Facebook Pixel Μπελούτσι ο αντι-Ιμπαγάσα;
| 2011-11-09 11:13:00

Μπελούτσι ο αντι-Ιμπαγάσα;

Μπελούτσι ο αντι-Ιμπαγάσα;

Την επιστροφή του Φερνάντο Μπελούτσι στο Λιμάνι εξετάζουν στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός άσος, που στο παρελθόν πέρασε με επιτυχία από τους πρωταθλητές Ελλάδας, θεωρείται από τους ανθρώπους της ομάδας ως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Ιμπαγάσα.

Μπορεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη να πλησιάζει και σιγά σιγά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων και όχι μόνο, μπορεί να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αυτήν τη στιγμή στον Ολυμπιακό, αλλά οι σκέψεις και ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά δεν μπορούν να σταματήσουν.

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί υπάρχουν παίκτες-κλειδιά, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι, και φυσικά θα πρέπει οι ιθύνοντες της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να αρχίσουν σταδιακά να στήνουν τον Ολυμπιακό του 2012.

Υπερβολή; Μπορεί, στη δεδομένη συγκυρία. Αλλά από τη στιγμή που λήγουν τα συμβόλαια του Αριέλ Ιμπαγάσα, του Ολοφ Μέλμπεργκ και του Φρανσουά Μοντέστο, θα πρέπει να βρεθούν οι άξιοι και κατάλληλοι αντικαταστάτες που θα προταθούν στο ρόστερ, ώστε η ομάδα να παραμείνει σε καλό επίπεδο και ίσως να ανέβει ακόμη ένα σκαλί.

Φυσικά και είναι νωρίς να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του Ολυμπιακού για το τι θα κάνει με τους Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Για τον «Κάνιο», που αυτά τα δυο χρόνια έδειξε δείγματα της ποδοσφαιρικής κλάσης του, έδωσε τα διαπιστευτήρια του και τίμησε με τον καλύτερο τρόπο το συμβόλαιό του, υπάρχει ήδη ένας παίκτης που μπορεί να θεωρηθεί ο νέος Αριέλ και να καλύψει το κενό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εξέδρας», αυτός είναι ο συμπατριώτης και παλιός γνώριμος των Ερυθρολεύκων Φερνάντο Μπελούτσι! Στον Ολυμπιακό βλέπουν με ενδιαφέρον την επιστροφή του Αργεντινού μέσου, από τον οποίο οι Πειραιώτες αποκόμισαν περίπου 5 εκατ. ευρώ πριν από τρία χρόνια με τη μεταγραφή του στην Πόρτο.

Τότε πάρθηκε η απόφαση για την παραχώρηση του παίκτη, καθώς το ποσό δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητο, αν και πολλοί ήθελαν την παραμονή του στο Λιμάνι. Ο Μπελούτσι, αν και σπουδαίος παίκτης, δεν μπόρεσε να βρει θέση στους Δράκους και βρίσκεται μεταξύ πάγκου και αλλαγής παίζοντας μικρά διαστήματα. Αρα φυσικά δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στον Πειραιά έχει πολλούς φαν, ίσως και να αποτελέσει λόγο επιστροφής του στην Ελλάδα, για τη διοίκηση. Θεωρείται ο ιδανικός αντι–Ιμπαγάσα με μεγάλο πλεονέκτημα την ηλικία του, αφού στα 28 του χρόνια έχει μπροστά του μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί με την ποιότητά του να δώσει όσα θέλει ο κάθε προπονητής, αλλά το κυριότερο είναι ότι γνωρίζει τον Ολυμπιακό και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Ολοι θυμούνται τις εμφανίσεις του Αργεντινού με το δαφνοστεφανωμένο στο στήθος, πόσο έδινε ρυθμό στο παιχνίδι και ποια ήταν η συμβολή του στην απόδοση της ομάδας. Ο Βαλβέρδε τον είχε βασικό και αναντικατάστατο στη βασική ενδεκάδα, γιατί έβλεπε την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, όταν το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του.

Τα ενδεχόμενα μιας τέτοιας επανένωσης Ολυμπιακού και Μπελούτσι είναι δυο. Ή με μεταγραφή ή με τη μορφή δανεισμού, αφού το συμβόλαιο του Μπελούτσι με την Πόρτο λήγει το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της πορτογαλικής ομάδας δεν είναι αντίθετοι με την πώληση του παίκτη και μια πρόταση για το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν θα τους ακουγόταν καθόλου άσχημα.

Η άλλη περίπτωση είναι να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού. Η αλήθεια είναι ότι ο Φερνάντο Μπελούτσι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των Δράκων και δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμεναν. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος παίκτης κάνει σαν τρελός να επιστρέψει στην Ελλάδα και του αρέσει πολύ να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ολα αυτά φυσικά είναι σκέψεις από πλευράς ανθρώπων της ομάδα. Μπορεί να μην ενδείκνυται για τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο μέλλον όμως η περίπτωση του Αργεντινού θα πέσει στο τραπέζι, θα γίνουν οι συζητήσεις και αναμένεται να φανεί πόσο εφικτή είναι μια τέτοια μεταγραφή.

Πηγή: ΕΞΕΔΡΑ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags