Facebook Pixel Επιστροφή στον τόπο του θριάμβου!
| 2011-11-10 09:28:00

Επιστροφή στον τόπο του θριάμβου!

Επιστροφή στον τόπο του θριάμβου!

Το μαγευτικό Άμπου Ντάμπι φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου.

Η πίστα της Yas Marina φέρνει σπουδαίες αναμνήσεις στο μυαλό κάθε μέλους της Red Bull Racing αφού εκεί πέρυσι ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή!

«Η πίστα του Άμπου Ντάμπι είναι ξεχωριστή – φέτος την επισκεπτόμαστε 3η φορά. Ο αγώνας ξεκινά το σούρουπο και ολοκληρώνεται τη νύχτα, πράγμα που σημαίνει πως χρησιμοποιούμε ειδικές προσωπίδες στα κράνη, λόγω των διαφοροποιήσεων στη φωτεινότητα. Ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει τις προσπάθειες μας, είναι πως η φορά της πίστας είναι αντίθετη εκείνης των δεικτών του ρολογιού.

Σε ότι αφορά στην ταχύτητα, θυμίζει λίγο τη Σιγκαπούρη αλλά το οδόστρωμα είναι πιο ομαλό. Δύο ξεχωριστά στοιχεία είναι το πέρασμα κάτω από το ξενοδοχείο Yas, όπου στην ουσία περνάς κάτω από το δωμάτιο που κοιμάσαι το βράδυ, ενώ και η έξοδος του είναι υπόγεια και νιώθεις λες και βγαίνεις από πάρκινγκ», τόνισε ο 23χρονος Φέτελ που μετρά δύο σερί νίκες στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Με στόχο την πρώτη του φετινή νίκη ταξιδεύει στα Εμιράτα ο Μαρκ Γουέμπερ, που διεκδικεί τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών. «Ανυπομονώ για τον αγώνα. Παρότι δεν πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες πίστες στο καλεντάρι, αφού οι περισσότερες στροφές είναι 2ης και 3ης σχέσης, προσφέρει πάντα εντυπωσιακό θέαμα. Είναι αγώνας που γίνεται το δειλινό, άρα οι εικόνες για την τηλεόραση είναι μοναδικές. Πρόκειται για μία ακόμα ευκαιρία για την ομάδα να πετύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, λίγο πριν το φινάλε της σεζόν», τόνισε ο 34χρονος Αυστραλός.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι:

- Η πίστα είναι φτιαγμένη πάνω στο τεχνητό νησί Yas και φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix της Formula 1 το 2009

- Η Red Bull Racing έκανε το 1-2 στην πρεμιέρα του σιρκουί των Εμιράτων, με νικητή τον Σεμπάστιαν Φέτελ

- Πέρυσι ο Γερμανός πήρε ξανά τη νίκη και με αυτή πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, κατακτώντας τον τίτλο!

- Είναι ο μοναδικός αγώνας στο καλεντάρι που η εκκίνηση διεξάγεται υπό το φως του ήλιου αλλά ο τερματισμός υπό το φως των προβολέων
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags