Facebook Pixel Ζέλικο, το δίκιο σου βουνό...
| 2011-11-07 12:39:00

Ζέλικο, το δίκιο σου βουνό...

Ζέλικο, το δίκιο σου βουνό...

Σε παιχνίδια του Παναθηναϊκού με αντιπάλους όπως ο Ίκαρος, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ομάδα της Καλλιθέας, περισσότερο ενδιαφέρον έχει το τι θα πει ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, που θα ακολουθήσει, παρά τα όσα θα γίνουν στο παρκέ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Στον χθεσινό αγώνα, για παράδειγμα, αν εξαιρέσεις το ντεμπούτο του Πατ Καλάθη, δεν νομίζω ότι μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης, που έκανε άλλη μια καλή προπόνηση στην Α1 εν όψει του επόμενου αγώνα στην Ευρωλίγκα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δεν στέκομαι, βέβαια, στα όσα είπε ο προπονητής των «πράσινων» για το αγωνιστικό, αλλά στην επισήμανση που έκανε ότι η ώρα έναρξης του παιχνιδιού ήταν σχεδόν ταυτόχρονη με αυτή του ποδοσφαιρικού ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που γινόταν λίγα μέτρα δίπλα από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. «Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιος είχε τη… φαεινή ιδέα να κάνει αυτό που έκανε. Μιλάμε για κάποιον πολύ έξυπνο. Και είναι έξυπνος γιατί θέλει να κάνει κακό στο μπάσκετ. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά θα ήθελα να τον γνωρίσω» ήταν τα λόγια του.

Δεν γίνεται να διαφωνήσει κανείς με αυτή τη δήλωση. Ενδεχομένως, ο «Ζοτς» να ήταν σε σχετικά καλό… mood γιατί τα «περί φαεινής ιδέας κάποιου έξυπνου» θα μπορούσαν να ήταν αρκετά βαρύτερα. Πραγματικά, θα ήθελα και εγώ να γνωρίσω τον άνθρωπο που πήρε αυτή την απόφαση και να τον ρωτήσω με ποιο σκεπτικό κατέληξε σε αυτήν. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ΕΣΑΚΕ ή θέμα ΕΡΤ, αλλά όποιος και να το έκανε, η απόφαση που πήρε ήταν εντελώς λανθασμένη.

Το μπάσκετ «βουλιάζει», τα έσοδα των ΚΑΕ είναι πενιχρά σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση της χώρας, οι ομάδες τα βγάζουν πέρα με το ζόρι και έχεις κάτι τέτοιους «φωστήρες» να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση θα ήταν ίδια, ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τιμωρημένος και το παιχνίδι δεν διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών. Τότε δεν θα μιλούσαμε για απλό φάουλ, αλλά για… αντιαθλητικό!

Υ.Γ.: Εδέησε ο Κύριος και από σήμερα (07/11) πιθανότατα θα αρχίσουν οι συνεδριάσεις του ΑΣΕΑΔ. Μεταξύ των υποθέσεων είναι και αυτή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με τέσσερις αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» έχουν εκτίσει ήδη τις τρεις και το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό με τον Ολυμπιακό. Με δεδομένο το χρονικό σημείο που θα εκδικαστεί η έφεση, όποια απόφαση ληφθεί θα προκαλέσει δικαιολογημένα αντιδράσεις.

Θυμίζω ότι στο περιθώριο του αγώνα κυπέλλου του Παναθηναϊκού με το Μαρούσι, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε ασχοληθεί και με το συγκεκριμένο θέμα. «Να ξέρετε ότι θα χαρώ να παίξουμε χωρίς οπαδούς με τον Ολυμπιακό. Αυτό θέλω. Ίσως τότε να καταλάβει κάποιος μαλ... τι μας έκανε» ήταν τα λόγια του. Μπορεί να είναι ξενέρωτο ένα ντέρμπι «αιωνίων» χωρίς φιλάθλους, αλλά φαίνεται ότι αλλιώς δεν βάζουν μυαλό αυτοί που θέλουν να αποκαλούνται φίλαθλοι της οποιασδήποτε ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags