Facebook Pixel Εκκενώθηκε η Νομική (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-01-28 08:50:00

Εκκενώθηκε η Νομική (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκκενώθηκε η Νομική (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μετανάστες τελικά βγήκαν από τη Νομική μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν πολλές ώρες. Οι άνδρες της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το σημείο και οι καταληψίες εξήλθαν.
 

Τις οδούς Σόλωνος Ιπποκράτους Ακαδημίας, Πατησίων και Ηπείρου περπάτησαν οι μετανάστες για να καταλήξουν στην οδό Ηπείρου όπου και είναι το κτίριο το οποίο θα τους στεγάσει. Η παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν διακριτική.

Αξίζει να τονιστεί ότι μερικοί από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, αφού δεν ήταν σε θέση να περπατήσουν, και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν στο κτίριο της Ηπείρου οι μετανάστες θα παραμείνουν για 15 ημέρες, όρος που έθετε εξ αρχής ο ιδιοκτήτης, ή αν έχει γίνει κάποια διαφορετική συμφωνία για να παραμείνουν εκεί για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Λίγο πριν τις δύο μάλιστα υπήρξε η πληροφορία πως ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε αρνηθεί να το παραχωρήσει φοβούμενος εκτεταμένα επεισόδια στο σημείο, ενώ οι καταληψίες είχαν μαζέψει τα προσωπικά τους αντικείμενα προκειμένου να αποχωρήσουν για το νέο τους «σπίτι».

Ο ιδιοκτήτης, άλλαξε ακόμη μια φορά την απόφασή του και αποδέχτηκε τελικά να παραχωρήσει το κτίριο ώστε να γίνει πραγματικότητα η μετεγκατάσταση.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης ξύπνησε τους μετανάστες λίγο μετά τις τρεις και τους ειδοποίησε πως θα αποχωρήσουν από το κτίριο της Νομικής.

Nωρίτερα ο εισαγγελέας δέχτηκε τους 3 όρους που έθεσαν οι μετανάστες και οι οποίοι είναι :

-Να παραμείνουν στο κτίριο όσες μέρες κρατήσει ο αγώνας τους

-Να μην υπάρχουν αστυνομικοί στο κτίριο

-Να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται οι συμπαραστάτες τους

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Δείτε σε σχετικά βίντεο τι προηγήθηκε:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags