεντ Ετιέν. Ετσι τις επόμενες μέρες θα καταβάλει τα χρήματα θα κάνει δικό του τον Μιραλάς και θα ζει με τον κίνδυνο (αν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιος) να εμφανιστεί κάποιος σύλλογος να δώσει μετρητά 4,2 εκατ. Ευρώ στον Ολυμπιακό και να κάνει δικό του τον Μιραλάς.

Αυτή είναι και η μόνη ανησυχία που έχουν στον Ολυμπιακό και όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να καταλάβουν αν ο Βέλγος μάνατζερ του Μιραλάς έχει υπόψη του κάποια ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Βέλγο επιθετικό και είναι έτοιμη να δώσει 4,2 εκατ. ευρώ μετρητά ή απλώς προσπαθεί να εξασφαλίσει καλύτερο συμβόλαιο για τον πελάτη του πατώντας πάνω στη διάθεση του Ολυμπιακού να μεγαλώσει αυτή η ρήτρα. Στον Ολυμπιακό δεν έχουν διαπιστώσει να υπάρχει ομάδα που να κρύβεται πίσω από αυτή την επιμονή του Βέλγου μάνατζερ και για αυτό το λόγο αποφάσισαν να πορευτούν με αυτό το ρίσκο. Να τον κρατήσουν δηλαδή ενεργοποιώντας την υπάρχουσα συμφωνία, γνωρίζοντας ότι αν φέρει 4,2 εκατ. ευρώ θα φύγει.

Και φαίνεται πώς κατέληξαν ότι ακόμη και αν έρθει κάποια ομάδα το καλοκαίρι και τα ακουμπήσει πάνω στο τραπέζι τα 4,2 εκατ. ευρώ και πάρει τον Μιραλάς δεν θα πεθάνουν κιόλας. Με αυτά τα χρήματα όλο και κάποιον καλό επιθετικό θα βρουν για να αγοράσουν. Το μόνο που απομένει να συμβεί τώρα για να τελειώσει και τυπικά η υπόθεση, είναι να υπογράψει ο Μιραλάς το νέο συμβόλαιο με την ρήτρα των 4,2 εκατ. ευρώ. Γιατί προς το παρών έχει υπογράψει μόνο αυτό του δανεισμού του. Και επειδή εκεί υπήρξε ένα θέμα, αν δηλαδή μπορεί να ξεγλιστρήσει και παρά τη συμφωνία Ολυμπιακού με Σεντ Ετιέν ο Βέλγος επιθετικός να μην υπογράψει το νέο συμβόλαιο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Το υπάρχον συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Μιραλάς αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά τους όρους με τους οποίους ο Ολυμπιακός μπορεί να τον κρατήσει αν συμφωνήσει με την Σεντ Ετιέν και ο Βέλγος δεν μπορεί να κάνει πίσω. Τις επόμενες μέρες λοιπόν θα το υπογράψει και ο Ολυμπιακός απλώς θα ζει με το ρίσκο κάποιος να του τον πάρει με 4,2 εκατ.ευρώ. Αυτή είναι η όλη αλήθεια και τίποτα δεν έχει αλλάξει χθες, σήμερα ή αύριο. Ο παίκτης ανήκει στον Ολυμπιακό και απλώς απομένουν οι τυπικές υπογραφές του στο νέο συμφωνημένο συμβόλαιο.

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags