Facebook Pixel Ο ΠΑΟ έστειλε τον Κοβάσεβιτς σπίτι! (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2014-11-08 23:03:00

Ο ΠΑΟ έστειλε τον Κοβάσεβιτς σπίτι! (BINTEO)

Ο ΠΑΟ έστειλε τον Κοβάσεβιτς σπίτι! (BINTEO)

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός έκοψε πρόωρα τα ευρωπαϊκά όνειρα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ποιά μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα έπεσε θύμα του.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2000 ο Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της α’φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ νικά στο ΟΑΚΑ με 3-1 τη Γιουβέντους κι εξασφαλίζει την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» διέψευσαν τα προγνωστικά όσων τους είχαν ξεγραμμένους στην κλήρωση του Αυγούστου καθώς στον όμιλό τους εκτός από την Γιουβέντους υπήρχαν ακόμα το Αμβούργο και η Λα Κορούνια.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξε χαρακτήρα και πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στους Ιταλούς. Μόλις στο 7' ο Πάουλο Σόουζα με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Παρά το αρχικό σοκ η Γιουβέντους ισορρόπησε το παιχνίδι και τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε χάρις σε γκολ του Ιντζάγκι που μαζί με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Κοβάσεβιτς εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια της άμυνας.

Στο β΄ ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες και στο 59 ' ο Λυμπερόπουλος ξέφυγε από την ιταλική άμυνα και ανατράπηκε από τον Φαν Ντε Σαρ. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Άγγελος Μπασινάς, που είχε την ονομαστική του γιορτή, δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Έξι λεπτά αργότερα πάλι ο Λυμπερόπουλος έδωσε υποδειγματική πάσα στον Βαζέχα και αυτός με ευκολία έκανε το 3-1 και γκρέμισε τα όνειρα των Ιταλών, που δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε στου κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αφού τερμάτισαν τέταρτοι στον όμιλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σόουζα (46ο λεπτό Γκαλέτο), Γκούμας, Βαζέχα (74ο λεπτό Βλάοβιτς), Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης (80ό λεπτό Σιπνιέφκσι), Φύσσας

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Φαν Ντερ Σαρ, Φεράρα, Ονίλ (60ό λεπτό Μπιριντέλι), Πεσότο, Κόντε, Ιντζάγκι (62ο λεπτό Τρεζεκέ), Ντελ Πιέρο, Ιουλιάνο, Κοβάσεβιτς, Ζάνκι (58ο λεπτό Ραμπούλα), Τακινάρντι

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags