Facebook Pixel «Εμείς κι η Μάντσεστερ»!
| 2011-01-28 15:23:00

«Εμείς κι η Μάντσεστερ»!

«Εμείς κι η Μάντσεστερ»!

Ό,τι κάνουν η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ κι η Ρεάλ κάνει ο ΠΑΟ, σύμφωνα με τον Φερέιρα! «Ας αποφασίσει η διοίκηση τι είδους ομάδα θέλει», είπε ο Πορτογάλος που μίλησε και για γερό-Γκοβού!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην τακτική επαφή που έχει με τους ρεπόρτερ της ομάδας προσπάθησε να εξηγήσει ότι η ήττα από την ΑΕΚ δεν ήρθε εξαιτίας του ροτέσιον. Όπως είπε πρέπει να διαχειρίζεται ένα ρόστερ 20 παικτών αφού αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε και στον Γκοβού για τον οποίο παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε όταν ήταν 20 χρόνων, αλλά τόνισε ότι είναι χρήσιμος για την ομάδα.

Επίσης, σχετικά με τη μείωση του μπάτζετ που δρομολογείται για το καλοκαίρι ο Φερέιρα είπε πως πρέπει η διοίκηση να αποφασίσει τι ομάδα θέλει να φτιάξει.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Πορτογάλου:

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και τις πολλές αλλαγές που έκανε: Ειπώθηκε ότι χάσαμε εξαιτίας των αλλαγών που έκανα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Για παράδειγμα ο Καραγκούνης και ο Σεϊταριδης είναι διεθνείς, ο Μαρίνος είναι ένας από τους βασικούς παίκτες αυτή της ομάδας και μοναδική αλλαγή ήταν ο Καρνέζης. Ο Προπονητής πρέπει να παρατάσσει την ομάδα με βάση την αγωνιστική της δυνατότητα. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήμασταν καλύτεροι, όμως όταν δεχτήκαμε το γκολ δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε όπως έγινε με την Καβάλα. Δεν είναι δίκαιο να χρεώνουμε την ήττα σε έναν ποδοσφαιριστή. Με τον Πανιώνιο το παιχνίδι ήταν αλλιώς. Αυτός ήταν καλός και εμείς όχι. Τα πρόβλημα επηρέασαν την ομαλή συνέχεια της ομάδας. Οταν έχεις ένας ρόστερ 20 ποδοσφαιριστών δεν θα ήταν σωστό από τον προπονητή να μην υπολογίζει σε όλους. Ολες οι μεγάλες ομάδες αυτό κάνουν η Μάντσεστερ, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα.

Για τον Γκοβού: Ο Γκοβού δεν βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν κάποτε. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν τον έβαλα επειδή δεν έχει δείξει την αξία του. Δεν είναι 20-23 ετών και δεν μπορεί να γίνει ο ποδοσφαιριστής που ήταν κάποτε. Είναι όμως χρήσιμος παίκτης για την ομάδα. Εγώ όταν ήρθα στην Ελλάδα ακούγονταν πολλά για τον Γκοβού, αλλά εγώ έκλεισα τα αυτιά μου και αυτό που έκανα ήταν να τον επιτηρώ στις προπονήσεις. Είναι επαγγελματίας, βλέπω αυτό που θέλω και αναλόγως τον χρησιμοποιώ. Ελπίζω και περιμένω να έρθει στην κατάσταση που ήταν πριν.

Για τον Χριστοδουλόπουλο και αν ζήτησε ο παίκτης να μην παίζει δεξιά: Δεν ισχύει αυτό. Ποιος σας το είπε; Εγώ ποτέ δεν δημοσιοποιώ τι λέω στους παίκτες μου. Ως προπονητής προστατεύω την ομάδα μου. Πολλοί ποδοσφαιριστές σκέφτονται τους εαυτούς τους και όχι την ομάδα. Αυτό που νικάει είναι η ομάδα και όχι οι παίκτες. Οι παίκτες μπορούν να νικήσουν έναν αγώνα, αλλά η ομάδα κερδίζει τους τίτλους. Ο Λάζαρος είναι νεαρός σε ηλικία και για να γίνει μεγάλος παίκτης δεν πρέπει να το έχει το μυαλό του σε μια θέση. Θα πρέπει να παίζει και στα άκρα και στον άξονα.

Σχετικά για τις αλλαγές του καλοκαιριού (μεταγραφές, μείωση μπάτζετ κτλ): Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Την περίοδο που είμαι εγώ εδώ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά έχει μεγάλη δυναμική σαν σύλλογος. Το θέμα είναι να αποφασίσει η διοίκηση τι είδους ομάδα θέλει.

Για το αν θα ήθελε μια μεταγραφή σε ποια θέση θα ήταν: Οσο δουλεύω με μια ομάδα και ορισμένους παίκτες δεν πρόκειται να μιλήσω για μεταγραφές. Εχω μια συνεργασία με τους παίκτες και αν μιλήσω για κάτι τέτοιο θα την χαλάσω. Δεν προσφέρω κάτι να μιλάω για μεταγραφές. Για μια ομάδα είναι σημαντική η ψυχολογία γιατί επηρεάζει την απόδοση της. Δική μου ευθύνη είναι να εμποδίζω τέτοια θέματα που χαλάνε το κλίμα.

Για το ματς με τον Εργοτέλη: Είναι έκτος στην βαθμολογία, παίζει με κοντινές πάσες, αλλά δεν είναι γρήγορη ομάδα. Για να νικήσουμε πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Να έχουμε σωστή ανάπτυξη και να αξιοποιήσουμε την ταχύτητα μας. Επιπλέον παίζουμε με τον κόσμο μας. Ήθελα στο παιχνίδι με ΑΕΚ, το οποίο ήταν έπειτα από τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών, να τους χαρίσουμε τη νίκη και λυπάμαι που δεν τους δώσαμε χαρά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη και αυτό έχουμε στο μυαλό μας.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags